Türk mutfağında hatırı sayılır bir yeri olan, zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi bakla...Bahar ayları gelip de tezgahlarda yerini alır almaz, özellikle zeytinyağlısını sıklıkla pişirdiğimiz baklagiller familyasından olan bakladan söz etmeden geçmek istemedim. Yemyeşil ve tazecik tüm albenisi ile tezgahlarda sonrada sofralarda yer alamaya hazırlanırken bende farklı bir tarifle bu sebzeyi sofralarınıza konuk etmek istedim.
#Yoğurtlu Bakla ÇorbasıBolu'nun meşhur bakla çorbası. Bu çorba özellikle yaz başında sık sık tercih edilir. İçindeki dereotu ve baklayla tadına doyum olmuyor. Bolu usulü taze bakla çorbası, farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için nefis bir alternatif...
#Ramazan Menüsüİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 21 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemYılbaşı sofraları için birçok kişi hazırlıklara haftalar öncesinden başladı ancak şurası bir gerçek ki hepimizin uzun uzun yemek yapmak için çok fazla vakti yok. Böyle zamanlarda da pratik ama lezzetli tarifler devreye giriyor. Yılbaşı yemeğini henüz hazır etmeyen "Bugün ne pişirsem?" diye düşünmekte olanların işini kolaylaştıracak kolay yılbaşı menüsü aşağıda. Şimdiden mutlu bir yıl diliyoruz, sevgiler...
#Bugün Ne PişirsemBu köşeyi ilk haftadan beri şereflendirenler bunları zaten biliyorlar ama bilgisayarlarını yeni açmış olanlar için geçen bölümlerin özeti: 30'lu yaşlarındaki Sevin, hayatının takriben son 20 senesini kilo alıp vererek geçirmiş bir 'ruhu şişman'dır. Yapmadığı diyet, gitmediği spor salonu kalmayan Sevin, en son 2 yıl önce yine böyle bir kilo verme girişiminde bulunur. Ancak bu kez işin felsefesine de girer. Hedef kilo vermekten çıkar, sağlıklı beslenmeye dönüşür. Bu esnada çevresindekiler de ondan sürekli tavsiye istemeye başlamışlardır. Kendi sorunlarının aslında birçok kişinin de sorunu olduğunu fark eden kahramanımız, yaşadıklarından ve araştırdıklarından öğrendiklerini yazıya dökmeye karar verir ve olaylar gelişir...
#ÇorbaSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet Yaşin