Yıldız Sarayı ziyaret saatleri merak ediliyor. Yıldız Sarayı yaklaşık 100 yıl sonra kapılarını müze olarak yeniden açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen 2019 yılında başlayan restorasyon çalışması, 2024'te tamamlandı. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşuyor. Sarayı ziyaret etmek isteyen müze severler giriş bilgilerini araştırıyor. Peki Yıldız Sarayı ne zaman yapıldı, hangi günler açık? Yıldız Sarayı ne zamana kadar ücretsiz? İşte Yıldız Sarayı giriş ücreti ve yol tarifi
#Yıldız SarayıTarihi Yıldız Sarayı 100 yıl sonra yeniden ziyarete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız Sarayı direnişin sembolüdür, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanık oldu" dedi. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Yıldız Sarayı giriş ücreti 2024 yılında ziyarete gitmek isteyen müze severler tarafından merak ediliyor. Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti'nin son sarayı olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Asıl şeklini Sultan II. Abdülhamid döneminde alan saray, 33 yıl boyunca devletin yönetim merkezi, Sultan'ın ve ailesinin ikametgahı olarak kullanıldı. Peki, Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir?
#Yıldız Sarayı NeredeBu yıl Topkapı Sarayı’nın müze oluşunun 100. yılı. Burayı dikkatlice kullanmamız gerekiyor. Sarayın yıllık ziyaretçi sayısı çok kalabalıktır. Bunun lüzumu yoktur. Bütün dünyada kontenjan sistemine gidiliyor, ziyaretçi sayısı azaltılıyor. Ayasofya ve Topkapı gibi makamların şuurlu ve bilgili ziyaretçiye ihtiyacı vardır. Herkesin önüne anlayıp anlamayacağı bir hazineyi çıkarıp içeride taban teptirmenin manası yoktur.
#Topkapı Sarayıİstanbul'un en güzel köşklerinden bir tanesi olan Malta Köşkü her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle Malta Köşkü son yıllarda iyice popüler olmuş ve sürekli olarak fotoğraf paylaşma uygulamalarından da takip edilmektedir. Malta Köşkü tarihi ve özellikleri ile dikkat çeken bir köşk haline gelmiştir. Son aylarda Malta Köşkü sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki Malta Köşkü nerededir? Malta Köşkü'ne nasıl gidilir? Malta Köşkü'nün tarihi ve özellikleri nelerdir? Malta Köşkü'ne giriş ücreti ne kadardır? İşte Malta köşkü ile ilgili tüm detaylar.
Büyük Mabeyn Köşkü olarak da isimlendirilmekte olan Mabeyn Köşkü, İstanbul içerisinde, Beşiktaş'ta bulunmaktadır. Yıldız sarayının birinci avlusunda bulunan Mabeyn Köşkü, aynı zamanda tarihi açıdan da çok büyük bir önem taşımaktadır. Mabeyn Köşkü, Osmanlı İmparatorluğu zamanında yapılmıştır ve onun mimarisini üstünde taşımaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Köşkler heybetli halleri, eskiden günümüze taşıdıkları sırları ile başka bir havayı yansıtırlar. Köşklerde hem zenginlik ve saltanat esintisi hem de hüzün vardır. Çünkü çoğu pek çok yaşanmışlığa ve hikâyeye ev sahipliği yapmıştır. Alitini Köşkü de bunlardan bir tanesidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
İstanbul'un en merkezi korusu olan ve Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan Yıldız Korusu, ziyaretçilerine şehir merkezinde muhteşem bir renk cümbüşü ve doğa harikası sunuyor. Yıldız Parkı'nda boydan boya sıralanmış piknik masalarında ya da ağaçlar altındaki bulunan çim alanlarda piknik yapma imkanı da bulunuyor. Yıldız Korusu nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Salgının zirve yaptığı günlerde, evimizden dışarı çıkamazken kent parklarında açık havanın tadını çıkarmanın hayalini kuruyorduk. Sadece Türkiye’de de değil, dünyanın her yerinde durum aynıydı. Kısıtlamalar sona erince de parklar iyice popülerleşti. Bu etkinin halen devam edip etmediğini anlamak için kendimizi parklara attık. Gördük ki herkes çok mutlu.
#GazetehaberleriTüm Avrupa’da aralık ayı içinde iki tane kutlama varken, Hollanda’da üç kutlama var. Yılbaşı gecesi ve 25 Aralık’taki Noel’in yanı sıra Hollandalılar bir de 5 Aralık’ta Sinterklaas’ı kutluyorlar. Diğer bir adıyla Aziz Nikolas… İşte size aralık ayında Hollanda…
#HollandaUlaşılmaz kabul ettiğimiz, dağcılara bıraktığımız Ağrı Dağı her yıl ağustosta dünyanın dört bir yanından doğaseverleri ağırlıyor. Doğu Beyazıt’ın otelleri, Güney rotasındaki iki kamp alanı yaşları 70’i bulan yürüyüşçülerle doluyor. Yılda 5 bin kişiyi bulan zirve çıkışlarının yarısı bu dönemde gerçekleşiyor. 2009 Ağustosu, Ağrı’nın zirvesinde kar fırtınalarıyla geçmişti. Şu anda son beş yılın en iyi meteorolojik koşulları yaşanıyor. Çoğunlukla bulutların ardına gizlenen zirve açık, rüzgar 5 - 20 kilometre hızla esiyor. Ağrı Valiliği bu yıl 26 Temmuz’da ilk kez herkese açık zirve tırmanışı gerçekleştirecek. Üstelik otel, dağda konaklama, rehberlik, ulaşım hizmetleri ücretsiz. Önceki hafta bir grup doğaseverle zirve yürüyüşüne katıldım. 66 yaşındaki Ankaralı inşaaat mühendisi Esat Yarar, 71 yaşındaki Japon zoolog Akika Shimizu’ya Ağrı’nın güzelliklerini keşfettim.
Bazı mekanlar var ki, adım attığınız andan itibaren dekoru, manzarası, müzik, yemek ya da müdavimleriyle sizi farklı bir atmosfere, başka bir dünyaya taşır. Oraya girdiğiniz andan itibaren artık kendinizi bir geminin güvertesinde, binlerce hip hop’çının ortasında, bir enerji santralında ya da 2 bin yıllık sütunların arasında bulabilirsiniz. Aralarında şirin kafeler de var, çılgın eğlenceli barlar da, antik mekanlar da...
Bu hatta sonu nereye gideceğinez daha karar vermediniz mi? Ya da önümüzdeki hafta için programınız ne? İstanbul Life dergisi yeni sayısında kapsamlı bir Şehir Rehberi kitapçığı hediye ediyor. İstanbul'daki bütün restoranlar, barlar, kafeler, pastaneler, gece kulüpleri. Adresleri ve haklarında ayrıntılı bilgiler.... Hepsi bu kitapçığın içinde. Bu özel ekte bir de gün gün İstanbul kültür rehberi yer alıyor. İşte İstanbul Life'ın kitapçığından sizin için seçtiklerimiz.
Sakıp Sabancı Müzesi’nde 24 Kasım 2005’ten bu yana devam eden Picasso İstanbul’da sergisi, yoğun ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Müze önünde kuyrukların oluştuğu serginin ünü İstanbul sınırlarını aşmış durumda. Türkiye’nin dört bir yanından özel turlar düzenleniyor.