Pekin’de 1 milyar kullanıcılı mesajlaşma ağı WeChat’in üssüne girdik. Hainan Adası’nda Bryant’dan Kidman’a yıldızların akın ettiği golf sahasını deneyimledik. Dünyanın en uzun savunma duvarı Çin Seddi’ne tırmandık. Dünyadaki en geniş saray kompleksi Yasak Şehir’e girdik.
#PekinAnkaralıların AŞTİ’ye gitmeden şehirler arası otobüslere kentin dört arterinden iniş binişini sağlayan yolcu indirme-bindirme noktaları, tabelada kaldı. Pandemi döneminde iptal edilen uygulama tekrar başlamadı. ABB, bu noktalardan otobüslere inip binmek isteyenlere, “Yasak” yanıtını veriyor.
#Murat YILMAZÇin’in ‘sıfır vaka’ politikası nedeniyle 28 Mart’tan bu yana tam kapanma uyguladığı Şanghay’dan distopik filmleri andıran görüntüler geliyor. Sosyal medyada yayılan videolarda halk evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek ‘Açız’ diye bağırıyor. İddialara göre 15 gündür kimsenin sokağa çıkamadığı kentte bazı ailelerin yiyecek ve suları tamamen tükendi...
#ŞanghayTam 46 yıldır hem Türk hem de Rum tarafına kapalı olan Kıbrıs’ın Maraş şehri, yarın yeniden açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan haberi KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile yaptığı basın toplantısında duyurdu. Tatar, “Yeni bir safhaya geçiyoruz” dedi...
#Gazetehaberleri2020’nin başlarında ortaya çıkan ölümcül corona virüs salgını Çin’i vurdu. Bu salgın, ülkenin genel olarak her zaman yoğun olan seyahat duraklarından insanların korkarak uzaklaşmasına sebep oldu. Bu yüzünden çoğu işletme kapalı kalsa da Çin’in bazı popüler müzeleri, insanların keyif alıp biraz olsun hayata dönmeleri için müzeleri online platforma taşıdı.
#Çin‘Dünyanın kapalı kutusu’ iken 1980’lerden bu yana uyguladığı açılım politikası sonucu büyüyen ekonomisi, askeri gücü ve siyasi etkisiyle en çok merak edilen ülkeler arasında yer alan Çin, bugün eski yerleşim yerlerinin yanlarına kurduğu ‘şantiye’ kentlerle hem içeride hem dünya pazarında rekabeti alevlendiriyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyanın 1 numarası olacağı tahmin edilen bu ‘süper güç’, siyasette ise sosyalizmi ve merkezi denetimi hâkim kılıyor. Ülke her şehirde farklı bir yüzünü sunuyor ziyaretçilerine. Şanghay’ın yanı başındaki Nantong, dünyanın en genç sanayi kenti. Kartpostallardaki Çin’i görmek için Suzhou’ya gitmek gerek. Pekin ise devletin her adımda kendini hissettirdiği, yüksek güvenlikli bir başkent.
#ÇinHuawei'nin bugüne kadar dünya çapında 96’dan fazla üniversiteden, 30.000’den fazla öğrencinin katıldığı “Geleceğin Tohumları – Seeds For the Future” küresel sosyal sorumluluk projesinde başvurular devam ederken, finale kalan 10 kişi 19 Mayıs’ta gerçekleşecek son mülakat sonrası belli olacak. Türkiye’nin önemli üniversitelerinden 10 öğrencinin yer alacağı proje, 22 Haziran - 5 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
#HuaweiHUAWEI’nin bugüne kadar dünya çapında 96’dan fazla üniversiteden, 30.000’den fazla öğrencinin katıldığı “Geleceğin Tohumları – Seeds For the Future” küresel sosyal sorumluluk projesinin 2018 takvimi açıklandı. Bu yıl Türkiye’nin önemli üniversitelerinden 10 öğrencinin yer alacağı proje, 10-21 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
#HuaweiGeride bıraktığımız yıl herkes için yorucu ama bir o kadar da değerli anılarla dolu bir sene oldu. 2018'de burcunuza göre tatile çıkmayı düşündünüz mü? Düşünüyorsanız bu haber tam da size göre… İşte burcunuza göre 2018'de gitmeniz gereken yerler!
#Burcunuza Göre 2018’ De Gitmeniz Gereken YerlerDünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de bir hafta baharatın kokusunda, ipeğin yumuşaklığında nasıl geçti anlamadık. Çin’in bugününü temsil eden Pekin’den başlayan yolculuğumuz, köklü geçmişinin simgesi, eski başkent Şian’ın (Xi’an) ardından, geleceğin simgesi Şangay’da son buldu.
#ÇinHuawei, üniversite öğrencilerine eğitim olanakları sunmaya devam ederek, Çin'de teknoloji deneyimi kazanmalarını sağlıyor. ‘’Geleceğin Tohumları’’, Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Halil Madazlı, Huawei Pekin Ofisi Direktörü Zhao Xiaobin ve Huawei Türkiye Pazarlama İletişimi Direktörü Mine Zaim Özcan'ın katılımıyla başladı.
#Huawei