İZMİR merkezli 13 ilde, FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) ve sivil unsur yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltında alınan ve itirafçı olan Ö.Y, örgütün işleyişi hakkında önemli bilgiler verdi. Ö.Y., "Örgütün hiyerarşik yapısında üst olanlar bizlerden okuldaki komutanlar ve öğrenciler ile ilgili bilgiler istiyordu. Komutanlardan alkol alan, bahis oynayan, çapkınlık yapan, bize kötü davranan kimsenin olup olmadığını soruyordu. Okuldaki askeri öğrencilerle ilgili olarak gözümüze batan, dikkatimizi çeken kişilerin olup olmadığını öğrenmek istiyordu" dedi.
#İzmirÜniversite tercihi yapacak adaylar “Nasıl tercih yapmalıyım?”, “Kimlerle konuşmalıyım?”, “Ailemin istediği bölümü mü yazmalıyım?” gibi sorularla bir yol haritası oluşturmaya çalışıyor. Her yıl sınava giren milyonlarca adaydan barajı geçenler tercihlerini buna göre yapıyor. İşte biz de bu süreci önde tamamlayan geçmiş yılların sınav birincilerine sorduk. Şampiyonlar, tercihte nelere dikkat ettiklerini, kimleri dinlediklerini, nasıl bir araştırma yaptıklarını anlattı.
#ÜniversiteBu hafta gazetelerde gördüğümüz bir kare, kolay kolay hafızamızdan silinecek gibi değil. Türk kadın kılıç takımının, Belarus’un başkenti Minsk’te, finale çıktığı an çekilen o kare... Nasıl bir coşku, mutluluk... Devamı da geldi üstelik. Kadın kılıç takımımız, 23 yaş altı Eskrim Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldu. 94 yıllık eskrim tarihimizdeki ilk Avrupa şampiyonluğu. Fatma Zehra Köse, Melis Sarıçam, Iryna Schukla ve Deniz Selin Üstündağ’dan oluşan takımla bir araya gelmek için daha muhteşem bir neden olamazdı.
#EskrimÖSYM’nin YGS’yle ilgili istatistikleri, eğitimin durumunu da gözler önüne serdi. Buna göre matematikte son 5 yılın en düşük performansı ortaya çıkarken, bu senenin en iyi ortalaması Türkçe’de yakalandı. Son 5 yıllık YGS verilerinden yola çıkarak adayların performanslarını uzmanlara incelettik.
#YGSYGS başarı sıralamasının bu yıl nasıl olacağı merak ediliyor. 12 Mart Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2017-YGS) sonuçları dün açıklandı. ÖSYM, sınav sonuçları ile beraber sınavla ilgili sayısal bilgileri de paylaştı. Şimdi öğrencilerin aklında tek bir soru var: 2017 YGS başarı sıralaması düşer mi? Bu konuya yanıt uzmanlardan geldi. İşte, YGS baraj puanı ve başarı sıralamasıyla ilgili öngörüler!
#Ygs Başarı Sıralaması2017 YGS sınavının ardından öğrenciler merakla YGS soru yorumlarını takip ediyor. Sosyal medyadan görüldüğü üzere öğrencileri en çok zorlayan alan matematik oldu. Uzman yorumlarında da matematik soruları dikkat çekiyor. Peki YGS soru yorumlarında başka hangi alanlardaki sorular zordu? İşte uzmanlardan YGS soru yorumları
#YGSYeni müfredat, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bakanlık yetkilileri birlikteliğinde açıklanan yeni müfredat detayları, birçok konuda değişiklik içeriyor. Bir sonraki eğitim öğretim dönemi itibariyle faaliyete alınacağı duyurulan yeni müfredat döneminin, ilk etapta 1. 5. ve 9. sınıf öğrencileri için geçerli olacağı ifade ediliyor. İşte, Bakan İsmet Yılmaz'ın yapmış olduğu müfredat değişikliği açıklaması ve bu değişikliğin neden yapıldığına dair detaylar
#Milli Eğitim BakanlığıAçılımı ‘Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’ olan PISA (Programme for International Student Assessment) OECD tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, öğrencilerin kazandığı temel bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma projesi. Okuma (okuduğunu anlama) ve matematik alanında sorular yöneltilen PISA’da ayrıca öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme şekilleri, okul ortamları ve aileleriyle ilgili veriler toplanıyor.
#MatematikKapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencileri için tercih dönemi başladı. ÖSYM’nin açıklamasına göre öğrenciler 23-26 Ağustos arasında tercih yapabilecek. Tercih listesine en fazla 24 program yazılabilecek. Yerleştirmelerde ise öğrencinin üniversiteye yerleştiği yıl aldığı ÖSYS puanları ve tercih ettiği programın o yılki en düşük puanı dikkate alınacak.
#KAPATILAN ÜNİVERSİTELERTÜİK’in verilerine göre, Türkiye’de 15-24 yaş aralığındaki gençlerin sayısı 12 milyon 899 bin 667. Biz de bu gençlerden bazılarıyla konuştuk. İçlerinde tarlada ekin toplayıp geçimini sağlarken okumaya çalışan da var, mülteci durumunda üniversiteye hazırlanan da. Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcular da. İşte Türkiye’nin gençleri ve hedefleri.
#19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı