Koronavirüsün yol açtığı Covid-19 salgını nedeniyle karantinada bulunduğumuz bugünlerde yeme alışkanlıklarımız değişiklik gösterebiliyor. Kaygı ve stres, duygusal açlık, güvende hissetmek, motivasyon, haz arayışı ve bağımlılığın artan yemek yeme davranışını tetiklediğine işaret eden uzmanlar, alınacak bazı önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar, haz ertelemeyi öğrenmek, doğru zamanda ve miktarda yemek, dikkati başka yöne çevirmek gibi tavsiyelerde bulunuyor.
#Karantinada Ne YapılırYemek yemenin bağımlılık haline gelebileceğini hiç düşündünüz mü? Son yıllarda sıkça karşılaşılan yeme bağımlılığının altında büyük çoğunlukla duygusal sebepler yatıyor. Stresli olduğu dönemleri gereğinden fazla yiyecek tüketmeyle aşmaya çalışan kişilerin bir süre sonra yeme konusunda bağımlı hale geldiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Burak Berber yeme bağımlılığından kurtulmak için önemli tavsiyeler verdi.
#DiyetBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinTıp dilinde bulimia nervoza olan bulimia hastalığı vücudumuz üzerinde önemli etkileri olan ve günlük yaşantımızı etkileyen yeme bozukluğudur. Zihinsel strese ek olarak, sürekli aşırı yemek yeme ve zayıflama isteği, vücuda büyük bir yük bindirir. Bu nedenle bulimia teşhisi hayati önem taşır. Peki, bulimia hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte bulimia hastalığı tedavisi ve merak edilenler...
#BulimiaMuhtemelen rafine şekerle ilgili bazı bilgilere sahipsinizdir. Peki, sorbitol gibi düşük kalorili ikameler? Bu tatlandırıcının yenmesi güvenli midir ve sağlıklı bir diyette buna yer var mı? Sizlere sorbitol hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Sorbitol Nedir Ve Zararları Nelerdir?Uzmanlar artan deniz kirliliği nedeniyle deniz ürünlerine cıva ve diğer tehlikeli organik kirleticilerin bulaştığını, bu yüzden cıva birikiminin yüksek olduğu bilinen kılıçbalığı, kral uskumru gibi büyük balıklar gibi balıkların özellikle gebeler, emziren kadınlar ve küçük çocuklar tarafından tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
#D VitaminiUçakta karşılaştım, Adana’ya uçuyordu. Tarsus Amerikan Lisesi’nde bir konferansa gidiyordu. O bir saat 15 dakika boyunca, çocuk eğitimiyle ilgili bana öyle şeyler anlattı ki, kafam karıştı. Doğru bildiğimiz yanlışların sayısı inanılmaz fazlaydı... Bir sürü insanın itiraz edeceği fikirleri var. Ama o takmış kafaya, insan yetiştirme modellerimizi yanlış buluyor, değiştirmenin peşinde... Özgür Bolat, bir eğitimbilimci. Kendi eğitimi de hayli sıkı. Boğaziçi, Harvard ve Cambridge mezunu. Aynı zamanda akademisyen. Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim üyeliği yapmış. Cambridge Üniversitesi’nde doktora yaptıktan sonra da MIT’de doktora dersleri almış. Hurriyet.com.tr’de köşe yazarlığı, TEV’de danışmanlık ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapıyor. 2008’de, okullarda ‘Öğretmen Liderliği Projesi’ni başlatmış. Proje, 50’den fazla devlet okulunda ve özel okulda uygulanıyor.