yapay haberleri sayfasında yapay hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 20888 yapay haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği ve Yapay Zeka Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Tunca Doğan ve ekibi, kanser gibi ölümcül hastalıklarda yapay zeka ile kişiye özel tedavi yöntemleri geliştirmek amacıyla çalışma başlattı.
#DHAEndüstri sektöründe birbirinden farklı malzeme yer almaktadır. Bu malzemeler çeşitli ürünlerin yapımından işlenmekte ve kullanılmaktadır. Ham madde de denilen bu malzemeler bazen doğal yapıda bazen de yapay yapıda olabilmektedir. Bir maddeyi faaliyet dalına uygun hale getirmek için çeşitli makinelerin kullanıldığı ekonominin ana sektörüne endüstri denmektedir. Kauçuk polimer de bir endüstri malzemesidir. Bazı yapılarda kullanılmaktadır. Kauçuk polimer mi, kauçuk yapay mı yoksa doğal polimer yapıda mıdır tüm detayları ile derledik.
#KauçukKonya’da doğuştan vajinası ve rahmi olmayan Suriye uyruklu A.E.M.’ye (25), bacaklarından alınan deriyle vajina yapıldı.A.E.M., "Çok sıkıntılar çektim. İnşallah durumum daha iyiye gider. İleride çocuk sahibi olmak istiyorum” dedi. Embriyosu dondurulan A.E.M.’nin rahim nakli gerçekleştirdiği takdirde hamile kalması için tedavi uygulanacak. Ameliyatı yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Naim Ünsal, "Ameliyat gayet başarılı oldu. Ayrıca bu hasta ve buna benzer hastalar için çok önemli bir şey yaptık" dedi. Dr. Ünsal, ”Bu rahim nakliyle dünyada çocuk sahibi olan bir tek aile var o da İsveç'te. Türkiye'de rahim nakli oldu, gebeliği sağlandı ama canlı çocuk doğmadı. Organ nakli ve ülkemizdeki tıbbi gelişmeler şunu gösteriyor ki çok hızlı aşama kaydediliyor” diye konuştu
#KonyaTürk bilim insanları, laboratuar koşullarında tamamen yerli yapay kan üretimini gerçekleştirdi. Ürettikleri yapay kanın ani ve acil ihtiyaç olduğu durumlardakullanılacağını ifade eden Ayhancı, “Hemen verilebilecek bir ürün, kanyerine geçebilecek alyuvar fonksiyonu gösteren bir ürün. Dolayısıylahayat kurtaracak bir sıvı. Kan bankalarında kan alındıktan sonra biraydan fazla saklanamaz, hemen bozulur. Oysa yapay kanı ürettikten sonrabir sene saklayabiliyoruz. Özellikle son zamanlardaki AİDS hastalığınıve diğer birtakım kan yoluyla bulaşan hastalıkları düşünürsek, yapay kanile bunların önüne geçmiş olacağız. Son olarak istediğimiz kadar yapaykanı hızlı ve daha ucuz üretebileceğiz” şeklinde konuştu.Doç. Dr. Adnan Ayhancı, ürettikleri yapay kanı, kan grubunabakılmaksızın herkese verilebileceğini vurguladı. “Tamamen yerli birürün olacağı için, Türkiye’nin belki de ileride oluşabilecek kanihtiyaçlarını dışarıdan karşılanması zorunluluğunun da önüne geçeceğiz”diyen Ayhancı, “Kan ürünleri çok hayati olduğu kadar çok datehlikelidir. Birtakım istenmeyen kimyasallar veya biyolojik etmenlereklenebilir. Bu nedenle ülkemizin ihtiyacı olan hemoglobin bazlı kanstokunu kendimizin sağlamsı son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.
