Hayatını kaybetmiş yakınlarımızla dijital ortamlarda buluşabilir hatta onlarla konuşabiliriz. Ya da öldükten sonra insanlara hikâyelerimizi anlatmaya devam edebiliriz. Artık böyle bir imkân var. ‘Ölüm sonrası hizmetler’ denen bu yeni sektör, yapay zekâ ve sanal gerçeklik teknolojileriyle tamamen dijital dünyada yapılanıyor.
#Umut Fırat EroğluDünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın veri paylaşımı politikasını güncellemesi kelimenin tam anlamıyla infial yarattı. Her gün yüz binlerce kişi alternatif uygulamalara yöneliyor. Değişiklikler dayatılmasaydı WhatsApp bu kadar ağır bir darbe almazdı. Çatı şirket Facebook’un imajı da yaşanan panikte etkili oldu.
#YazarPeriscope için yapılan son dakika açıklaması pek çok kullanıcısında şok etkisi yarattı. Periscope'un eskisi kadar rağbet görmediği ve bakım masraflarının giderek artmaya başlaması dolayısıyla uygulamayı sona erdirme kararı aldıklarını ifade eden Periscope yönetimi, önemli bir açıklama yaptı.
#PeriscopeCOVID-19 salgını nedeniyle video sohbetler hayatımızın odağına yerleşti. Zoom yükselince ‘Silikon Vadisi’ndeki rakipleri de harekete geçti. Facebook, 50 kişilik kapasitesi ve süresiz görüşme imkânıyla öne çıkacak Messenger Rooms’u yakında kullanıma açıyor. Steve Jobs’ın sıkça Picasso’yu alıntılaması boşuna değilmiş: “İyi sanatçılar kopyalar, büyük sanatçılar çalar.”
#YazarKoronavirüs salgını süresince karantina uygulamasına geçen dünya, evlerine kapanırken diğer yandan TV, bilgisayar ve telefon başında da daha çok zaman geçiriyor. Instagram ise salgın dolayısıyla kullanım oranı iyiden iyiye artan bir sosyal medya aracı. Bu kapsamda platform, evde kalanların daha keyifli vakit geçirmeleri için yeni bir özelliği aktif hale getirdi. Bakın Instagram'da artık ne yapabileceksiniz?
#İnstagramBlackBerry’nin üreticisi RIM’in Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury, “Türkiye’de 400 bin olan kullanıcı sayımızı 1 milyona çıkaracağız. Türkiye pazarına uygun çözümler sunacağız. Bunu operatörlerle işbirliği içinde yapacağız” dedi.
Torunu ile iletişim kurmak isteyen anneaneler de interneti öğrenince, MSN Messenger kullanımında Türkiye 25 milyon üyeyle dünya üçüncüsü çıktı. Türkiye’nin video sohbet ve Windows Live servislerinin kullanımında dünya birincisi, hotmail kullanımında beşinci olduğunu söyleyen MSN Avrupa Başkanı John Mangelaars, "Bu ülke bizim için inanılmaz pazar" dedi.