Yurt güvence bedeli, kayıt işlemlerini gerçekleştirecek adaylar tarafından araştırılıyor. Üniversiteli gençlerin beklediği yurt sonuçları 5 Eylül Perşembe günü açıklandı. İlk aşamada yerleşme oranı da yüzde 88 olarak açıklandı. Şimdi öğrenciler kayıt sürecine odaklandı. Bununla ilgili olarak merak edilen detaylardan biri de yurt güvence bedeli oldu. Peki Yurt güvence bedeli nedir? KYK yurt güvence bedeli geri veriliyor mu, nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...
#Yurt Güvence BedeliCumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ilkeleri temelinde geliştirdiği Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde adayları güncel ve objektif veriler ile destekleyecek.
#YKSYeni kabinede görev yapacak bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından devir teslim törenleri devam etti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlık'ta düzenlenen törenle görevi yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teslim etti.
#Gençlik Ve Spor BakanlığıYeni kabinede görev yapacak bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından devir teslim törenleri devam etti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlık'ta düzenlenen törenle görevi yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teslim etti.
#Gençlik Ve Spor BakanlığıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hürriyet’in geleneksel kahvaltısına konuk oldu. Dikkat çeken açıklamalarını Hürriyet Muhabiri Ebru Karatosun’un haberinde okuyabilirsiniz. Ben sizlerle Millet İttifakı’nın eğitim ile ilgili vaatlerini, bununla birlikte Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda çektiği videoya ilişkin Mahmut Özer’in görüşlerini paylaşacağım.
#Mahmut ÖzerSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin açıktan atama yapılacağını ilan ettiklerini belirterek, "İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilana çıkılacak" dedi.
#Sağlık BakanıLGS sonuçları dün açıklandı. 1 milyon 8 bin 139 öğrenciden yüzde 95’i tercih ettiği okullardan birine girdi. Bu öğrencilerden yüzde 55’i ise ilk tercihine yerleşti. Bu yıl LGS’den 193 birinci çıkarken şampiyonlar Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Robert Kolej ve Kabataş Erkek Lisesi’ni tercih etti.
#LGSLGS lise boş kontenjanları, taban puanları ve yüzdelik dilimleri gündemde yer alıyor. LGS tercih sonuçları 25 Temmuz’da erişime açıldı. Tercih sonuçlarının ardından ise lise nakil süreci başladı. LGS yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 25 Temmuz ve 29 Temmuz tarihleri aralığında alınacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "http://e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklandı.
#LGS Boş KontenjanlarıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tercih işlemleri 4-20 Temmuz arasında yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ‘sonuc.meb.gov.tr’ internet adresinden ulaşabilecek.
#Milli Eğitim BakanlığıBilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli yolunun üniversite-sanayi işbirlikleri olduğunu söyleyen Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Bayboğan, bölgede yer alan yerel, ulusal ve global şirketlerle iletişimlerini sürdürdüklerini belirtti. Bayboğan, “1000’nin üzerinde öğrenciye istihdam sağlayarak, bölge ve ülke ekonomisinde lokomotif görev üstlenmeye çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
#Çağ Üniversitesi1 milyon 243 bin 801 öğrencinin katıldığı LGS’nin yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrencilerin yüzde 93’ü, tercihleri arasında bulunan okullardan birine yerleşti. Bu yılki sınavda tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alan öğrencilerin çoğunluğu İstanbul’daki okulları seçti.
#GazetehaberleriLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında lise yerleştirmeleri 2019 yılında başarılı bir şekilde tamamlanmıştı. 2020 yılında 8'inci sınıf öğrencisinde yaklaşık 500 bin öğrenci artışı nedeniyle çok sorun yaşanacağı sıklıkla dile getirilmişti. Bu sıkıntıların üzerine küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgınının başlaması sürecin çok daha sıkıntılı geçeceği yönünde kimi endişelere yol açmıştı. Ancak, yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) süreci başarılı bir şekilde tamamladığını ortaya koydu. Bu yazıda 2020 LGS ilk yerleştirme sonuçları kısaca değerlendirilecektir.
#MebCumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından, öğrencilerin doğru bölüm ve meslek tercihi yapmalarında yol gösterici olan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin objektif veriye ulaşmalarını sağlamak amacıyla DABİS projesi faaliyete geçirildi. Yalnızca rehber öğretmenlerin kullanımına açılan sistem, ilgili üniversitelerin başarı durumları, bölümler için iş bulma süresi, başlangıç ücreti, nitelik uyuşmazlığı, kamuda işe yerleşme oranı gibi sayısal verileri içeriyor.
#CumhurbaşkanlığıDış gebelik sorusunun cevabı; sperm ile yumurta birleşmesinin ardından oluşan embriyonun rahim zarı dışında herhangi bir alana tutunması ile oluşan durumdur. En fazla fallop tüplerine yerleştiği görülmüştür ve bu yerleşme oranı %95’tir. Dış gebelik görülme sıklığı genel olarak %1-2 civarındadır. Gebeliğe bağlı olarak görülen anne ölümlerinin yüzde 10’unu civarındadır.
#Dış Gebelik2019 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında birinci yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenci ve veliler lise boş kontenjanları hakkında araştırma yapmaya başladı. Lise boş kontenjanları, E Okul üzerinden görüntülenebilecek. Bu ekranda, yerleştirme sonuçlarına göre taban puanlar öğrenilecek. Peki, E Okul lise boş kontenjanları nasıl görüntülenir? İşte, E Okul boş kontenjan öğrenme ekranı.
#E OkulLGS kapsamında yapılan yerel ve merkezi yerleştirmelerin sonuçları dün açıklandı. MEB’in bu kapsamda yayımladığı ön rapora göre, 1 milyon 210 bin öğrencinin yüzde 95’i, yani 1 milyon 149 bin’i bir liseye yerleşti. Sınavla öğrenci alan Anadolu, fen ve sosyal bilimleri liseleri yüzde 100 dolarken; mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki doluluk oranı yüzde 98’e yükseldi. Bu okullarda toplam 607 boş kontenjan kaldı. Yerleşemeyen veya girdiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için iki dönem halinde nakil süreci olacak.
#GazetehaberleriÖğretmen subaylık yaptıktan sonra dershane açan, daha sonra meslek yüksekokulu ve üniversite kuran 43 yıllık eğitimci İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, kendisini “eğitimci doğmuş” biri olarak nitelendiriyor. “Önemli olan, performans, hesap verebilirlik ve rekabet” diyen Aydın, performans sisteminin eğitim kurumlarına girmesi ve yöneticilerin hesap vermesi gerektiği düşüncesinde. Toplamda 52 bin öğrenci ve 5 bine yakın çalışanı olan Mustafa Aydın ile eğitim dünyasını konuştuk:
#Mustafa Aydın