Yargı bu akşam var mı, sorusu Kanal D yayın akışında yer almamasıyla izleyenlerin gündemine geldi. Yargı yeni bölüm heyecanı, pazar akşamında izleyicilerin meraklı sorularıyla birleşti. Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Yargı bugün var mı araştırmaları hız kazandı. Geçtiğimiz hafta seçim nedeniyle Yargı 89. bölüm yayınlanmamıştı. Yargı bu hafta var mı Pazar akşamı aramalarında yer alıyor. Son olarak Eren komiser vurulmuştu. Yeni bölümde Eren komiserin akıbeti merak konusu oldu. Peki, Yargı bu akşam yok mu, neden yok? Kanal D yayın akışı 7 Nisan 2024
#YargıYargı yeni bölüm tarihi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Kanal D'nin sevilen dizisi Yargı bu akşam var mı 7 Ocak 2024 yayın akışı ile belli oldu. Pazar akşamları ekrana gelen Yargı 78. bölüm bu pazar olacak mı Kanal D yayın akışı ile belli oldu. Peki, Yargı bu akşam var mı yok mu, neden yok? Yargı yeni bölüm ne zaman? İşte 7 ocak 2024 Kanal D yayın akışı
#YargıYargı bu hafta var mı? Başrollerini Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz'in paylaştığı Yargı'nın 57. bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümden yayınlanan ilk tanıtıma Ömer’in Ilgaz’la ilgili planları ve Turgut Ali’nin geri dönerek ekibe katılması damga vuruyor. Peki Yargı yeni bölüm ne zaman, saat kaçta? İşte 57. bölümde yaşanacaklar...
#YargıYargı yeni bölümün ne zaman ekrana geleceği araştırılıyor. Pazar akşamları ekrana gelen Yargı dizisinin en son 30. Bölümü ekrana geldi. Yayınlanan yeni bölüm fragmanına Ilgaz ve Ceylin arasında yaşanan duygusal anlar damga vurdu. Peki, Yargı yeni bölüm ne zaman, bu hafta var mı? Yargı yeni bölüm neden yok?
#Yargı Yeni BölümCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği Asya turu kapsamında Malezya, Endonezya ve Pakistan'ı ziyaret etti. Yurda dönen Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, kabinede değişiklik olup olmayacağıyla ilgili soruya "Hiçbir hoca, takımı okumadan sahaya sürmez. Bizler de şu anda üzerinde çalışıyoruz. Gerek ana kademeden, gerek kadınlardan, gerek gençlerden oluşan dinamik bir yapıyı kuracağız." ifadelerini kullandı. 'Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak' tartışmalarıyla ilgili de konuşan Erdoğan "Benim cezamı örnek gösterip dile getirmeleri doğru değil" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden soruşturma ve davalarla ilgili olarak "Siyasi davadır ya da değildir şeklinde yorum yapmam doğru olmaz. Her şey kamuoyunun gözü önünde cereyan ediyor. 'Ahmaktır' demek hakaret mi, değil mi? Bunu yargı takdir edecek. Yargı bağımsız ve tarafsız şekilde kararını verecek" açıklamasını yaptı. Bakan Yılmaz Tunç ayrıca, Bolu Kartalkaya'da meydana gelen yangın faciasındaki soruşturmaya ilişkin son gelişmeleri de anlattı.
#Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Şu anda 248 kişi depremde sorumluluğu olduğu gerekçesiyle tutuklu. 1036 kişi de adli kontrol şartıyla şu anda serbest ama adli kontrol kararı var haklarında. Dolayısıyla burada depremde sorumluluğu bulunanlarla ilgili olarak yargımız gerekli hesabı sormaya devam ediyor." dedi.
#Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Şu anda 248 kişi depremde sorumluluğu olduğu gerekçesiyle tutuklu. 1036 kişi de adli kontrol şartıyla şu anda serbest ama adli kontrol kararı var haklarında. Dolayısıyla burada depremde sorumluluğu bulunanlarla ilgili olarak yargımız gerekli hesabı sormaya devam ediyor." dedi.
