Yeşillikleri taze saklamanın yolları

Güncelleme Tarihi:

Yeşillikleri taze saklamanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 06:00

Yeşillikler en çabuk bozulan ama en çok da ihtiyaç duyulan malzemelerdir mutfakta. Bozulmalarını geciktirmek için yapılması gerekenler ise aslında çok basit...

Haberin Devamı

Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için şu noktalara dikkat etmeliyiz:

* Bu otları ince ince kıyıp, porsiyon halinde folyoya sarıp derin dondurucuda dondurabilirsiniz.
* Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup, buzlukları su ile doldurup, dondurabilirsiniz.
* Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra, üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvıyağ koyarak buzdolabında da bekletebilirsiniz.

Eğer bu çabalarınıza rağmen hala yeşilliklerinizin bozulmasına engel olamadıysanız, hemen ikinci plan olan canlandırma aşamasına geçebilirsiniz...

Tazeliğini kaybetmiş yeşillikleri canlandırmak için ise;

* Tazeliği gitmiş yeşillikleri canlandırmak için 2 çorba kaşığı limon suyu katılmış buzlu su dolu bir kaba yeşillikleri yerleştirin. Üstünü kapatıp buzdolabında bir saat bekletin.

Yeşilliklerinizin eskisine göre daha canlı hale geldiğini göreceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!