Yeme haberleri sayfasında Yeme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 19192 Yeme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Açık büfe hizmeti sunan tatillerde verdiğiniz paranın hakkını çıkarmak için kontrolü bırakıp sınırsız yeme düşüncesiyle midenize gereğinden fazla yüklenirseniz dönüşte tartıda gördüğünüz rakamlar canınızı sıkılabilir. İşte tatilde açık büfe tuzağına düşmenizi engelleyecek basit ama etkili öneriler...
#YemeBazen bizi sevdiğimiz besinlere götüren şey aslında ‘midemiz’ değil, ‘duygularımız’dır. Özellikle de kaygılı, sinirli ve huzursuz hissettiğimizde duygusal açlığımızdan dolayı kendimizi birden mutfakta buzdolabının başında ya da televizyon karşısında çikolata yerken buluruz. Peki acaba bizi bu duruma getiren nedir? İşte bu haftaki yazımızda hepimizin zaman zaman yaşadığı duygusal açlık konusunda yapılacaklara değindik.
#YEMEBaas rejiminin devrildiği ilk günden bu yana Şam’dayız... Hemen her gün sokakları geziyor, halkın nabzını tutuyoruz. Esadsız geçen yaklaşık 2 haftanın sonunda artık hayat tamamen normal akışına dönmüş görünüyor... Sokaklar kalabalıklaştı, eğlence mekânları, barlar açıldı.
#SuriyeYeni yıl öncesi, alışverişin tam da hızlandığı bir dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. İyi de yaptı. Sucuk ve dana kaburga yerine domuz eti, kıymalı pide ve börek yerine sakatat, bal yerine şeker, zeytinyağı yerine tohum yağı ve baharatta yabancı madde yemişiz. Gördük ki özellikle de sucuk, kıyma, zeytinyağı ve bal gibi ürünlerde sahtecilik had safhada. Kanser geçmişi de olan bir tüketici olarak, “İyi de onu yeme bunu yeme peki ne yiyeceğiz” şaşkınlığına düşmüş durumdayım. Yok mu bu sahtecilerden korunmanın bir yolu? Ve dahası ne ceza alıyorlar? İfşa edildiklerinde üretim ve satış duruyor mu? Hepsini sordum.
#SucukDüşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#PegasusArtık hepimiz biliyoruz: Aşırı şeker tüketmek sağlığımıza çok büyük zararlar veriyor. Özellikle de işlenmiş gıdalarda fazlasıyla bulunan ilave şekerler ağzımıza attığımız andan itibaren vücudumuzdaki tüm kritik sistemleri etkiliyor. Peki hangi organ nasıl zarar görüyor? Ne kadar şeker "aşırı" kabul ediliyor? Bu soruların yanıtları hayatınızı kurtarabilir...
#SağlıkManisa’nın Saruhanlı ilçesindeki evinden yaklaşık 14 ay önce 'Gazze’ye savaşmaya gidiyorum' diyerek çıkan, Suriye’de rejim güçleri tarafından yakalanıp, tutuklanan Engin Arslan (30), özgürlüğüne kavuşmasının ardından Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki evine ulaştı. Ailesi tarafından kapı önünde karşılanan Arslan yaşadıklarını anlatırken, annesi Sultan Arslan gözyaşlarını tutamadı. Engin Arslan, bir fırından alışveriş yapmak için Türk parası verince yakalandığını belirterek, "3 kez işkence gördüm. Demir bir sopa ile yere yatırıp, dışarı çıkardılar" dedi.
#Engin ArslanManisa’nın Saruhanlı ilçesindeki evinden yaklaşık 14 ay önce 'Gazze’ye savaşmaya gidiyorum' diyerek çıkan, Suriye’de rejim güçleri tarafından yakalanıp, tutuklanan Engin Arslan (30), özgürlüğüne kavuşmasının ardından Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki evine ulaştı. Ailesi tarafından kapı önünde karşılanan Arslan yaşadıklarını anlatırken, annesi Sultan Arslan gözyaşlarını tutamadı. Engin Arslan, bir fırından alışveriş yapmak için Türk parası verince yakalandığını belirterek, "3 kez işkence gördüm. Demir bir sopa ile yere yatırıp, dışarı çıkardılar" dedi.