#Adalet BakanıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 78 kişinin hayatını kaybettiği Bolu'daki yangın faciasıyla ilgili, "Kimin sorumluluğu, eksiği ve ihmali varsa tekmili birden hesap sorulması için gereken neyse yapmaktan asla çekinmeyeceğiz. En küçük şüphe izi kalmadan, ince detayına kadar facianın araştırılmasını ve sorumlularının ortaya çıkarılmasını temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, yurda dönüşte uçakta beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı. İBB ve ABB'ye yönelik soruşturmayı değerlendiren Erdoğan, "Eğer bir yanlış yapmışlarsa bunun bedelini ödeyecekler, bundan kimse rahatsız olmamalıdır." dedi. Erdoğan, Biden'ın füze kararı ile ilgili " Tüm bunlar bölgeyi ve dünyayı yeni ve büyük bir savaşın eşiğine getirebilir." ifadelerini kullandı. Asgari ücret konusunda da açıklama yapan Erdoğan, "Toplumun hiçbir kesimini enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yönelik davanın hakiminin başka ile gönderildiği sözleri ile ilgili konuştu. Bakan Tunç, 'İmamoğlu'nun iddiaları abesle iştigal. Hakimin tayinine sürgün demek mantık dışı.' dedi.
#Adalet BakanıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eskişehir'de 9. Yargı Paketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç sosyal medyada hakaret suçunun giderek arttığını belirterek "Hakarete ciddi caydırıcı cezalar geliyor. Toplumu suçtan korumak için ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi. İBB VE ABB'ye denetimle ilgili konuşan Bakan Tunç, "Yargı ile ilgili söz sarf ederken dikkatli olmak lazım" dedi.
#Bakan TunçTürkiye yanarak ölen 1-5 yaşlarındaki 5 kardeşe ağlıyor. Baba cezaevinde, anne ve çocukları zor şartlarda. Peki Aile Bakanlığı’nın girişimlerine rağmen çocukları devlet korumasına vermeyen anneye karşı ne yapılabilirdi? Medeni Kanun’un 348. maddesine dayanarak çocuklara devlet koruması yolu açılabilir miydi?
#5 KardeşGenel Kurul’da bu hafta casusluk suçunun yeni tanımını da içeren yargı paketi görüşülecek. Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürü Mehmet Ökmen, “etki ajanlığı tanımlanıyor” eleştirilerine “Siyasi eleştiriler bu kapsamda değil. Öncelikli şart bir suç olması” yanıtını verdi.
#Genel KurulABD’deki başkanlık seçimleri için geri sayım başladı. 5 Kasım Salı günü oy verme işlemi sona erecek. Eski başkan Donald Trump ve şu anki başkan yardımcısı Kamala Harris arasındaki yarışın galibi ABD’yi yönetirken Ortadoğu, Doğu Avrupa ve ekonomiyle ilgili sorunlarla boğuşacak.
#Fırat KARADENİZPara hırsı ile bu kadar bebeğin canını alan, aileleri perişan eden, siyaseti her türlü entrika içine sokan, savcıyı makamında tehdit eden bir sisteme karşı nasıl savaşılır! Tüm sorumluları ve bunların yankesiciliğini lanetlemek gerekiyor.
#HastaneSon günlerde ‘cezasızlık politikası’ tartışılıyor. “Toplumda faillerin cezasız kaldığına dair bir algı mı oluştu, yoksa bu gerçek bir olgu mu” diye kadın hakları savunucularına ve avukatlara sorduk: “Ortada somut bir gerçek var. İşlenen suçlara karşı kanunlarda düzenlenen ceza miktarıyla infaz miktarının (yatarı) farklı oluşu, yani ‘yatarı’nın daha düşük oluşu, cezasızlığın infaz düzenlemelerinden kaynaklandığını gösteriyor.” Peki, neyi değiştirmeli, nasıl önlemler almalı?
#Kadına Şiddetİstanbul Gedik Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yeni anayasa hedefimizden hiç vazgeçmiyoruz. Türkiye'nin İkinci Yüzyılının başında, artık darbe anayasası ile yoluna devam etmesi bizim için yüz karası aslında. Darbecilerin yazdırdığı bir anayasa ile demokratik hukuk devletinin yönetilmesi doğru bir şey değil" dedi.
#Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa'da Mudanya Üniversite’nin 2024-2025 akademik yıl açılış töreninde yaptığı açıklamada "Yeni anayasa, demokratik standartları daha da yukarıya çıkaracak. Devletin görevlerini belirleyen, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anayasayla inşallah yolumuza devam etmemiz lazım. 'Türkiye Yüzyılı'na böyle başlamamız lazım. Sadece darbeciler tarafından yazılmış olması bile başlı başına anayasa değişikliği için yeter bir sebeptir, yeter bir gerekçedir. Bu bir utançtır aslında. Bunu değiştirmek, milletimize olan borcumuzdur" ifadelerini kullandı.
