Vergi ve sigorta borcu yapılandırması bütçenin 10 milyar lira fazla vermesini sağladı. 30 Kasım itibariyle Maliye’nin kasasına yapılandırmadan 11.3 milyar lira girdi. Maliye Bakanı Ağbal, yapılandırmanın etkisiyle güçlü bir performans sergilendiğini söyledi.
#Vergi Ve Sigorta Borcu YapılandırmasıAylık gelir tespiti yapmayan ve gelirini beyan etmeyenlerin GSS prim borçları gözüküyor. Son olarak vergi affı düzenlemesinin TBMM’de kabul edilmesiyle Genel Sağlık Sigortası borçlarında son durum merak ediliyor. Vergi affı borç yapılandırması Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürülüğe girecek ve başvurular başlayacak. Vergi affı paketinde 2 bin TL’nin altındaki borçlar, askerlik, köprü, otoyol kaçak geçiş, adli para cezaları, idari cezalar, öğrenim kredisi borçları, SGK prim kesintisi, işsizlik sigorta primi bulunuyor. Aylık gelirin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile kontrol edildikten GSS borcu hesaplanıyor. Peki GSS borçları siliniyor mu? İşte, vergi affı paketi kapsamı
#GSS Borçları Silinecek MiVatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için Cumhuriyet tarihinin kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Detaylarını yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni düzenleme hangi borçları kapsayacak, ne zaman yürürlüğe girecek? İşte tüm detaylar...
#Borç YapılandırmasıSosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 7326 sayılı kanun kapsamında 1 milyon 190 bin kişinin toplam 61 milyar liralık yapılandırma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım 2021’e kadar yapılabilecek.
#Borç YapılandırmaKYK borç yapılandırması için beklenen gelişme yaşandı. Vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılandırma işlemlerinde 30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçlar kapsamda olacak. KYK borcu olanlar, yeni düzenlemeye göre, borcunu 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeyecek. İşte KYK borç yapılandırması nasıl ve nereden yapılır? 2021 KYK borç yapılandırmasının detayları
#KYK Borç YapılandırmasıGeçen yıl mart ayında başlayan koronavirüs salgınının etkileri hâlâ devam ediyor. Bir yandan alınan önlemlerle salgının etkileri azaltılmaya çalışılırken, diğer yandan aşılama işlemleriyle eski normale dönülmek için uğraşılıyor. Salgının başladığından bu yana yaklaşık 1 yıllık süreçte devlet de yaptığı ekonomik destek paketleriyle hem halka hem de işletmelere destek oluyor. Ancak virüsün yayılma hızını düşürmek amacıyla alınan kapanma tedbirleri özellikle restoran ve kafeleri bir hayli zor durumda bıraktı.
#GazetehaberleriTürkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı Serkan Kumdakcı, borç yapılandırması ile ilgili olarak vatandaşları son güne kadar beklememeleri konusunda uyararak, "Teknoloji sayesinde bugün oturduğunuz yerden de başvuru yapmanız mümkün ancak son günlerde oluşan yığılmalar sistemi zora sokuyor." ifadelerini kullandı.
#Türkiye Sanayici Ve İş Adamları VakfıEn büyük borç yapılandırması, varlık barışı, emeklilere ikramiye ve 12 milyon taşınmaza imar affını içeren dev torba tasarı Meclis’ten geçti. Son dakika değişikliğiyle kapsam dışında tutulan Boğaziçi sahil şeridindeki yapıların bir bölümü kapsama alınırken, Gelibolu Yarımadası ise imar affı dışında tutuldu.
#Gelibolu YarımadasıTBMM Genel Kurulu tatile girmeden önce yasalaşması planlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taşeron işçilerle ilgili düzenlemesi, son dakika sürprizleriyle “torba” pakete dönüşecek. Pakete, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile kamuda ilk kez işe başlayacaklara yeni kurallar getiren hükümlerin de gireceği belirtiliyor.
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”u onayladı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük “borç kolaylığı”nı içeren Torba Yasa, önceki gece TBMM’den geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından sonra yürürlüğe girecek yasadan son anda sendikaların tepkisini çeken esnek çalışmayı içeren maddeler çıkarıldı. Torba yasa tasarısında işçi ve memur kesimini ilgilendiren bir çok düzenleme yapıldı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, üçüncü kez baba olmasının hemen ardından Orta Vadeli Planı açıklamak üzere basının karşısına geçti. Bakan Babacan, toplantının ardından hem bakanlara hem de basın mensuplarına ‘bebek baklavası’ ikram etti. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise Babacan’a elleriyle baklava yedirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve BAĞ-KUR prim borçlarının yeniden yapılandırılması için verilen sürenin 30 Haziran 2006 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Borçlarını yapılandırmak isteyenlerin, bu kurumların il müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.