Vitiligo Hastalığı haberleri sayfasında Vitiligo Hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 125 Vitiligo Hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Eski eşi Kanye West ile iki kız ve iki erkek çocuğu olan Kim Kardashian, oğullarından birinin vitiligo rahatsızlığına sahip olduğunu açıkladı. Vitiligo, pigment kaybına yol açarak beyaz lekelerin oluşmasına neden olan bir hastalık. Son dönemde ise vitiligo vakalarının arttığı gözlemleniyor. Peki vitiligo neden oluşuyor? Ülkemizde görülme sıklığı nedir? Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkVitiligo tanısı cilt hastalıkları uzmanları tarafından kolaylıkla konulur. Vitiligonun tekrarlama ve başka bölgede çıkma olasılığı vardır. Bu risk, hastaya göre değişir. Böyle bir şey olduğunda tekrar tedavi uygulanabilir. Güneş yanığı yeni vitiligo alanları gelişmesine neden olabilir. Peki, Vitiligo hastalığı nedir, belirtileri neler?
#Vitiligo HastalığıDış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığı olan vitiligo, bağışıklık sisteminin yanlış programlanarak, ciltte bulunan dost melanositlerin görevinin kısıtlanmasıyla ortaya çıkıyor. Vatandaşlar da bu hastalık hakkında bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, vitiligo nedir? Vitiligo belirtileri neler?
#Vitiligo Nedir?Michael Jackson’ın hastalığı olarak bildiğimiz vitiligo hastası olmasına, çocukluğu aşağılanarak ve zorbalığa maruz kalarak geçmesine rağmen kendini sevmekten vazgeçmedi. İnandı ve dünyanın en tanınan modellerinden birisi oldu. Tyra Banks tarafından instagramdan keşfedilen Winnie Harlow hikayesi ile hepimize ders! Harlow, özellikle de kadınlara kendilerini olduğu gibi kabul edip bu şekilde mutlu olmaları konusunda ilham veriyor.
#Vitiligo HastalığıEski eşi Kanye West ile iki kız ve iki erkek çocuğu olan Kim Kardashian, oğullarından birinin vitiligo rahatsızlığına sahip olduğunu açıkladı. Vitiligo, pigment kaybına yol açarak beyaz lekelerin oluşmasına neden olan bir hastalık. Son dönemde ise vitiligo vakalarının arttığı gözlemleniyor. Peki vitiligo neden oluşuyor? Ülkemizde görülme sıklığı nedir? Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkGörsel açıdan ciddi rahatsızlık veren hastalıklar içerisinde Vitiligo gelmektedir. Aynı zamanda bir deri hastalığı olarak öne çıkan bu sorun hakkında pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor. Peki deri hastalığı vitiligo bulaşıcı mı? İnsandan insana geçer mi tüm detayları ile derledik.
Deride renk değişimi yani tıptaki adıyla "vitiligo hastalığı"; cilde rengini veren melanosit hücrelerinin farklı nedenlerden dolayı hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması sonucu ortaya çıkan bir deri hastalığıdır. Bu hastalık halk arasında ala hastalığı olarak da bilinir. Peki, deride renk değişimi tam olarak neden olur? Ten rengi koyulaşması, cildin kararması ve renk açılması hangi hastalığın belirtisidir?
#Deride Renk DeğişimiSaçların beyazlamaya başlaması doğal yaşlanma sürecinin bir parçası ama ne kadar doğal olursa olsun beyaz saçlar bizi mutsuz edebiliyor. Yapılan yeni bir araştırma ise beyazlayan saçlarından mustarip olanların yüzünü güldürecek. Araştırmaya göre beyazlayan saçların eski rengine dönebilmesi mümkün!
#Beyaz SaçVitiligo tanısı cilt hastalıkları uzmanları tarafından kolaylıkla konulur. Vitiligonun tekrarlama ve başka bölgede çıkma olasılığı vardır. Bu risk, hastaya göre değişir. Böyle bir şey olduğunda tekrar tedavi uygulanabilir. Güneş yanığı yeni vitiligo alanları gelişmesine neden olabilir. Peki, Vitiligo hastalığı nedir, belirtileri neler?
#Vitiligo HastalığıDış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığı olan vitiligo, bağışıklık sisteminin yanlış programlanarak, ciltte bulunan dost melanositlerin görevinin kısıtlanmasıyla ortaya çıkıyor. Vatandaşlar da bu hastalık hakkında bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, vitiligo nedir? Vitiligo belirtileri neler?