#Adalet BakanıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti alınıyor tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Kayıt ücreti alınıyor ifadesi öğretmen, idareci arkadaşlarımızı zan altında bırakabilecek ciddi itham. Çünkü kayıt yaptıracakları okul mekanizması yok. Hal böyle iken kayıt ücreti isteniyor denmesi biraz abes açıkçası. Bunu kabul etmiyorum. Bunu okuldaki idarecilerimize karşı itibar sarsıcı bir söylem olarak değerlendiriyorum" dedi.
#Yusuf TekinAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili, "Bunlar kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar. Ekonomi hedeflendi. Milletimizin aynı alım gücüne erişmesi ve enflasyonun tek haneye inmesi için büyük bir çaba var ve bu da gerçekleşecek. Ekonominin bu hedeflerinin yakalanamaması için manipülasyon yapanlar var. Bu şekilde halkı yanıltıcı bilgileri yayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı" ifadelerini kullandı.
#Adalet BakanıKabine Toplantısı kararları ve konuları için gözler Beştepe'ye çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bu hafta var mı sorusu yeni hafta ile birlikte gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine Toplantısı konukları arasında sokak hayvanları yasası, 9. yargı paketi ve yeni vergi paketi çalışmaları yer alıyor. Son yapılan Kabine Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda düşüş sinyalleri verildiğini belirtmişti. Peki, Kabine Toplantısı bu hafta var mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte, Kabine Toplantısı tarihi ve gündemdeki konular ile ilgili detaylar.
#Kabine Toplantısı Ne Zaman9. Yargı Paketi son durum gelişmeleri 1 Temmuz 2024 gündemde yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarla 9. Yargı Paketi'nde son viraja girildi. Gelen son bilgiye göre yeni yargı paketi olarak da bilinen 9. Yargı Paketi bu hafta Meclis'e gönderilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nin, milletvekillerinin taslak üzerindeki değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından teklife dönüşeceğini bildirdi. Öte yandan 9. Yargı Paketinde denetimli serbestlik var mı? sorusu da gündeme gelen bir diğer konu oldu. TBMM'de yapılan görüşmeler sonucu 9. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlanacak. Peki, 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi, maddeleri neler? 9'uncu Yargı Paketi'nde denetimli serbestlik var mı? İşte, 1 Temmuz 2024 9. Yargı Paketi son durum gelişmeler...
#9. Yargı Paketi Son DurumKabine Toplantısı 24 Haziran Pazartesi var mı araştırmaları hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen olan Kabine Toplantısı ne zaman sorusu bayram tatilinin sonuna gelinirken kamuoyu merak konusu oldu. Kabine Toplantısı son olarak 4 Haziran'da yapıldı. İki haftana bir gerçekleştirilen Kabine Toplantısı bu hafta var mı araştırmaları hız kazandı. Kabine Toplantısı konuları arasında 9. Yargı Paketi, emekli ve memur zammının ele alınması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı saat kaçta? 24 Haziran 2024 bugün Kabine Toplantısı var mı, yarın yapılacak mı? İşte, Kabine Toplantısı gündem konuları ve tarihi hakkında bilgiler.
#Kabine Toplantısı9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, af çıkacak mı soruları 13 Haziran tarihinde de takip ediliyor. Bir süredir Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları gerçekleşen ve casuslukla ilgili yeni suçu da içeren 9. Yargı Paketi bu hafta Meclis'e sunuluyor. Kamuoyunun merakla beklediği yargı paketi teklifinde cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik düzenlemeler yer alacak. Kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen ve yargı alanında çeşitli düzenlemeleri içeren kanun teklifinde ayrıca hükümlülerin örgün ve yaygın öğretim hakkının kapsamı genişletilecek. Öte yandan 9. Yargı Paketinde denetimli serbestlik var mı? sorusu da gündeme gelen bir diğer konu oldu. Peki, 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi? 9. Yargı Paketi maddeleri neler? İşte, o konu hakkında ayrıntılar...
#9. Yargı Paketi