Hayvan kaynaklı büyük bir salgınla kaosa sürüklenen dünyada et yemek yasaklansaydı nasıl bir hayatımız olurdu... Yazar Mehmet Mollaosmanoğlu, son distopik romanı “Veganlar”da et yemenin cezalandırıldığı çevreci ama yasakçı bir sistemi odağına alıyor. Yazarla gizem dozu yüksek yeni kitabını konuştuk.
#Mehmet MollaosmanoğluHer ikisi de kariyerlerine kurumsal hayatta yön verir. Ama bir süre sonra buradaki işleyişin çok da onlara uygun olmadığını düşünmeye başlarlar. Mediha Güngörtire ve Pelin Güneşoğlu, 2003’te kendi hikayelerini yazmaya karar verir. İzmir’de kurdukları Demeter’le fonksiyonel ve natürel gıda hammaddeleri tedarikçisi olarak ticaret hayatına ilk adımı atarlar. Bu alanda önemli başarılara imza atan iki kadın girişimci, pandemi sürecinde ise yeni arayışlara girer. Sağlıklı beslenme odağında yürüttükleri çalışmaların sonunda ise Ortak Alan ortaya çıkar. İkili, yerli üretim ve özellikle kadın emeğini ön planda tutan bir tesiste üretime başlar. Bugün bir yandan mandalina kurusundan sporcu gıdalarına çeşitli ürünler üreten, öte yandan da özel gastronomi organizasyonlarına ev sahipliği yapan Güngörtire ve Güneşoğlu’nun hedefinde ise hem ihracat hem de daha fazla kadınla üretim yapmak var.
#1Hakkında nefret yayma suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan ve Türkiye’ye kaçan vegan aşçı Attila Hildmann’ın Türkiye’den iadesinde savcılığın çok ciddi bir hata yaptığı ortaya çıktı. Çifte vatandaş olduğu düşünülen Hildmann’ın Türkiye’den iade talebinin yapılmadığı belirtildi.
#AlmanyaYeni tip koronavirüs salgınıyla birlikte, beslenme alışkanlıklarımız da değişmeye başladı. Hatta bu dönemde vegan ve vejeteryan yiyeceklere olan talep git gide artış gösteriyor. Bağışıklığı güçlendirmek için doktorların da tavsiye ettiği gibi, daha fazla bitkisel ürün tüketmeye yönelik sürekli bir ilgi var, aynı zamanda birçok insan daha az hayvansal protein yediğini bildiriyor. Peki gün içinde size enerji verecek sağlıklı atıştırmalıklar neler? İşte 2021’in en iyi sağlıklı atıştırmalıklarından bazıları…
#Atıştırmalık20 otel ile hizmet veren Kilit Grup 21’inci oteli için Antalya’da 1 milyar TL’lik yatırım yaptı. Pandeminin bitmesiyle otelleri etap etap açmayı planladıklarını söyleyen Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit, “Şu anda yerli turist ve Ukrayna ağırlıklı bir pazar var. İnanıyorum ki 15 Haziran’dan sonra daha farklı konuları konuşacağız” diye konuştu.
#GazetehaberleriBelçika'da bu ay sonu açılacak bir restoranın çalışanları; yaşı, boyu, kilosu, cinsiyeti ve günlük haraketliliğine bakarak müşterilerinin ne yemesi gerektiğine karar verecek. Restoranın işletmecileri, amaçlarının, insanları sağlıklı bir tabağın ne olduğu konusunda bilinçli hale getirmek olduğunu söylüyor.
#BelçikaKoronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi Süreci