#TürkDev ekranlı telefonların en büyük sıkıntısı tek elle kontrolün çok da kolay olmaması olsa gerek. Peki Japonların bu sorunu yaşayanlar için bulduğu yeni çılgın buluştan haberiniz var mı? Gelin, size Japonların dev baş parmağıyla tanıştıralım!Özellikle Samsung'un Galaxy Note serisi telefonlarıyla birlikte geniş ekranlı telefonlar bir hayli popülerleşmeye başlamış, bir zamanlar dev ekranlı telefon üretmeye karşı olan Apple dahi iPhone 6'larda geniş ekran kullanmak durumunda kalmıştı.Ancak kullanıcıların tek elle bu dev ekranları kullanmaları hala büyük bir sıkıntı. Bunun farkında olan Tokyo merkezli Thanko Inc isimli şirket, baş parmak büyütücü adını verdiği özel bir cihaz geliştirdi. Baş parmağa monte edilen bu cihaz ile telefonun ekranının her bir yanına kolayca ulaşabilmek ve cihazı kullanmak kolay hale geliyor.Tabii sorun şu: Her telefonu ele alan kullanıcı bu parmaklığı gerçekten kullanmak isteyecek mi?
#JaponlarCumhuriyet Halk Partisi'nin Maltepe Sahili'ndeki mitinginde konuşan Genel Başkan Özgür Özel, "Yarın evlatlarıyla birlikte, babası Hasan amcamla birlikte, Ekrem Başkan'ın memleketi Trabzon'dayım. Bayram namazından sonra Ekrem Başkan'ın özgürlüğü ve erken seçim talebi için bugün sizin arifesini yaşadığınız o demokrasi bayramını, yarın Ekrem Başkan'ın köyünden başlatarak, bir büyük imza kampanyasını hep birlikte başlatıyoruz. Erken seçim talebiyle imzaları toplayacağız" ifadelerini kullandı.
#CHPTeknolojideki gelişim, eksik dişlerin tamamlanması esasına dayanan implant tedavisinde de yeni tedavi seçenekleri oluşturuyor. Bunlardan biri de halk arasında ‘akıllı implant’ diye bilinen hidrofilik implant sistemleri ve yapay zekâ kullanılarak yapılan implant tedavileri. Diş implant tedavisi hakkındaki bu yeniliklere dair soruları, Denta New Diş Klinikleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi İsmail Güleç cevaplıyor.
#Sponsorlu İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İnsansız hava araçlarında robot uçaklar diyebileceğimiz İHA, SİHA teknolojisinde Türkiye bugün dünya lideri. Hem de açık ara dünya lideri. Bütün küresel İHA pazarının yüzde 68'i Türk markalara, Türk sistemlere ait" dedi.
#Mehmet Fatih KacırAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in boykot çağrısına tepki göstererek, "Bizim geçmişte bazı çeşitli zamanlarda yaptığımız boykot çağrılarını örnek gösteriyorlar. İsrail boykot çağrısı var mesela, aslında bunun üzerinde konuşmaya değmez ama bununla kıyaslayanlar var. Bu boykot İsrail'in soykırımcılığı nedeniyledir. Bizim çağrısını yaptığımız boykot ile bunun mukayese edilmesi akıl dışı tutumdur" ifadelerini kullandı. İstanbul'da bir üniversitedeki öğrenci olaylarından üzüntü duyduğunu belirten Çelik, "Karşıt fikirlerdeyiz diye birbirine saldıran üniversiteli kardeşlerimize söylüyorum çimlere oturup fikirlerinizi tartışın. " dedi.
#AK PartiKuzey Kore, erken ihbar ve kontrol uçağı olduğu düşünülen hava aracını ilk kez görücüye çıkardı. Yapay zekalı intihar dronları dahil son teknoloji silahların performansını denetleyen ülke lideri Kim Jong-Un, ordunun insansız hava araçları (İHA) ve yapay zeka teknolojileri ile modernize edilmesi talimatını verdi.
#Kuzey KoreMillî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri, 3 bin 328 ücretsiz programla bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmesine olanak sağlarken, ‘Üçüz Dönüşüm’ yaklaşımı doğrultusunda yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm alanlarındaki kurslarıyla bireylere yeni meslek alanlarında sertifikalı beceri edinme fırsatı sunuyor.
