TARIM ve gıda sektörü artık küresel ekonominin de en önemli tartışma konularından biri haline geldi. Bu olgu, dünya gündeminde daha uzun yıllar yer almaya devam edecek. Tabii bir yandan da tarım ve gıdanın günlük sorunları var. Ancak bunları her gün, her mecrada konuşuyoruz. Şimdi küresel gündemde yeni konular ortaya çıkıyor. Özellikle yeni teknolojiler, tarım ve gıdanın geleceğine damga vuracak. Bu çerçevede, günlük ve/veya konjonktürel sorunların yanı sıra, söz konusu yeni teknolojiler ve yenilikçi (inovatif) fikirleri daha çok konuşmamız, tartışmamız gerekiyor…
#1Her taşıt sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası, sigortalıyı tam anlamıyla güvenceye almıyor. Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Görevlisi Oya Turhaner, trafik sigortasının karşı tarafa verilen hasarın yalnızca 50 bin lirasını karşıladığını ve oluşabilecek hasarlarda mağduriyet yaşamamak için ek olarak ‘İhtiyari mali mesuliyet’ teminatı yaptırılması gerektiğini belirterek, “Kasko sigortasına, fark ödeyerek ihtiyari mali mesuliyet limitsiz olarak ekletilirse ortaya çıkacak olumsuzluklar için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalınmayacaktır” dedi.
#OtomobilDONDURMA, çeşidine göre içinde süt ve süt ürünleri, emülsifiyer, su, yumurta, stabilizatör, renklendirici, tatlandırıcı, farklı aroma ve meyveleri içeren bir karışım. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde ise içinde -tat ve çeşidine göre- süt ve/veya süt ürünlerini, içme suyu, şeker ve izin verilen katkı maddelerini bulunduran, istenildiğinde salep, yumurta ve/veya yumurta ürünleri, aroma maddeleri ve çeşni maddeleri gibi bileşenleri içeren karışımının pastörizasyon sonrası tekniğine uygun olarak işlenmesi ve dondurulmasıyla elde edilen, yumuşak halde ya da sertleştirildikten sonra tüketime sunulan ürün olarak tanımlanıyor.
#İzmirYaşar Üniversitesi, koronavirüsle mücadelede kampüsünü daha da sağlıklı hale getirmek için kendi bünyesindeki kimya laboratuvarında dezenfektan üretimine başladı. Kampüste kullanılacak dezenfektan solüsyonları, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarına göre üretiliyor.
#Yaşar ÜniversitesiÖğrenciler 18-22 Kasım tarihleri arasında ilk ara tatile girecek. Uzmanlar, planı olmayan öğrencileri panik yapmamaları konusunda uyarıyor. Öğrencilerin spor ve sanatsal etkinliklere yönelebileceğini söyleyen uzmanlar ayrıca bu dönem de beslenmelerine de dikkat etmeleri gerektiğini söylüyor.
#Yaşar ÜniversitesiBahar ayları, polenlerin artması ile birlikte alerjik sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar, sık sık bahar alerjisinden muzdarip. Peki polen alerjisi nedir? Bahar alerjisi nasıl geçer?
#Polen AlerjisOkullar açıldı, öğrenciler iki haftalık tatilin ardından yeniden ders başı yaptı. Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, uzmanlar da beslenme çantası hazırlayan ailelere uyarılarda bulunuyor. Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel’e göre öğrencilerin beslenme çantalarında kuru ve taze meyve, et, süt, tahıl ve sebze ürünleri olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
#Beslenme ÇantasıBesinlerin beyin fonksiyonları üzerinde yarattığı etkilere değinen Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hindi eti, çikolata, bal, fındık, muz, yeşil yapraklı sebzeler gibi gıdaların mutluluk hissi verdiğini söyledi.
#Çikolata