Diplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk YazarHatay Mustafa Kemal Üniversitesi akademisyenleri, büyük felakete rağmen 3 patent aldı, nitelikli bilimsel dergilerde tam 143 yayın yaptı. Hatay’a giderek akademisyenleri gösterdikleri bilimsel çaba için kutlayan YÖK Başkanı Erol Özvar, “Hocalarımız mazeret üretmedi, bilim üretti. Acıyı bal eylemişler” dedi.
#HatayTürkiye'de çalışmalarını yürüten 614 bilim insanının yer aldığı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız da yer aldı.
#Teknolojiİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE), "2019 yılı Web Of Science (WOS)" kayıtları esas alınarak yayınlanan araştırma sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı bakımından en başarılı üniversite olduğu bildirildi.
#İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüAmerika, Hindistan, Macaristan, Pakistan gibi ülkelerden gelip Türkiye’de öğretim görevlisi olarak çalışan yabancılar, deneyimlerini, Türk öğrencileri, dersleri nasıl işlediklerini ve Türkiye’yi anlattı. Amerikalı profesör, 112 ülkede görev yaptığını söyleyerek, kendisinde en çok Türkiye’nin iz bıraktığını dile getirdi.
#Amerikalı ProfesörUludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç’ın, katarakt ameliyatında göze takılan farklı nitelikteki lenslerin üzerinde bakterilerin üreme özelliklerini inceleyerek kaleme aldığı çalışması, 'Turkish Journal of Ophthalmology' dergisi tarafından en iyi üç makaleden biri seçildi.
#Turkish Journal Of OphthalmologyBursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç'ın, katarakt ameliyatında göze takılan farklı nitelikteki lenslerin üzerinde bakterilerin üreme özelliklerini incelediği bilimsel çalışması, "Turkish Journal of Ophtalmology" dergisi tarafından en başarılı üç makaleden biri seçilerek ödüllendirildi.
#BilimTürkiye’deki üniversitelerin araştırma çıktıları incelendi. Prof. Dr. Erhan Erkut’un yaptığı araştırmaya göre en üretken üniversiteler Koç, Sabancı ve Bilkent oldu. Devlet üniversiteleri arasında Gebze Teknik ön plana çıkarken, onu Orta Doğu Teknik, Hacettepe, Boğaziçi, İstanbul Teknik ve Yıldırım Beyazıt üniversiteleri izledi. Başkent Üniversitesi de ilk 10’da yer aldı.
#YÖK“Türkiye’de Üniversitelerin Hiyerarşik Kümeleme Analizine Göre Sınıflandırılması” araştırmasını yapan isimlerden biri olan Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Örgütsel Davranış Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, 5 bin öğrencisi olanla 100 binden fazla öğrencisi bulunan üniversitenin aynı şekilde yönetilmesinin ciddi risk oluşturduğunu belirterek, “Bunların kültürleri, ölçekleri ve ihtiyaçları çok farklı. Üniversitelerimiz yönetilemez hale geliyor” dedi.
#Yıldız Teknik Üniversitesi