Yeşillikler sağlık açısından çok değerli olmakla beraber salatalara ve yemeklere de lezzet katar. Evinizden eksik etmediğiniz yeşillikleri saklarken birkaç püf noktaya dikkat ederseniz hem uzun süre tazeliklerini ve lezzetini korumaya yardımcı olursunuz hem de israfın önüne geçebilirsiniz. İşte o önerilerden bazıları...
#YeşillikChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuDünyada her yıl 1.3 milyar ton yiyecek çöpe gidiyor. Araştırmalara göre çöpe giden yiyeceklerin sadece çeyreği kurtarılsa 870 milyon aç insanın doyması sağlanabilir. Bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmalar yapan TOGEM-DER bu yılki Cemre Çarşısı etkinliğinde yeniden ‘sıfır atık felsefesi’ne dikkat çekiyor. 6-7 Mart’ta Ataşehir Grand Sheraton Hotel’de gerçekleşecek etkinlikte sektörün önde gelen şefleri ve modacıları atölyeler düzenleyecek. Etkinliğe katılacak şefler Claudio Chinali, Sinem Özler ve Eyüp Kemal Sevinç ile mutfakta buluştuk. Sıfır atık yöntemiyle yemek pişirmenin püf noktalarını konuştuk.
#DoğaGözünüzü çevirdiğiniz her yerde yemek programı görüyor, internette sürekli mutfağa dair ‘hap’ bilgilerle karşılaşıyor olabilirsiniz. Ama tezgâh sınavından geçmek, orada rast geldiğiniz ‘şıpın işi’ hamleler kadar kolay değil. İşin püf noktası şova gelir değil, işe yarar ipuçları. Onlar da burada...
#Mutfakta Hayat Kurtaran 77 İpucu