SBÜ Rektörü ve SAHADER Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "SAHADER'deki gerçek ve tüzel kişilerin yaptıkları bağışlardan sağlanan kaynaklar kullanılarak YKS puan sıralamasında Türkiye genelinde ilk 100'e giren ve SBÜ'yü tercih ederek kesin kayıt yaptıran öğrencilere aylık 3 bin, 101-500'e giren ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere aylık 2 bin, 501-1.000'e giren ve SBÜ’yü tercih ederek kesin kayıt yaptıranlara aylık 1.000 lira üstün başarı bursu verme kararı aldık" dedi.
#Sağlık Bilimleri Üniversitesi1 Kasım seçimlerinin ardından, gözler iktidar partisinin seçim vaatlerine çevrildi. Yeniliklerin yapılacağı söylenen alanlardan biri de eğitim. Bu alanda Ak Parti’nin önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı yeniliklerden bazıları şöyle: Eğitim Kalite Endeksi hazırlanacak. KPSS’de bütün alanlardaki öğretmen adayları için alan sınavı yapılacak. Eğitim fakülteleri yeniden düzenlenecek, yükseköğretim reformu hayata geçirilecek. ‘Öğretmen Akademisi’ sistemi kurulacak.
#Tam Gün EğitimÜniversite tercih maratonu başladı. Süreç 14 Ağustos’a kadar devam edecek. Adaylar ve aileleri tercihler öncesi daha sağlıklı karar verebilmek için üniversiteleri ziyaret edip bilgi alıyor. Uygulamaları yerinde görmek için İstanbul’daki üniversiteleri veliler ve öğrenci adaylarıyla dolaştık.
#GazetehaberleriNişantaşı Üniversitesi, ‘Eğitim 5.0’ ile farklı bir eğitim modeli uyguluyor. ‘Global Dijital Eğitim’ ile dünyanın en tanınan üniversiteleriyle ortak müfredat kullanan üniversite, İstanbul’da şehrin merkezi Maslak’taki NeoTech Kampüsü’nde yeni öğrencilerini bekliyor. Farklı oranlarda olmak koşuluyla neredeyse tüm öğrencileri burslu olan Nişantaşı Üniversitesi’nin teknoloji odaklı kurulan ve geleceğin dünyasını şekillendiren NeoTech Kampüsü’nde yaklaşık 40 bin kişi öğrenim görüyor.
#Nişantaşı ÜniversitesiMühendislik yerli teknoloji geliştirmek, üretimi artırmak ve gelişmişlik ve refah seviyesini yükseltmek için önemli bir meslek. Ülkemizin ve dünyanın geleceği iyi yetişmiş mühendislere emanet. Bu yazıda mühendislik ne tür yetkinlikler gerektirir ve mühendislik eğitiminin geleceği ile ilgili konulara değineceğim.
#MühendislikKüreselleşme ve rekabet sözcüklerinin anahtar kelimeler olarak ortaya çıktığı bir yüzyıla hazırlanıyor gençlerimiz. Artık üniversitelerimizde yükseköğrenim görenlerin sayısı birkaç bin değil, milyonlarla ifade ediliyor ve bu milyonlar iş bulmanın giderek daha zorlaştığı, rekabetin her geçen gün arttığı yeni bir dünyaya doğru yelken açıyorlar.
#KariyerBaşbakan Yardımcısı Beşir Atalay hükümet olarak çok boyutlu bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Vatandaşların ana dillerini öğrenme boyutu var. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor, Başbakan açıklayacak” ifadeleri, gözleri Kürtçe derslerine çevirdi. Başbakan Erdoğan’ın yarın AK Parti Grup toplantısında yapması beklenen açıklamanın ardından, Kürtçe ders programın ayrıntıları da kamuoyuna duyurulacak. Dersin 4+4+4 sisteminde ortaokuldan, yani 2. dörtten itibaren verileceği, haftada 3 ile 4 saat olarak tasarlandığı öğrenildi. Kürtçe seçmeli ders, bu alanda mezun öğretmen olmadığı için ilk aşamada “usta-öğretici”ler tarafından verilecek.