İstihdama giden yol mesleki eğitimden geçiyor

Güncelleme Tarihi:

İstihdama giden yol mesleki eğitimden geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 10:31

İstihdama giden yol mesleki eğitimden geçiyor

Haberin Devamı

YAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Vekili Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, iş hayatına adım atacak gençlerin kendilerini nasıl geliştirebileceklerini anlattı, kendi okullarıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye'de istihdamla ilgili sorunların başında nitelikli personel eksikliği yatıyor. Ancak işgücü piyasasının taleplerine kulak verebilen ve seveceği bir iş kolu seçen gençler, kısa sürede meslek sahibi olabiliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan Vakıf Yükseköğretim Kurumları raporuna göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına yerleşen aday oranında Türkiye 2'incisi olan Yaşar Üniversitesi MYO programları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, şunları söyledi:

"MYO'nun 11 programının müfredatı sektör temsilcilerinden oluşan danışma kurulumuzun önerileri ve Endüstri 4.0 kavramının ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor. Toplamda 149 adet dersimizin 54'ü sektör destekli olarak yürütülüyor.

Öğrencilerimizin teknoloji okur yazarlığı ve dijitalleştirme yetkinliklerine sahip olmasına öncelik veriliyor. Gençlere büyük avantajlar sağlayan yurtdışı staj imkanlarından ise şimdiye kadar 'Gıda Teknolojisi', 'Deniz ve Liman İşletmeciliği', 'Marina ve Yat İşletmeciliği', 'Dış Ticaret ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım' programlarında eğitim gören öğrencilerimiz faydalanmış olup, bu MYO genelinde yüzde 45 gibi bir orana tekabül ediyor. Ayrıca bu yıl 2 öğrencimiz de uluslararası burs kazanarak eğitimlerini yurtdışında sürdürme fırsatı elde etti. Öte yandan Yaşar Üniversitesi MYO'dan mezun olan öğrencilerimizin büyük bir kısmı DGS'de başarı göstererek lisans bölümlerine rahatlıkla geçiş yapabilmekte. En son açıklanan rakamlara göre de DGS ile lisans programlarına yerleşen aday oranında Türkiye 2'incisi olduk."

Sadece teorik gelişimle değil aynı zamanda güçlü bir pratik alt yapıyla da eğitimi pekiştirmek gerektiğini belirten Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, "Gençler, bilgilerini tam olarak kullanabilecekleri iş alanlarına yönelmeli. Kendilerini azami düzeyde geliştirecek staj olanaklarını ve mesleki etkinlikleri tercih etmeliler. Günümüz iş dünyasının son derece önem verdiği pozitif insan ilişkileri konusunda kendilerini geliştirmeliler. Eğitim öğretim çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel aktiviteler kazanmalı ve sosyal sorumluluk projelerinde mutlaka yer almalılar" dedi.

2002 yılından bu yana öğretime devam eden Yaşar Üniversitesi MYO, geçen yıl

'Mimari Restorasyon' programını da bünyesine dahil etti. Programdan mezun olacak öğrenciler, zengin mimari ve kültürel varlıklara sahip ülkemizde bu alanda yapılacak çalışmalarda görev alan restoratör, arkeolog, sanat tarihçi, mimar ve inşaat mühendisleri gibi meslek mensuplarıyla birlikte çalışabilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!