Feminizm ve edebiyat tarihinin önemli isimlerinden Virginia Woolf, 137 yıl önce tam da bugün dünyaya geldi. Ruh sıkıntılarından kaçmak için ölümü seçen Virginia Woolf, özellikle “Kendine Ait Bir Oda” kitabıyla tanınır. İşte, Virginia Woolf’un hayatı ve satır aralarından çıkmış bazı sözleri
#Virginia WoolfVirginia Woolf, sürdürdüğü yaşamı ve edebi dünyaya kazandırdıkları ile camianın unutulmaz isimleri arasında yer alıyor. 25 Ocak tarihinde Google'ın Doodle yapması üzerine yüz binlerce kişinin araştırdığı Virginia Woolf, kitapları ve sözleri ile gündemin önemli ismi oldu. Peki, Virginia Woolf kimdir ve sözleri nelerdir? İşte, merakla araştırılan isim hakkına bazı detaylar
#Virginia WoolfGoogle, Virginia Woolf'un 136. yaş günü için doodle tasarımın değişikliğe gitti. İngiliz yazar Virginia Woolf'un ikonundan oluşan doodle, New York Times, Forbes, Wired ve CNN'in müşterileri arasında yer aldığı Londra merkezli bir grafik sanatçısı olan Louise Pomeroy tarafından üretildi. Peki Google doodle tasarımı olan Virginia Woolf kimdir?
#Google DoodleErtürk Akşun, ‘İnsan Birikimdir’ kitabında bugüne kadarki okuma ve yazma deneyimlerinden yola çıkarak “Nasıl ve niçin okumalı?” sorunsalını tartışıyor, yazma üzerine düşüncelerini aktarıp öneriler veriyor ve 30 yılı aşkın aktif olarak yer aldığı yayın dünyasında edindiği tecrübe ve birikimleri derleyerek okurla paylaşıyor.
#Ertürk Akşunİlk kadın şair Antik Çağda yaşamış olan Sappho'dur. Türkiye'de daha çok Sapfo adıyla bilinen şair, M.Ö. 615 yılında Yunanistan'da doğdu. Lirik şiirler kaleme alan Sappho'nun yaklaşık 200 şiiri günümüze kadar ulaştı. Tıpkı ilk kadın şair gibi ilk kadın yazarın kim olduğu da birçok kişi tarafından merak ediliyor. Türk ve Dünya edebiyatında ilk kadın romancı kimdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İlk Kadın Yazar Kimdir?Yazar Alev Alatlı, toplam 11 cildi bulacak ‘Nasihatnameler’in ilk iki cildi ‘Fesüphallah’ ve ‘Hafazanallah’ ile okurunun karşısına çıktı. Tarihin derinliklerine inerek Batı eleştirisi yapan yazara Shakespeare tartışmasını, damadını genel müdür yaptığı iddialarını, iktidara yakın durduğu için kendisine yöneltilen eleştirileri sordum. “İnsan mürekkep yalamış olduklarını varsaydığı insanların bu denli küçüldüklerini görmek istemiyor” diyen Alatlı anlatıyor: “Neden Latife Tekin değil de Orhan Pamuk Nobel aldı”, “Türkiye hangi dönemini yaşıyor”, “Bozlağı uzun havadan ayıramayan neden tarihçi olmaz?”
#Gazetehaberleri