Sıcacık şöminenin başında geçirilen mutlu anlar, çam ağaçlarının süslediği muhteşem manzaralar, bembeyaz kar örtüsü ve onun verdiği dinginlik hissi... Dünyanın dört bir yanındaki kayak rotaları kış aylarında cazibe merkezi haline geliyor. Jüri üyelerimize, dağların yükseklerinde kış sporlarıyla maceraya atılmak isteyenler için yurtdışındaki favori kayak merkezlerini sorduk, öneriler aldık.
#Pınar TahirlerBir insanın zengin bir aileden gelmesi, yaşıtlarına kıyasla hayata birkaç adım önden başlaması demek... Refah içinde büyür, herkesin kolay erişemeyeceği imkanları vardır... Hayatının geri kalanını da böyle geçirir. Eğer canı isterse düzenli bir işe girer ve hayatını kazanır. İstemezse de gözüne kestirdiği bir takım alanlarda bir şeyler yapmaya çabalar.
#David BeckhamEvrim Akın ile Ev Gezmesi bu hafta binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olan, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’e gitti. Türk Halk Müziği’nin başarılı sesi, ünlü türkücü Murat Kurşun Mardin’deki hem yazlık hem de kışlık evlerinin kapılarını açtı.
#Murat KurşunBu senenin ‘MasterChef Türkiye’sinde maraton geçen hafta sona erdi. Kupayı kucaklayan isim Onur Üresin oldu. Onunla finalin hemen ertesinde buluştuk. “Çok mücadele içerisinde büyüdüm” dediği hayatını, yarışma boyunca yaşadıklarını, yemek tutkusunu ve bilinmeyenlerini konuştuk: “Bütün hayallerim gerçekleşti.”
#Onur ÜresinMichelin Rehberi’ne giren mekânların şefleri, restoranların kapılarına asılmak üzere hazırlanan plaketlerini rehberin ana partneri olan Metro Türkiye’nin düzenlediği bir törenle aldı. Metro Türkiye 35 yıldır Türk mutfağının ve şeflerinin tüm dünyada daha fazla tanınması ve serüvenlerine devam edebilmeleri için desteğini sürdürüyor.
#Michelin RehberiGamze Cizreli’nin yeni mekânı Kaicy başından sonuna özenle tasarlanmış, her detayına dikkat edilmiş. Burası için Doğu Akdeniz mutfağının biraz Batılılaşmış halini sunma fikriyle yola çıkılmış. Ekip kendini ispat etmiş isimlerden oluşuyor, mutfaksa şef Aziz Doğrucu’ya emanet.
#Ebru ERKEDünyanın her yerinde yeni yılın trendleri konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Gastronomi dünyası için de bu geçerli. Bana göre bu konuya iki açıdan bakmak gerek; global ve yerel. Zira ABD’de açıklanan trendlerin yarısından çoğunun bize uygun olmadığını düşünüyorum. Globaldeki öngörülerin ülkemizin yeme-içme sektörüne nasıl yansıyacağını yazdım, sektöre hâkim 3 uzmandan da görüş aldım.
#Ebru ErkeMichelin bu yıl üçüncü kez yıldız dağıttı Türkiye’de. Yıldızlı iki yeni restoranımız daha oldu; Urla’daki Narımor ve Şile’deki Casa Lavanda… Şef Fatih Tutak’ın restoranı TURK de 2 yıldızını korudu. 6 restoransa yeşil yıldızla ödüllendirildi. Michelin Deneyimler Departmanı İletişim Direktörü Elisabeth Boucher dahil herkes bu yıl yeşil yıldızların artmasından dolayı mutluydu. Bu da demek oluyor ki bu yöne daha çok eğilerek dünya çapında bir farklılık yaratabiliriz.
#MichelinÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünBaharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
#Şef Aylin YazıcıoğluSerhat Doğramacı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 2020 yılı MasterChef Türkiye şampiyonu olan Serhat Doğramacı, gastronomi dünyasında hızla yükselmiş bir şef olarak dikkat çekmektedir. Özellikle doğal ve sürdürülebilir mutfak anlayışıyla ön plana çıkan Mezra Yalıkavak'taki restoranı ile adından söz ettiren Serhat, şeflik kariyerinde büyük bir başarıya imza atmıştır. 2025 Michelin Genç Şef Ödülü ise Bodrum'daki Yeşil Yıldızlı Mezra Yalıkavak restorandan Serhat Doğramacı'nın oldu. Peki, Serhat Doğramacı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Serhat DoğramacıMichelin Rehberi 5 Aralık Perşembe akşamı düzenlenecek törenle 2025’in yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Yıldız müfettişleri bu yıl İstanbul, İzmir ve Bodrum’un yanı sıra Muğla’nın diğer bölgelerini de ziyaret etti ve ödül listesini genişletti. Yeme-içme dünyası bu özel geceyi heyecanla beklerken gastronomi meraklıları tören öncesinde kulaktan kulağa rehbere girecek mekânları fısıldıyor, tahminlerini yapıyor. Geçen yıllarda yıldız alan ya da tavsiye listesine girenler unvanlarını koruyacak mı, ‘Michelin Rehberi’ne yeni kimler girecek? Gastronomi alanından isimlere öngörülerini sorduk.
#Michelin Rehberi