#Halk Eğitimi MerkezleriBerlin sokaklarında yankılanan bir ses, hip-hop sahnesinin kendine has ruhunu taşıyan bir şarkıcı: Chefket. Rap müziğin enerjisini reggae, soul ve funk tınılarıyla birleştirerek özgün bir tarz yaratan müzisyen, sadece ritimleriyle değil, sözleriyle de dinleyicilerini yakalamayı başarıyor. Müziğinde hem aidiyet hem de özgürlük arayışını işleyen Chefket, Almanya’da büyüyen bir sanatçı olarak iki kültür arasında köprü kuruyor. Müziğinde samimi hikâyeler anlatan, toplumun farklı kesimlerine seslenen ve özgün tarzıyla hip-hop sahnesinde kendine sağlam bir yer edinen Chefket ile bir araya geldik. Onunla sadece müziğini değil, ilham kaynaklarını, Berlin’deki sanat yaşamını ve kültürel kimliğini nasıl şekillendirdiğini konuştuk. Sanatıyla insanlara ne anlatmak istediğini ve gelecekteki projelerini merak edenler için keyifli bir sohbet sizleri bekliyor.
#BerlinBayrama sayılı günler kala evlerde bayram telaşı başladı. Ziyarete gelen misafirler için çikolata, şeker ya da tatlı alışverişlerinin başladığı bugünlerde uzmanlar taklit ve tağşişe dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. Peki bayramda şekerleme, tatlı, çikolata ve lokum gibi gikramlıkları alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#Şeker BayramıABD, Trump ekibinin karıştığı sızıntı skandalıyla çalkalanıyor. Başkan Yardımcısı, Savunma Bakanı ve istihbarat başkanları Sinyal’de chat grubu kurup Yemen’a saldırı planı yapmış. Sehven gruba dahil edilen bir gazeteci ise tüm yazılanları anbean izlemiş.
#ABDLise öğrencileri İtalya’da düzenlenen fikir yarışması Focus Rifiuti’de birinci oldu. Öğrencilerin tasarladığı çöp konteynerlerine çip uygulaması ile çöp kamyonlarının rotası kısalacak, verimliliği artacak.Uygulama kazandığı ödül sayesinde start-up’a dönüşecek.
#ANKARA Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiTurkcell’in sürdürdüğü sosyal projeler ile ilgili bilgi veren Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Dijital Bahar projemiz ile dijital okur yazarlığı artırmayı, Zeka Gücü projemiz ile yetenekli öğrencilerimizi teknolojiyle buluşturmayı, tekno atık seferberliği ile gelecek nesillere çok daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı ve Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ projemiz ile de teknolojide fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
#TURKCELLMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "'Meslek ve sivil toplum örgütleriyle protokol yapacağız' dediğimizde bizi eleştiriyorlar. ’Her yerde protokol yapamazsın. Onayladığım yerle protokolü yaparsın’ diyorlar. Ben de diyorum ki, siz hangi vasfınızla Türkiye'deki sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerini renklendirip meşrulaştırma yetkisine sahipsiz. Dolayısıyla siz ne derseniz deyin, bize bu konuda destek olacak herkesle protokol yapacağız" dedi.
#Yusuf TekinKataraktın, göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşması sonucu ortaya çıkan ve görme yetisini olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, yaşlanma, genetik faktörler, uzun süreli UV ışınlarına maruz kalma, diyabet ve kullanılan bazı ilaçların göz merceğinin yapısını bozarak bulanık görmeye neden olabildiğini söyledi. Saklamaz, katarakt hastalarının genellikle bulanık görme, ışığa hassasiyet, renklerin soluk görünmesi, gece görüşü bozuklukları ve okuma gibi aktivitelerde zorluklarla doktora başvurduklarını kaydetti.
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda Eğitim Ailesi ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 23 yılda birçok alanda yaptıkları sessiz devrimi eğitim sahasında da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, altyapısından teknik imkanlarına, eğitim kurumlarını tüm unsurlarıyla Avrupa standartlarına eriştirdiklerini vurguladı.
#ErdoğanYabancı dil öğrenimi, sürekli olarak devam eden bir öğrenim süreci. Bu süreçte algılayıcı beceriler olan dinleme ve okuma ile üretken beceriler olarak adlandırılan yazma ve konuşma becerileri oldukça önemli bir yer ediniyor. Yazma ve konuşma becerileri, yabancı dil bilgisini kullanılarak kişinin kendisini ifade etmesini gerektiriyor. Bu nedenle, yabancı dili öğrenenler bu becerilerde çeşitli sıkıntılarla karşılaşabiliyor. Bu sıkıntılar, yabancı dilde konuşma ve yazma nasıl geliştirilir konusunu önemli kılıyor.
#Yabancı Dil Öğrenme