Yasaklı sitelere girmek için pek çok yöntem bulunuyor. Kimi VPN kullanıyor, kimi Proxy ayarlarını değiştiriyor; ancak sonuç itibariyle bir şekilde kullanıcı yasaklı sitelere girmeyi başarıyor. Peki yasaklı sitelere girmek için ne yapmak gerekiyor? İşte kullanabileceğiniz en kolay yasaklı sitelere giriş yöntemleri...
#Yasaklı Sitelere Nasıl GirilirTwitter, Facebook ve YouTube’a erişimler sağlanamıyor. Herkes üç büyük sosyal medya devinin kapatılıp kapatılmadığını merak ediyor. Şimdilik edinilen bilgiye göre ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor.
#FacebookTwitter'a yasak kararı gelmesine rağmen kullanıcılar DNS ayarlarını değiştirerek siteye erişim sağlayabiliyordu. Ancak yaygın olarak kullanılan Google DNS'ler de sabah saatlerinde engellendi ve Twitter'a erişim kesildi. Saatler süren erişim engeli öğlen saatlerinde normale dönmeye başladı.
#TwitterTwitter ve YouTube'un ardından Facebook'un yasaklanıp yasaklanmayacağı hep soru işareti olarak kaldı. Bunu fırsat bilen hacker'lar ise Facebook'ta yeni bir salgın başlattı. 'Arkadaşlar Facebook Türkiye'de yasaklanıyor' başlıklı gönderilerde iki gündür patlama yaşanırken, kullanıcıların yasaktan etkilenmemesi için verilen linkteki programın indirilmesi isteniyor. Elbette ne böyle bir yasak söz konusu, ne de sizi yasaktan koruyacak bir program!
17 Aralık operasyonunun ardından yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses tapelerini Twitter üzerinden paylaşan “Haramzadeler333” ve “Başçalan” gruplarının Twitter hesapları gizlendi. Twitter üzerinden bu iki hesaba ulaşmak isteyenler, “hesap gizlendi” uyarısıyla karşılaşıyor.
Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden hakim ve savcıların sosyal paylaşım sitelerine girmesine sınırlama koyup, “seks” gibi kelimeleri “pornografik içerik” diye uyarı verip arama yasağı konulması yargıyı ayağa kaldırdı. Facebook, Twitter üzerinden işlenen hakaret gibi suçlara bakan hakim-savcıların bile bu sitelere resmi tahsisli bilgisayarlarından UYAP üzerinden ulaşmak için her seferinde resmi başvuru yapıp o siteyi açtırması gerektiği ortaya çıktı.
İnternet arama motoru Google’ın YouTube ile ortak kullandığı internet protokolü (IP) adreslerine Türk mahkemelerinin kararıyla gelen yasak, Türkiye’de interneti yavaşlattı. TİB’in Google’a ait 15 IP adresini engellemesiyle başlayan kaos hem bireysel hem de ticari kullanıcıları mağdur etti. Yetkililere göre sorumlu ‘yavaşlayan’ siteler.