Akademisyen “Biz çocukluktan itibaren kimseye karışmamayı öğreniyoruz” diye anlatıyor. Öğretmen “Burada kadın olmak özgürlük demek” diyor. Gazeteci “İşin sırrının acele etmemek” olduğunu söylüyor. Burası Trakya. Telaşsız, stressiz, hırçınlıktan azade insanlar, hayattan daha çok tat almanın yollarını arayıp buluyor. ‘Trakya kafası’ neden huzur vaat ediyor?
#TrakyaEge Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. G. Nazan Günay, Türkiye’de şarap konusunda araştırma bir yaptı. Günay bir buçuk yıl süren araştırmasını "Şarabın üretimi ve tüketimine ilişkin perspektifler" adıyla yayınladı. Bu araştırmada Türkiye’nin üzüm ve şarap sektörü iğneden ipliğe incelendi. Araştırmada en çok tüketilen üzüm cinsleri de sıralanıyor. Türkiye’ye özgü bir üzüm olan Öküzgözü birinci sırada.