Babacan'ın nazar korkusu

Güncelleme Tarihi:

Babacanın nazar korkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 15:29

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, üçüncü kez baba olmasının hemen ardından Orta Vadeli Planı açıklamak üzere basının karşısına geçti. Bakan Babacan, toplantının ardından hem bakanlara hem de basın mensuplarına ‘bebek baklavası’ ikram etti. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise Babacan’a elleriyle baklava yedirdi.

Haberin Devamı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Babacan, önce Türkiye ekonomisinin, küresel krizde sergilediği performansı grafiklerle anlattı. Borç stoku, bütçe açığı, faiz dışı denge, işsizlik rakamlarını tek tek sıraladı.

Türkiye’nin İtalya gibi G-7 ülkesi dahil birçok Avrupa ülkesinden daha düşük faizlerle borçlanabildiğini söyledi gururla…

Ardından da “Allah nazarlardan saklasın. Bu rakamları Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede anlattığımızda herkesin bakışları değişiyor. Biz nelerle uğraşıyoruz, onlar nelerle uğraşıyorlar, dercesine şaşkınlıkla dinliyorlar” dedi.

EN BÜYÜK RİSK

Bir gazetecinin Türkiye ekonomisinin önümüzdeki döneme ilişkin en büyük riskinin ne olduğu sorusuna ise; “Türkiye için en büyük risk dışardan gelecek risklerdir. Dünyada ikinci bir dipten söz ediliyor. Kimi ekonomist böyle bir ihtimal görmediğini söylerken, kimi yüzde 60-70 olasılıkla gerçekleşeceğini ileri sürüyor. Biz ise dünyanın en büyük 16. ekonomisini yönetiyoruz. Her senaryoya hazırlıklı olmalıyız. A, B, C senaryoları ve gerçekleşmesi durumunda neler yapacağımız çekmecemizde hazır olmalı” dedi.

Haberin Devamı

SEÇİM EKONOMİSİ YOK!

Bakan Babacan, bir soru üzerine Başbakan’ın da söylediği gibi 2011’de seçim ekonomisi uygulamayacaklarını belirtirken, “Kimse bu plana seçim ekonomisi uygulayacaklar, mali disiplinden yoksundur, diyemez. Bu seçim ekonomisinin uygulanmayacağını, mali disiplinin devam edeceğini gösteren bir dökümandır” yanıtını verdi.

BORÇ YAPILANDIRMASI BİTTİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmanın ana hatlarıyla bittiğini açıkladılar. Ancak yeniden yapılandırmayla ilgili son detayların Ekonomi Koordinasyon Kurulu ile Bakanlar Kurulu’nda yapılacağını bildirdiler.

Her iki bakan da kamunun reel olarak alacaklarından kesinlikle vazgeçmediklerini vurguladılar. Dinçer, tecil ve gecikme faizleriyle ilgili bir güncelleme yaptıklarını belirtti. Ayrıca ödeme kolaylığı sağlamak üzere taksit sayısını artırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

SU BORCU OLANLARA DA KOLAYLIK

Yeniden yapılandırma kapsamına hangi borçların gireceğine ilişkin bir soruya ise Bakan Babacan, “Buna ilişkin değerlendirme devam ediyor. Belediye alacakları, emlak vergisi ve su borçları açısından da değerlendirme yapacağız” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!