#Engin ArslanKüçük yaşlardan itibaren yorgunluk ve beyin sisi ile mücadele eden Katrina Burchell, sayısız kez doktora gitmesine rağmen belirtileri göz ardı edildi. Son raddede hiçbir işini yapacak enerjisi kalmayan, yataktan çıkamayacak hale gelen Katarina bunadığını ya da beyin tümörüne sahip olduğunu düşünürken doğru teşhisi aldı. Yaşadıklarının ardındaki basit gerçek ise herkesi şaşırttı
#Pernisiyöz AnemiÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünBaharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
#Şef Aylin YazıcıoğluYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanGalatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bugünkü antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tecrübeli çalıştırıcı, İbrahim Hacıosmanoğlu sorusunu yanıtladı ve takımının Sivasspor maçı öncesindeki son durumu hakkında konuştu.
#GalatasarayGalatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bugünkü antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tecrübeli çalıştırıcı, İbrahim Hacıosmanoğlu sorusunu yanıtladı ve takımının Sivasspor maçı öncesindeki son durumu hakkında konuştu.
#GALATASARAYMichelin Rehberi 2025 İstanbul-İzmir-Muğla seçkisinin, Four Seasons Hotel Istanbul At The Bosphorus'ta düzenlenen ödül törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Dünya gastronomi sahnesindeki önemimiz giderek artıyor" dedi.
#Bakan ErsoyTHY Avusturalya’da Melbourne’den sonra ikinci uçuş noktası Sidney seferlerine de başladı. Şimdilik kıtada iki noktaya planlı uçuşlar sürecek. Hemen bölgede yüksek potansiyelli Yeni Zelanda için harekete geçildi. Şirketin Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, bu ülkede bir dizi görüşmeleri tamamladı. 2025 yılına yetişemese de yakın zamanda THY uçakları Yeni Zelanda’ya uçacak.
#THYİnsanların zaman geçirmesi için birçok keyifli aktivite bulunmaktadır. Bu aktiviteleri yapmak için gitmeniz gereken yerler vardır. Özellikle bazı yerlerin keyifli vakit geçirmek adına daha popüler oldukları bilinmektedir. Vialand nerede ve nasıl gidilir? Vialand Hakkında Bilgi, Giriş Ücreti Ve Çalışma Saatleri (2024) hakkında detayları derledik.
Hamilelikte aşerilen şeyler arasında ilk bakışta rastgele gibi görünen ama bir o kadar da tuhaf bir şekilde belirli olan tatlı, tuzlu, baharatlı, soğuk ve sıra dışı tatlar da yer alıyor. Hamile insanların yüzde 90 gibi büyük bir çoğunluğu hamilelik sırasında, en sık da ilk üç aylık dönemde olmak üzere en az bir yiyecek aşermesi yaşarken, bunun nedeni hakkında nispeten az şey biliniyor.
#AşermeGeçmişte doğan her 50 bebekten biri ikizken bu oran günümüzde 30'da bire yükseldi. Bu durum bilim insanları için pek çok önemli araştırma fırsatını beraberinde getiriyor. Özellikle tek yumurta ikizleri üzerinde yapılan çalışmalar, genlerin ve çevresel faktörlerin insanı hem fiziksel hem de psikolojik olarak nasıl şekillendirdiğine dair çok ilginç veriler ortaya koyuyor. Bunun en çarpıcı örneği ise Kelly kardeşler...
#SağlıkGastronomi alanında Türkiye’nin prestijli organizasyonlarından ‘İncili Gastronomi Rehberi’ne giren mekânlar geçen hafta açıklandı. İnciler görkemli bir törenle dağıtıldı. Bu yıl 8 kenti kapsayan rehberde İstanbul dışı mekân sayısı da yükseldi...
#GastronomiFransız değerlendirme sistemi La Liste 2025’in ödül törenindeydim. Bu yıl 200 ülkeden 30 bin restoranın değerlendirildiği organizasyonda Türkiye’den şef Fatih Tutak ve 7 Mehmet Restaurant ödül aldı. Törende sürdürülebilirliğin artık bir tercih değil zorunluluk olduğu vurgulandı. Görünen o ki geleceğin mutfaklarında lezzetten önce hikâye, etik ve sürdürülebilir yaklaşımlar öne çıkacak.
#Gastronomi