Yapay Kalp haberleri sayfasında Yapay Kalp hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1456 Yapay Kalp haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Antalya'da, yapay kalple yaşayan Kadir İrkin (39), saat 02.00'de gelen 'Organ bulundu' telefonuyla hayata tutundu. Trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen Erhan Pekuygun'un (20) kalbi, İrkin'e başarıyla nakledildi. Gece gelen telefonla hayatının değiştiğini belirten Kadir İrkin, 'Allah doktorlarımızdan, herkesten bin kere razı olsun. Hayalim buradan çıkıp çocuklarımın yanına gitmek.' dedi.
#AntalyaYapay kalp ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı Almanya’da ‘Yılın Doktoru’ ödülü alan Yapay Cerrahi Uzmanı Dr. Dilek Gürsoy, üzerinde çalıştığı yapay kalbi 2022-2023 yıllarında kablosuz ve gürültüsüz olarak üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Gürsoy, “İnşallah geliştirdiğimiz yapay kalbi 10-15 yılda çalıştırabilmeyi başarabilirsek, bence kalple alakalı nakle ihtiyaç kalmayacak” dedi.
#Dr. Dilek GürsoyAlmanya'nın Christian Albrechts ve Saarland üniversitesilerinde görev yapan Türk bilim adamı Doç. Dr. Cenk Aktaş, yüzeyinde su tutmayan nilüfer yaprağından esinlenerek, yapay kalp kapakçıklarında kanın yüzeye tutunarak pıhtılaşmasını minimuma indiren yüzey geliştirdi.
#Yapay ZekaÇin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, Çin Uzay Bilim ve Teknoloji Şirketi (CASC) bünyesinde faaliyet gösteren Çin Roket Fırlatma Teknolojisi Akademisi ve Tiencin Teda Uluslararası Kardiyovasküler Hastanesinin ortaklaşa geliştirdiği kalpte, kullanılan roket teknolojisiyle damarlar daha az zarar görecek ve kan daha uzun süre pompalanabilecek.
#ÇinAvrupa’nın yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrahı olarak bilinse de halk onu Angela Merkel’in seçim kampanyası için Neuss’a gelmesiyle tanıdı. 41 yaşında ve şimdiye kadar 40 yapay kalp nakli yapan genç cerrah bir kaç yıl içinde insanlarda kullanılabilecek kablosuz yapay kalp geliştiren ekipte yer alıyor. Babasını da henüz 40 yaşında bir kalp hastalığı nedeniyle kaybeden Gürsoy, kalbe dokunmanın kalbi onarmanın tarifsiz bir duygu olduğunu söylüyor.
#Dilek GürsoyMANİSA’da yaşayan 40 yaşındaki Ruhi Sürer, üç yıldır yapay kalp ünitesiyle hayata tutunuyor. Sırt çantasında taşıdığı cihazın ömrünün dört yıl olduğunu öğrendiğini, hastaneden iyi bir haber gelmesi için ümitle beklediğini söyleyen Sürer, bu süreçte organ naklinin önemini anladığını vurguladı, “Uygun kalp bulunursa yaşayacağım, bulunmazsa Allah bilir öleceğim. Her gün bin bir ümitle hastaneden gelecek sevindirici haberi bekliyorum” dedi.
#Yapay KalpÜnlü klarnetçi Selim Sesler İstanbul’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Klarnetçi, Selim Sesler'in 9 yıl önce başlayan kalp rahatsızlığı nedeniyle kendisine 5 yıl önce stent, daha sonra da yapay kalp takılmıştı. Nakil listesinde kalp bağışı için bekleyen Sesler, 2012 yılının Şubat ayından beri dünyanın en küçük yapay kalp cihazıyla hayatını sürdürüyordu. 2012 yılının Ağustos ayında Hürriyet'ten Mesude Erşan'a konuşan ünlü klarnetçi hasta yatağında bile çok sevdiği klarnetiyle poz vermiş ve "Kalp takıldığı zaman yeniden özgür olacağım" demişti.
#Yapay Kalp50 yaşındaki Yahya Tan’a, bundan 7 yıl önce kalp yetmezliği nedeniyle yapay kalp takıldı. 2021’de ise tip 2 diyabet olduğu ortaya çıkınca yapay pankreas kullanmaya başladı. 2 yapay organla yaşayan ’Biyonik Yahya’ halinden çok memnun, “Tıp teknolojileri hayatımı kolaylaştırdı” diyor.
#Yahya TanAntalya'da, yapay kalple yaşayan Kadir İrkin (39), saat 02.00'de gelen 'Organ bulundu' telefonuyla hayata tutundu. Trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen Erhan Pekuygun'un (20) kalbi, İrkin'e başarıyla nakledildi. Gece gelen telefonla hayatının değiştiğini belirten Kadir İrkin, 'Allah doktorlarımızdan, herkesten bin kere razı olsun. Hayalim buradan çıkıp çocuklarımın yanına gitmek.' dedi.
