Hızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak yavaşlatmak için hangi adımlar atılmalı? Bunun gibi pek çok soruya Prof. Dr. Alper Yurci ile cevap aradık.
#SağlıkÜlkemizde yeni yeni görmeye başladığımız aronya, tam bir şifa kaynağı... Görüntüsü yabanmersinini andıran bu meyveyi yoğurtla veya yulafla yiyebilirsiniz. Suyu, tozu ve reçelleri de satılan bu ‘süper besin’in kalorisi düşük, çözünür lif içeriği yüksek. Bu sayede kan şekerini düzenliyor, tokluk hissi veriyor.
#AronyaMüslümanlar için mübarek olan ve oruç ibadetinin idrak edildiği Ramazan ayı tüm yurtta karşılandı. Ramazan ayı ile beraber, vatandaşlar da sahur ve iftar sofralarında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Sahurda tüketilen sağlıksız besinlerle mide yorularak, sindirim sorunlarına neden olabiliyor. Peki, sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#Ramazan