Yıldızlararası (Interstellar) filmi yeniden ekranlarda. 2014 yılında vizyona giren yapım yayınlandığı dönemde oldukça dikkat çekti. Birden fazla ödül alan yapımın yönetmen koltuğunda Christopher Nolan otururken, senaryosu ise Jonathan Nolan ve Christopher Nolan tarafından kaleme alındı. Filmin başrollerinde ise Başrollerinde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn, Matt Damon ve Michael Caine yer alıyor. Peki Yıldızlararası oyuncuları konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte ayrıntılar...
#Yıldızlararası (Interstellar)Princeton Üniversitesi’nde CERN ve NASA için projeler geliştiren İnci Karaaslan şimdi ABD’nin en büyük parçacık fiziği laboratuvarın olan Fermilab’de çalışmaya hazırlanıyor. Ama 22 yaşındaki İnci’nin asıl büyük hedefi yapacağı bilimsel keşifler sayesinde bir gün fizik Nobel’ini kazanmak. Bu konuda, Einstein başta olmak üzere bir çok Nobel ödüllü fizikçinin yolunun geçtiği üniversiteden mezun olmanın kendisine güç verdiğini söylüyor.
#İnci KaraaslanABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan hava olayları" olarak adlandırılan ve halk arasında UFO olarak bilinen nesnelerin varlığını ciddiyetle değerlendiriyor. Son yıllarda kaydedilen görüntüleri inceleyen uzmanlar, yeni teknolojileri kullanarak tanımlanamayan nesnelerin iç yüzünü ortaya çıkarmaya niyetli. Peki ama dünya dışı varlıklar ne kadar gerçek? Farklı dönemlerde yaşanan vakalar üzerinden UFO’ların “bilinen” tarihi…
#UFO"Beni büyükannem büyüttü. Annem çok gençti. Ayrıca küçük kız kardeşimin kötü alışkanlıkları vardı. Ailem bütün ilgisini onun üzerine yönelttiğinden benim mezun olmadan liseyi terk ettiğimi kimse fark etmedi bile... Öylesine yoksulduk ki yiyecek alacak aramız bile yoktu. Annem bizi beslemek için dükkanlardan yiyecek çalardı. " Bu ilginç sözler, günümüzün en ünlü sinema yıldızlarından birine ait... Çocukluk ve gençlik yıllarıyla şimdiki hayatı arasında öyle derin bir uçurum var ki, güzel oyuncu sanki iki farklı hayat yaşamış gibi...
#Jessica ChastainHer jenerasyon kendi yıldızlarını seçiyor. 26 yaşındaki Timothée Chalamet de günümüzün en parlak aktörlerinden biri ve Z Kuşağı’nın da favorisi. Geçen cuma vizyona giren yeni filmi ‘Kemikler ve Her Şey’ oldukça iddialı. Gişe rekortmeni ‘Dune’ macerası 2023’te dönüyor, sürpriz proje ‘Wonka’ da hemen peşinden geliyor. Doğallığı, yeteneği, kendine has moda anlayışıyla Chalamet, yeni bir ‘idol’ kavramı yaratıyor.
#Timothée ChalametAy’ın aydınlık yüzü, kuyrukluyıldız gibi kayan uydular, heyecan yaratan Satürn, anbean doğan yıldızlar ve gözlerinin içi parlayan bilim sevdalısı gençler... Çocukluğumdan beri merak duyduğum uzayı izlemek için TÜBİTAK’ın Van’da düzenlediği ‘Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ne katıldım. Cep telefonu ışıklarının bile yasak olduğu alanda zifiri karanlıkta yıldızlara baktıkça aydınlandım.
#Gökyüzü Gözlem EtkinliğiTimothée Chalamet 25 Aralık 1925 tarihinde New York'da doğdu. Kamera karşısına ilk kez 4 yaşındayken çıkan Timothée Chalamet, bu zamana kadar 20'ye yakın sinema filminde rol aldı. Birçok reklam projesinde ve televizyon filminde de görev alan oyuncu, asıl ününe Christopher Nolan'ın çektiği Interstaller filmiyle kavuştu. Sinemaseverler için en çok izlenen ve beğeni toplayan Timothée Chalamet filmlerini derledik.
Film izlemek, kaliteli zaman geçirmek için en iyi aktivitelerden biridir. Hatta çoğu kişi tarafından genel kültür bilgisi olarak da kabul edilir. Film izlemek insanın ufkunu genişletirken aynı zamanda hoş vakit geçirmeyi sağlar. Ünlü isimlerin filmleri takip edilebileceği gibi farklı kategori ve oyunculara sahip filmlerde izlenebilir. Sinema sektöründe farklı alanlarda yer alan en iyi Steve Carell filmleri? En çok izlenen filmler listesi ve önerilerini sizler için derledik.
#En İyi Steve Carell FilmleriGüneş sistemi dışında, diğer galaksilerin varlığını tespit ettikten sonra, Hubble ve diğer teleskoplar onları daha yakından gözlemlemeye başladı. Şekillerini, içeriklerini ve ölçebildikleri kadar çok diğer özelliklerini not ettiler. Pek çok galaksi türünü gözlemlediler ve ortaya çıkardılar. Galaksi türleri ve özelliklerini sizler için derledik.
Öncelikle “uzay teknolojileri” kavramına açıklık getirmek gerekir. Bu bağlamda ilk olarak “uzay çalışmaları” kavramını açıklamak gerekir. “Uzay”, evrenin, dünyamızın dışında kalan kısmıdır. Dünya ise üzerinde yaşadığımız gezegen olup, atmosferi ile bir bütündür. Ne yazık ki atmosferin nerede bittiği konusunda kesin bir bilgimiz yoktur. Genel bir kabul olarak yeryüzünden 110 km yükseklik uzayın sınırı kabul edilir. Bu yükseklikte atmosferin yoğunluğu, yeryüzündeki değerinin yaklaşık olarak milyonda biri kadardır. Buna göre Yeryüzünden 110 km’den daha fazla yükseldiğimizde uzaya çıkmış sayılıyoruz ve bu bölgede yapılan çalışmalar “uzay çalışmaları” sayılır.
#PROF. DR. ÖMER LÜTFİ DEĞİRMENCİSonbahar geldi, kültür-sanat sezonu açıldı... Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak şehrin tadını çıkarabiliriz artık. Bakalım bizi ne güzel filmler, oyunlar, sergiler ve konserler bekliyor bu yıl? Alanında uzman gazeteciler okurlarımız için önerilerini paylaştı...
#GazetehaberleriUzay deyince akla birçok soru gelir. Nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. "Uzayda yaşam var mı, uzayda hayatta kalabilir miyiz? Uzayın bir başlangıcı veya bir sonu var mı?" Düzinelerce soru ve benzeri. Bilim adamları bile bu büyük siyah gizemli boşluk hakkında çok az şey biliyorlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Uzay Nedir?