#AntalyaAntalya'da, yapay kalple yaşayan Kadir İrkin (39), saat 02.00'de gelen 'Organ bulundu' telefonuyla hayata tutundu. Trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen Erhan Pekuygun'un (20) kalbi, İrkin'e başarıyla nakledildi. Gece gelen telefonla hayatının değiştiğini belirten Kadir İrkin, 'Allah doktorlarımızdan, herkesten bin kere razı olsun. Hayalim buradan çıkıp çocuklarımın yanına gitmek.' dedi.
#AntalyaGeçirdiği kalp krizi sonrası yapay kalp ile hayata tutunan Ferit Azimli'ye 6 yıl sonra beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar'ın (24) kalbi nakledildi. Azimli, “Cihazın sesi olmadan kalbin atışını dinleyebilmek benim için mucize" ifadelerini kullandı.
#AntalyaGeçirdiği kalp krizi sonrası yapay kalp ile hayata tutunan Ferit Azimli'ye 6 yıl sonra beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar'ın (24) kalbi nakledildi. Azimli, “Cihazın sesi olmadan kalbin atışını dinleyebilmek benim için mucize" ifadelerini kullandı.
#ANTALYAMeclis kürsüsünde kalp krizi geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez (54), 46 saatlik yaşam mücadelesini kaybetti. Gazze’deki katliama karşı vicdanlara seslenen Bitmez’in, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadesi son sözleri olarak tarihe ve tutanağa geçti.
#Hasan BitmezKalp kapağı yetmezliği olan annesi ona hamile kaldığında doktorlar "hamileliği sonlandırmamız lazım" dedi. Anne Neriman Köksal, "Rüyamda gördüm, bu çocuk doğacak, ileride büyük bir doktor olacak, o beni iyileştirir" diyerek hayatını riske atıp onu dünyaya getirdi. 1968'de dünyaya gelen o çocuk büyüdü, gerçekten de tıp fakültesini kazandı. O henüz öğrenciyken annesi Neriman Köksal kalp ameliyatı olmak zorunda kaldı. Neriman Köksal'a, yapay kalp kapağı takıldı ama enfeksiyon nedeniyle ameliyat sonrası daha 58 yaşındayken yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Cengiz Köksal, annesine şifa olamadı ama 'yapay kapağa gerek kalmadan' hastanın kendi dokusu ile 'triküspit kapağı tamir etme yöntemi' ile dünya tıp literatürüne girdi. Mesleki hayatını kalp kapak tamirine adayan Prof. Dr. Köksal, çocuklukta geçirilen bademcik enfeksiyonu nedeniyle hiç belirti vermeden ilerleyen ve hamilelik sırasında ortaya çıkan, annesini de ondan alan mitral kapak yetmezliğine karşı anne adaylarına da çok önemli uyarılarda bulundu.
#Kalp Kapağı YetmezliğiKalp kapağı yetmezliği olan annesi ona hamile kaldığında doktorlar "hamileliği sonlandırmamız lazım" dedi. Anne Neriman Köksal, "Rüyamda gördüm, bu çocuk doğacak, ileride büyük bir doktor olacak, o beni iyileştirir" diyerek hayatını riske atıp onu dünyaya getirdi. 1968'de dünyaya gelen o çocuk büyüdü, gerçekten de tıp fakültesini kazandı. O henüz öğrenciyken annesi Neriman Köksal kalp ameliyatı olmak zorunda kaldı. Neriman Köksal'a, yapay kalp kapağı takıldı ama enfeksiyon nedeniyle ameliyat sonrası daha 58 yaşındayken yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Cengiz Köksal, annesine şifa olamadı ama 'yapay kapağa gerek kalmadan' hastanın kendi dokusu ile 'triküspit kapağı tamir etme yöntemi' ile dünya tıp literatürüne girdi. Mesleki hayatını kalp kapak tamirine adayan Prof. Dr. Köksal, çocuklukta geçirilen bademcik enfeksiyonu nedeniyle hiç belirti vermeden ilerleyen ve hamilelik sırasında ortaya çıkan, annesini de ondan alan mitral kapak yetmezliğine karşı anne adaylarına da çok önemli uyarılarda bulundu.
