Laktoz, en çok sütün içinde bulunur. Bu nedenle de keçi sütünde, inek sütünde, anne sütünde ve yoğurtta laktoz bulunur. Laktozun en yüksek miktarda bulunduğu ürün ise, anne sütüdür. Aynı zamanda diğer süt ürünleri dondurma, yoğurt ve peynirde de laktoz bulunur. Yoğurtta laktoz var mı sizler için derledik.
#YoğurtYoğurt; protein, kalsiyum, B vitaminleri ve probiyotik bakteriler açısından zengin bir besin. Bu nedenle de Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası… Peki hangi yoğurt daha güvenilir? Markette satılan yoğurtlar mı evde yapılanlar mı? Hazır yoğurtlar nasıl oluyor da uzun süre bozulmuyor? Ev yapımı yoğurtlar tehlikeli mi? Sosyal medyada tartışılan bu konuyu tüm merak edilenleriyle Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ile mercek altına aldık.
#GıdaBellek kaybı ya da zayıflığı mühim bir konu. Zaten bu nedenle sorumuz bellek oldu mu, hepimiz pürdikkat kesiliveriyoruz. İşin kötüsü çoğumuz konu hakkında çok şey bildiğimizi zannediyoruz. Oysa bildiklerimizin çoğu ya eksik ya da yanlış! O bellek yanlışlarının en yaygınları ve masumlarından bazıları da şunlar...
#Osman MüftüoğluHipogliseminiz varsa işiniz zor! Zor çünkü hipogliseminin giremeyeceği kılık, yapamayacağı maskaralık yok. Hipoglisemi o kadar farklı belirtilere yol açabiliyor, o kadar çok şeyi taklit edebiliyor ki inanmak gerçekten zor. Belirtilerin çoğu başka sağlık sorunlarının işareti oldukları için de hipoglisemi maalesef uzun süre akla gelmiyor, neticede hastalar “o doktor senin bu doktor benim” dolaşıp duruyor. Tavsiyem şu: Hipogliseminin müthiş bir “taklitçi” ve becerikli bir “maskara” olabileceği aklınızda olsun. Aşağıdaki sorunlardan biri ya da birkaçı sizde de varsa bir hipoglisemi incelemesinden geçmeyi düşünün derim. İşte o 10 atipik belirti...
#Osman Müftüoğlu