yeme içme haberleri sayfasında yeme içme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8176 yeme içme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balıklı Göl’den Sipahi Pazarı’na, Halfeti Antik Kenti’nden Yücelen Mağaraları’na kadar birçok tarihi ve turistik mekana ev sahipliği yapan Şanlıurfa'ya gittiğinize onun dünyaca ünlü mutfağından eşsiz lezzetleri tadabileceğiniz 10 önemli mekanı sıraladık.
#ŞanlıurfaVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiAvustralyalı şefler depremzedelere yardım için özel bir yemek düzenliyor. Karaca’nın yeni koleksiyonu ‘Paye’ raflarda... Ordu pidesi tescillendi... Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi.... Yeni gözdemiz kıtır karamelli donut... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Yeme-İçmeGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek restoranların derecelendirildiği İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncısı yolda. İnciler 18 Kasım 2024 Pazartesi sahiplerini bulacak. Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca, gastronominin sadece bir yemek değil, kültürel bir deneyim haline geldiğini söyledi.
#İncili Gastronomi RehberiHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkVeganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro Marketİlk, geçtiğimiz yıl oyuncu eşi Nazan Kesal ile birlikte kurdukları Urla Dam’da gördüm kendisini. Zaten izlediğim filmleri ve dizilerinden beğenerek takip ettiğim bir sanatçıydı. Etrafı sevenleri tarafından çevrilmiş; her birine aynı özen, dikkat ve nezaketle ilgileniyordu oyuncu-yazar-yönetmen Ercan Kesal. Seveni çok olan usta oyuncunun kendi anlatımı ile karakterin içine girmek yerine onu içine alıyor ve bu yaklaşımıyla farkını ortaya koyuyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de duruşu, karakteri ve her tavrı buram buram sanat kokan Ercan Kesal ile bir araya geldik.
#SPONSORLU İÇERİKİlk, geçtiğimiz yıl oyuncu eşi Nazan Kesal ile birlikte kurdukları Urla Dam’da gördüm kendisini. Zaten izlediğim filmleri ve dizilerinden beğenerek takip ettiğim bir sanatçıydı. Etrafı sevenleri tarafından çevrilmiş; her birine aynı özen, dikkat ve nezaketle ilgileniyordu oyuncu-yazar-yönetmen Ercan Kesal. Seveni çok olan usta oyuncunun kendi anlatımı ile karakterin içine girmek yerine onu içine alıyor ve bu yaklaşımıyla farkını ortaya koyuyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de duruşu, karakteri ve her tavrı buram buram sanat kokan Ercan Kesal ile bir araya geldik.
#1Bu hafta sonu birçok kişinin planında Tersane İstanbul’da 19’uncu edisyonu gerçekleşen Contemporary Istanbul’u ziyaret etmek var. Fuarın ziyaretçi akınına uğrayacağını tahmin etmek hiç de zor değil. İki gün boyunca kalabalıktan bunalmadan sanatla iç içe güzel saatler geçirmeniz için fuarın öne çıkanlarından bir seçki hazırladık.
#Çağdaş SanatZeytinyağı Tadım Festivali için Edremit’teydik. Hem birbirinden farklı zeytinyağlarını tattık hem de İtalyan ‘dondurma filozofu’ Marco Radicioni’nin hazırladığı keçi sütünden zeytinyağlı dondurmayı. Marco gastronomiyi ileriye taşıyan gerçek bir emektar. Zeytinyağlı dondurmaysa nefis...
#Ebru ErkeAdana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, dört merkez ilçe belediyesi ve oda başkanlarının katkılarıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni 800 binin üzerinde misafir ziyaret ederek yeni bir rekor kırıldı. Bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı.
#AdanaTürkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ‘Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler’ adlı sergi geçen hafta açıldı, 1 Eylül 2025’e kadar görülebilecek. Sergi doğadan, denizden, pazaryerlerinden, balıkçılardan ve sofralardan ilham alan eserleriyle tüm duyularımıza hitap ediyor.
#Türkiye İş BankasıGeçen hafta sonu Maça Kızı sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Projenin ardında Türkiye’nin turizm elçisi, Maça Kızı ile Bodrum’u dünya sahnesine taşıyan Sahir Erozan ve ülkemizin gurur kaynağı, en önemlisi de bugüne dek tanıdığım en mütevazı şef olan Aret Sahakyan vardı.
#Müge AkgünElazığ'da sürü sahipleri artık çoban bulamaz hale geldi. Aylık 70 bin lira alan ve yeme, içme, barınma ile kıyafeti sürü sahibi tarafından karşılanan çobanlar, bir de aylık 30 GB internet paketi talep ediyor. Tüm istekleri karşılayan üreticiler yine de çalıştıracak çoban bulamıyor.
#ÇobanSağlıklı beslenme rüzgârını arkasına alan işletmeler hız kesmeden büyüyor. Yapılan araştırmalara göre en fazla büyüme ‘salata’da görülüyor. Bu kategorideki restoran sayısı 2024’ün sekiz ayında yüzde 170 büyürken siparişler yüzde 73 arttı. ‘Vejetaryen ve vegan mutfak’ kategorisinde ise işletme sayısının yüzde 41, siparişlerin yüzde 27 artması dikkat çekti.
#Yemek Siparişi