Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2023 11:04

TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, TC Köln Başkonsolosluğu’nda sivil toplum temsilcileri ile yaptığı toplantıda Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

ALMAN makamları ve Türk vatandaşları ile toplantılar yapmak için heyet halinde burada bulunduklarını ifade eden Yasin Ekrem Serim Köln’de sivil toplum temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Başkonsolosluğumuzda burada sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Buraya gelmeden evvel sayın bakanımızla telefon görüşmesi yapıyorduk. Bu görüşmenin çerçevesinde malum son zamanda gerçekleşen tüm İslam dünyasını derinden yaralayan kutsallarımıza yapılan hakaret kabul edilemez. Kuranı Kerim’i yakmalarından dolayı hoşnutsuzluğumuzu ve bununla ilgili neler yapabileceğimizle alakalı istişarelerde bulunduk. Öncelikle sayın dışişleri bakanımızın size muhabbetlerini iletmek isterim. Güçlü diplomasi anlayışımızla 7/24 büyükelçiliğimiz konsolosluklarımız ve bakanlığımız olarak hizmetinizdeyiz. Yaklaşık 6.5 milyon vatandaşımız yurt dışında yaşamakta. Bunları tabii her devlete nasib olmayacak hazine gibi görüyoruz. Bizim için çok önemli değer katkı. Bu bağlamda ülkemize bağımlı olan her kardeşimiz kıymetlidir.”

‘ALMANYA’NIN İTİCİ GÜCÜNÜ OLUŞTURAN BÖLGE’
Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Almanya’da yaşayan yaklaşık 3.5 milyon Türk vatandaşımızın toplamda 1.3 milyonunun yaşamakta olduğu, Almanya’nında nüfus bakımından en büyük eyaleti. Dolayısıyla bu eyalette yaşayan vatandaşlarımızın sayısı itibariyle hem de eyaletin büyüklüğü itibari ile aynı zamanda Almanya’nın itici gücünü oluşturduğu bölgesi olması hasebiyle önemli bir yerde hayatlarını devam ettiriyorlar. Bizler de dört konsolosluğumuz vasıtasıyla sizlere en iyi hizmetler vermek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Burada bulunup gelip görüşlerinizi bizlere aktaracağınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyoruz.”

VATANDAŞIN ÖNCELİKLİ TALEPLERİ
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in katıldığı Köln’ün Hürt semtinde bulunan konsolosluktaki toplantıya TC Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen Köln ve Düsseldorf Başkonsolosları, Konsolosluk Ataşeleri, Avrupadaki en büyük STK’ları DİTİB IGMG, UID, Alevi dernekleri, Almanya’da yapay kalp çalışmaları sebebiyle ülkenin en saygın ödüllerinden Victress Ödülü sahibi Dilek Gürsoy, iş insanları, belediye encümen ve uyum meclis üyeleri kültür ve spor derneklerinin temsilcileride iştirak ettiler. Toplantının basına kapalı bölümünde STK temsilcileri yurt dışındaki vatandaşların çözülmesini istediği problemleri başlıklar halinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’e ilettiler. Köln konsolosluğundaki toplantıda, yurt dışından Türkiye’de izinde kullanılan cep mobil telefonlarının süresinin uzatılması, yine yurt dışından getirilen otomobili kimlerin kullanabileceği (beyan) kargaşası, askerlik borçlanmasındaki yüksek pirimden dolayı gençlerin vatandaşlıktan zorunlu kaçtıkları, Türkiye’de acil durumlar hariç sağlık hizmetlerinden faydalanamama sıkıntıları tüm yöneltilen ortak sorular oldu. İş insanlarının şirket açma gibi ikili mevzuatlardaki sıkıntılardan dolayı Türkiye’nin zarar gördüğü konusunu Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim konuyla ilgili rapor sunmalarını yanlış varsa değişikliğe gidilip düzeltileceğini aktardı. Soru cevap bölümünde Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de cevaplara katkı sağladı.

Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açıyoruz

Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açıyoruz

Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açıyoruz

Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açıyoruz

Almanya’ya 14. Konsolosluğu Kassel’de açıyoruz

BAKMADAN GEÇME!