Güncelleme Tarihi:
Yasaklı sitelere girmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden biri DNS ayarlarını değiştirmekte gizli. Bunun için önce Ağ ayarlarına girmeniz gerekiyor. DNS ayarlarını değiştirebildiğiniz ekrana geldikten sonra yapacağınız ise çok basit. Öncelikle şu rakamları bir yere not edin; işinize yarayacak!
DNS AYARLARINI DEĞİŞTİRME
Alan Adı Sunucusu olarak da tanımlayabileceğimiz DNS ayarlarını değiştirerek de yasaklı sitelere giriş yapabilmek mümkün. Bunun için Başlat>Ayarlar>Denetim Masası kısmına girin ve Ağ Ayarları bölümünden Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresini açın.
Ardından Özellikler butonuna tıklayın ve Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın.
Ardından Genel sekmesi altında 'Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan' bölümünü aktive edin.
Google DNS: 8.8.8.8 – 8.8.4.4.
OpenDNS Home: 208.67.222.222 – 208.67.220.220.
Comodo Secure DNS: 8.26.56.26 – 8.20.247.20.
Norton ConnectSafe: 199.85.126.10 – 199.85.127.10.
DNS Advantage: 156.154.70.1 – 156.154.71.1.
Level3: 209.244.0.3 – 209.244.0.4.
Bu DNS numaraları şu an için oldukça popüler ve DNS kısmına bu numaraları yazdığınızda yasaklı sitelere yani engelli sitelere girebiliyorsunuz.
Bunun dışında VPN uygulamalarını da kullanabilirsiniz. Bunun için Hotspot Shield, TunnelBear veya Zenmate gibi uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Telefonlara da kurulabilen VPN uygulamaları sizi ayrıca efor sarfetmenize yol açmadan yasaklı sitelere girmenizi sağlar.
VPN İLE YASAKLI SİTELERE GİRİŞ (SANAL ÖZEL AĞ)
Açılımı Sanal Özel Ağ olan VPN de yasaklı sitelere girmek için bir başka formül. Bu yöntem ise proxy sitelere göre daha güvenilir sayılabilir. VPN ile yurtdışındaki bir bilgisayara bağlanarak yasaklı sitelere girebiliyorsunuz.
Bunun için VPN hizmeti sunan şirketlerden aylık bir bedel karşılığında hesap satın almanız gerekiyor. Bu servisi kullanmaya başladığınızda bilgisayarınız önce yurtdışındaki herhangi bir sunucuya (Paris, Washington, Londra, Madrid vb.) bağlanıyor ve bu bilgisayar üzerinden siteye giriyorsunuz.
Elbette Türkiye dışında diğer ülkelerde mahkeme kararıyla herhangi bir engelleme uygulaması olmadığından yasaklı site engelini böylece aşmış oluyorsunuz.
VPN servisleri arasında telefonlarda da kullanılabilen Hotspot Shield, Tunnel Bear, CyberGhost VPN'u tercih edebileceğiniz gibi masaüstü için de Chrome tarayıcılara eklenti olarak kurulabilen Zenmate'i kullanabilirsiniz.
Ancak ben Twitter'a girmek için VPN servislerine para ödemek istemiyorum diyorsanız TOR yazılımını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Tanımlamak gerekirse Tor; kişi ve grupların kendi gizlilik ve güvenliklerini ön planda tutarak internette işlem ve gezinti yapabilmelerine olanak tanıyan ve sanal tüneller sayesinde bağlantıların maskelenmesi mantığıyla çalışan bir ağdır. Kurulum tamamlandığında bilgisayarınızla kolayca Twitter yasağını aşabilirsiniz; ancak bankacılık işlemleri vb. yüksek seviye güvenlik ihtiyacı olan özel durumlarda TOR'u kullanmamanız yerinde olur.