#Vitiligo Nedir?24 yaşındaki Tiffany Posteraro'nun vücudunda beyaz lekelere neden olan vitiligo hastalığı vardı. Posteraro, hayatı boyunca hep aynı soruyla karşılaştı, "Vücuduna ne oldu." ABD'de yaşayan Posteraro ise çözümü farklı bir yolla buldu ve koluna dövme yaptırdı: "Buna vitiligo deniyor."
#VitiligoMichael Jackson’ın hastalığı olarak bildiğimiz vitiligo hastası olmasına, çocukluğu aşağılanarak ve zorbalığa maruz kalarak geçmesine rağmen kendini sevmekten vazgeçmedi. İnandı ve dünyanın en tanınan modellerinden birisi oldu. Tyra Banks tarafından instagramdan keşfedilen Winnie Harlow hikayesi ile hepimize ders! Harlow, özellikle de kadınlara kendilerini olduğu gibi kabul edip bu şekilde mutlu olmaları konusunda ilham veriyor.
#Vitiligo HastalığıBağışıklık sisteminin kendi kendine saldırması sonucu ile gelişen, cilt pigmentlerinin kaybı ile seyreden Vitiligo, halk arasındaki adıyla Ala hastalığı için tıp bilimi yıllarca değişik teoremler üretmiş ancak nedeni bir türlü anlaşılamamış ve bu sebeple tedavisi de oldukça kısıtlı kalmıştır.
GÖRÜNÜŞE bakılırsa “RUCKİNG” 2024’ün en çok konuşulan egzersiz trendlerinden biri olacak. Bu nedenle bu egzersiz hakkında biraz bilgilenmemiz ve mümkünse zaman zaman denememiz de fayda var. Zira rucking egzersizi hem kas gelişimini ve gücünü destekliyor, hem de aerobik aktivitelere ciddi bir alternatif olabiliyor. Üstelik son derece ucuz ve kolay bir egzersiz. Her yerde her zaman uygulanması mümkün. Hazırsanız buyurun.
#TansiyonVücudumuzda B12 vitamini seviyesi çok azaldığında yorgunluk, halsizlik, hafıza sorunları ya da nörolojik sorunlar meydana gelebilir ancak bu demek değil ki kendini her yorgun hisseden ya da hafızasını kuvvetlendirmek isteyen B12 vitamini almalı? Uzmanlar B12 seviyelerine baktırmadan takviye almamanızı öneriyor ve gereksi kulanımı konusunda uyarıyor
#B12Vitamin takviyelerinin popülaritesi oldukça arttı ama uzmanlar her fırsatta gereksiz kullanım konusunda uyarıyor. B12 de son yılların parlayan yıldızlarından biri. Özellikle yorgunluk ve hafıza sorunları için pek çok kişi B12 seviyelerine baktırmadan takviye alıyor. Peki bu takviyeler gerçekten işe yarıyor mu? Gereksiz kullanımı nelere sebep olur? İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Koçoğlu ve Diyetisyen Gamze Çakaloğlu ile konuştuk.
#B12Hiç kimse hasta olmak istemez elbette. Özellikle de hayat boyu sürecek olan ve bazen dış görünüşü de etkileyen bir hastalığa sahip olmak birçok kişiyi üzer, rahatsız eder. Yine de madalyonun başka bir yüzü var. Nasıl mı?
#Winnie HarlowŞarkıcı Işın Karaca geçen hafta sosyal medya hesabından saçkıran olduğunu açıkladı. ‘Saçkıran’ (alopesi areata) saçın ya da yüz ve vücuttaki kılların döküldüğü, bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırdığı bir hastalık. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıkla ilgili sorularımızı uzmanlar yanıtladı.
#Saç KıranANİ gelişip yıkıcı etkileriyle toplumda panik yaratan, olağan yaşam düzenini bozarak maddi ve manevi mağduriyetlere neden olan, bazen de toplumun yanıt verme ve uyum sağlama kapasitesini aşarak dış yardım gerektiren doğal ya da insan kaynaklı olaylara ‘afet’ deniyor. Dünya genelinde birbirinden farklı ve çok sayıda afet türü tanımlanmış olup etkiledikleri hedef toplumlar, önlenebilir olmaları, hasar dereceleri, sonuçları ve tüm olanakların değerlendirilerek karşı konulabilmesine bağlı olarak değişen boyutlarda fiziksel, ruhsal, sosyal, kültürel ve ekonomik kayıplara uğruyor.
#1