Yılmaz Erdoğan’ın hem senaryosunu yazdığı hem başrolünü oynadığı “İnci Taneleri” yeni bölümüyle ekrana geldi. İnci Taneleri’nin 25. bölümünde Dilber, 'Cehennemim misin sen benim' sözleriyle Zahir'e bıçak çekti. Nehir ise Arcan ile boşanmak için görüşmeye gitti. Mahun oğlu Arcan'ın yerine ne yapılması gerektiğini gelinine söyledi.
#İnci TaneleriÇanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
#ÇanakkaleYemyeşil ağaçlı tepeli, bembeyaz kumlarla kaplı plajları ve havuz gibi deniziyle Lord Howe Adası, tatil yapmak için ideal bir adres gibi görünüyor ama burayı ziyaret etmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Peki neden?
#SeyahatAntalya’da bu yıl 5. si düzenlenen Akra Caz Festivali, piyano virtüözü Fazıl Say’ın dünya promiyerini gerçekleştirdiği Portreler isimli muhteşem eseriyle kapandı. Gecede Say, flüt virtüözü Bülent Evcil ile birlikte aralarında babası Ahmet Say’ın da olduğu ömrünü ülkesi için adamış 8 değerli isim için bestelediği parçaları seslendirdi.
#Akra Caz FestivaliTürkiye'nin orman yangınlarıyla savaşı tam bir haftayı doldurdu. Şimdiye kadar 39 ilde çıkan 174 yangının 160 tanesi söndürüldü. Hâlâ yanan bölgelerde ise mücadele sürüyor. Alevler son olarak Aydın'da Karınca Dağı'na sıçradı. Öte yandan, DHA muhabiri Hande Nayman, CNN Türk canlı yayınında Muğla Ören'deki Kemerköy Termik Santrali'nin olduğu bölgedeki yangınla ilgili son durumu anlattı, termik santralde yangın ve patlama riskinin bulunmadığı bilgisini paylaştı. İşte tüm detaylar...
#GündoğmuşNormalleşme süreciyle birlikte onbinlerce kişi tatil beldelerine akın etti. Oysa şehirde de her bütçeye ve her zevke göre tatil seçenekleri var. İstanbul’daysanız Atatürk Arboretumu’nda kuğuları izleyebilir, İzmir’deyseniz Doğanbey köyünü gezebilir, Ankara’daysanız Beypazarı’na gidip Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olan ‘Yaşayan Köy’ü görebilirsiniz. İstanbul’da olanlar programlarına yeni açılan ‘Müze Gazhane’yi de mutlaka eklemeli.
#NormalleşmeKış mevsiminin kendini hissettirmesi ile birlikte kayak sporlarına olan heves de artmıştır. Özellikle bu sporların çok kış aylarından daha çok iyi ve daha elverişli yapılması mümkün olmaktadır. Bu nedenle pek çok bireyin aklına Yıldız Dağı Kayak Merkezi nerede ve nasıl gidilir? Sivas Kayak Merkezi ücreti, ortalama otel ve konaklama fiyatları nedir gibi sorular gelmektedir. İşte, tüm detaylar.
En sevilen kış sporlarından biri olan kayak sezonun yaklaşmasıyla birlikte pek çok insan kayak merkezleri konusunda araştırma yapmaya başlamış durumdadır. Sizin için Davraz Kayak Merkezi nerede ve nasıl gidilir? Isparta Kayak Merkezi ücreti, ortalama otel ve konaklama fiyatları konularını derledik.
Şimdi bizim için kış mevsiminde yağan karla beyaza bürünen Uludağ’a gitme zamanı. Sezon geç de olsa açıldı; tesisler hazır. Bu kış, virüs süreci beraberinde bazı kısıtlamaları getirse de karlı Uludağ’a hafta içi bir gün ister kayak yapmak ister sadece doğayı yaşamak için vakit ayırmalısınız. Ben size Teleferik’le çıkmayı ve muhteşem kar manzarasının tadını çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Kısa kar sezonunu kaçırmayın.
#UludağTropik denizlerden Akdeniz’e geçişi sağlayan Süveyş Kanalı ve küresel ısınma nedeniyle pek çok göçmen deniz canlısı türünü artık Türk sularında görüyoruz. Egzotik sualtı canlılarının ilk durağıysa Hatay’ın Samandağ sahilleri... Rengârenk balıklar sualtı fotoğrafçılarını, 19 metre derinlikteki ‘Büyük Mağara’ da tecrübeli dalgıçları keşfe çağırıyor.
#SamandağKış turizminin en önemli merkezlerine akın eden yerli ve yabancı turistler, Milli Parklar gişelerinde 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Yoğun kar nedeni ile uygulama yapan jandarma ekipleri ise kış lastiği ve zinciri olmayan araçları geri çevirdi.
#TatilKış aylarında Kayseri gibi, Erzurum, Bursa gibi kayak turizminin; yaz aylarında da İzmir gibi, Antalya gibi deniz-kum-güneş turizminin olduğu yörelerimizde havaalanına iner, doğruca tatili yapacağımız mekana gider, tatilimizi yapıp hiçbir yere uğramadan gerisin geri döneriz.
#Murat GüloğluTRABZON'da dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl benzeri 3 ayrı tabiat turizm merkezi kurulması için çalışma başlatıldı. Belirlenecek alternatif yerler mera, arkeolojik SİT ile ulaşım ve diğer özellikleri bakımından ayrıntılı araştırılacak, hazırlanacak rapordan sonra belirlenecek yeni merkezlerde yapay gölün de yer alacağı tesisler inşa edilecek.
#Trabzon‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimari‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari Eser