#DoktorGökçen Orhan, 17 Ağustos 2023 tarihinde odasında ölü olarak bulunmasının ardından biyografisi ve hayatı ile merak edilen isim oldu. İstanbul Üsküdar’daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Gökçen Orhan’dan (56), dün sabah hastalarını muayene ettikten sonra haber alınamadı. Peki, Gökçen Orhan kimdir, evli mi, neden öldü? O isim hakkında detaylı bilgiler
#Gökçe OrhanHenüz 16'sında kalp yetmezliği teşhisi alan Muhammet Karatepe, kalp nakli için bekleme listesine alındı. Yoğun bakımda kalbi durdu, günlerce kalp destek cihazı ECMO'ya bağlandı. Ameliyatla, çantasıyla yanında taşıyacağı yapay kalp cihazı takıldı. Tam toparlamışken birkaç ay sonra bu kez ölümcül ritim problemleri başladı. Bir de kalp pili takıldı. Muhammet Karatepe (17), 1 yıl süren ölümle yaşam arasındaki mücadelesinden zaferle çıktı ve Mayıs ayında Tokat'ta yapılan bir organ bağışı sayesinde vücudundaki tüm cihazlardan kurtulup yeni hayatına kavuştu. Aylar süren tedavisini yürüten Prof. Dr. Kaan Kırali, onun 'büyük badireler atlatan bir mucize' olduğunu söyledi. Oğlunun yapay kalp çantasını 6 ay boyunca taşımasına yardım eden baba Adem Karatepe ise artık hastane çilesinin bittiğini söyleyerek "Bu bizim en güzel bayramımız olacak" dedi.
#Muhammet KaratepeHenüz 16'sında kalp yetmezliği teşhisi alan Muhammet Karatepe, kalp nakli için bekleme listesine alındı. Yoğun bakımda kalbi durdu, günlerce kalp destek cihazı ECMO'ya bağlandı. Ameliyatla, çantasıyla yanında taşıyacağı yapay kalp cihazı takıldı. Tam toparlamışken birkaç ay sonra bu kez ölümcül ritim problemleri başladı. Bir de kalp pili takıldı. Muhammet Karatepe (17), 1 yıl süren ölümle yaşam arasındaki mücadelesinden zaferle çıktı ve Mayıs ayında Tokat'ta yapılan bir organ bağışı sayesinde vücudundaki tüm cihazlardan kurtulup yeni hayatına kavuştu. Aylar süren tedavisini yürüten Prof. Dr. Kaan Kırali, onun 'büyük badireler atlatan bir mucize' olduğunu söyledi. Oğlunun yapay kalp çantasını 6 ay boyunca taşımasına yardım eden baba Adem Karatepe ise artık hastane çilesinin bittiğini söyleyerek "Bu bizim en güzel bayramımız olacak" dedi.
#Muhammet KaratepeGençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depremzede öğrencilerin yurtlarda öncelikli olacağını söyleyen Kasapoğlu "Bu hafta cumhurbaşkanımız ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak.Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Kredisi olanı bursa çeviriyoruz." ifadelerini kullandı
#Mehmet KasapoğluAvrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olan Dilek Gürsoy, BBC’nin ‘2022 dünyanın en ilham veren ve etkili 100 kadını’ listesine de girdi. Gürsoy “Ben çok kişinin yapmadığı işlerle ilgilendim, buna şans da diyebiliriz. Hırslı biri değilim. Çalışınca olur, azimli olursanız başarırsınız” diyor.
#Dilek GürsoyAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde 2022 yılı Kasım ayı itibarıyla 317 nakil yapıldığını açıklayan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Dünyanın en çok nakil yapan ülkesiyiz ama bağış yapan ülkesi değiliz. İnsanlar, 'Cana can katın, can olun' gibi cümlelerin anlamını başına gelene kadar anlamıyor" dedi.
#AntalyaAvrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Gürsoy, “12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yürütüyorum. Forbes dergisine kapak olmam beni onurlandırdı” dedi.
#Dilek GürsoyAvrupa'nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya'da 3 Kasım'da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Gürsoy konuya ilişkin açıklamasında "12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yürütüyorum. Forbes gibi dünyaca ünlü bir derginin Almanya'daki sayısında kapak olmam beni onurlandırdı." ifadelerini kullandı.
#Dilek GürsoyAlmanya’daki Türk derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları en büyük çatı kuruluşu olan Almanya Türk Toplumu (TGD), 13’üncü Genel Kurulu’nu Berlin’de gerçekleştirdi. Genel kurul, bu yıl ‘Almanya Uzlaşma Toplumu-Ortak Sorumluluk-Ortak Gelecek’ sloganı altında yapıldı. Genel Kurul sonrası 9 kişilik yürütme kurulu belirlenirken, önceki dönemde de eş başkan olarak görev alan Gökay Sofuoğlu yeniden bu göreve seçildi. İkinci eş başkan ise Hamburg Türk Toplumu’ndan Aslıhan Yeşilkaya oldu. TGD’nin Genel Kurulu’nda bir de tüzük değişikliğine gidildi. Buna göre Genel Kurul, bundan böyle iki yıl yerine üç yılda bir yapılacak.
#Almanya Türk Toplumu (TGD)