Dünyamız her geçen gün önüne geçilemeyecek şekilde değişiyor. Buzullar iklim kriziyle paralel olarak erir ve okyanuslarda su seviyeleri sürekli artarken İzlanda bunun tam tersini yaşıyor. Buz ülkesi İzlanda 'hem buzumuz bitiyor, hem sular gidiyor' paniği yaşarken dünyanın diğer ucundaki Marshall Adalarının ise durumu çok farklı...
#İzlandaBu dünyaya ait olmayan bir yere gitmek isterseniz, hiç durmayın hemen İzlanda’ya yol alın. Kuzeyin soğuk havasından mıdır veya okyanusun ortasında yalnız başına bulunmasından mı bilinmez, İzlanda deyince acabalar havada uçuşur. Dillerde hep; “Nasıl gideriz ta oralara, ne yer ne içeriz, nerede kalırız?” diye sayısız sorular dolaşır. Oysa bunların hepsini bir kenara bırakın, bu yazıyı okuyun ve hemen bir plan yapın... İşte size İzlanda’ya gitmek için 20 neden…
#İzlandaİzlanda… Bu dünyaya ait olmayan bir yere gitmek isterseniz, hiç durmayın hemen İzlanda’ya yol alın.Kuzeyin soğuk havasından mıdır veya okyanusun ortasında yalnız başına bulunmasından mı bilinmez, İzlanda deyince “acaba”lar havada uçuşur. Dillerde hep; nasıl gideriz taa oralara, ne yer ne içeriz, nerede kalırız diye sayısız sorular dolaşır. Oysa bunların hepsini bir kenara bırakın, bu yazıyı okuyun ve hemen bir plan yapın...
#SeyahatEğer sadece önünüze bakarsanız İzlanda’da araba kullanmak aslında çok kolay. Fakat dünyanın en fotojenik ülkelerden birindeyseniz her kilometrede bir durmak isteyip ve inanılmaz manzaralar karşısında fotoğraf çekmemek için kendinizi zor tutacaksınız. Bir yanda şelaleler akarken, öbür yanda buharlar çıkaran geysirler, diğer tarafta simsiyah kumlu plajlarından, bembeyaz buzullara kadar doğaseverler için yaratılmış gibi sanki bu ada. İşte size İzlanda gezi rehberi…
#İzlanda Gezi RehberiTürkiye'nin İzlanda ile salı günü oynayacağı Euro 2016 maçı öncesi, ada ülkesinden ürkütücü haberler gelmeye devam ediyor.Yanardağın hareketleri de günden günde yayılırken, Vatnajökull yanardağının lavlarının 3 kilometrelik bir çapta yayıldığı belirtildi. Saniyede 300 ila 500 metreküp arası lav fışkırırken, şu ana kadar oluşan lavların 16 ila 25 milyon metreküp arasında olduğu belirtildi. Ayrıca, şu an İzlanda'da gaz ölçüm seviyeleri sülfürdioksit seviyesinin yükseldiğini ve İzlanda'da yaşayan insanlar için nefes almanın tehlikeli hale gelmeye başladığı belirtildi. Özellikle, Vatnajökull yakınlarındaki insanların mutlaka gaz maskeleri takmaları gerektiği duyuruldu.
#Milli Takımİzlanda'nın en aktif volkanının faaliyete geçti. Gökyüzünde 20 km yüksekliğinde kül ve toz bulutu oluşmasına neden olan yanardağı, İzlanda'nın en büyük havalimanının kapatılmasına yol açtı. İzlanda Meteoroloji Kurumu, Grimsvötn Yanardağı'nın faaliyete geçtiğini bildirirken, yerel basın volkandan duman çıktığının görüldüğünü duyurdu. Grimsvöth, ülkenin güneydoğusundaki insan yerleşiminin bulunmadığı Vatnajokull buzulunun altında yer alıyor. Mayıs 2010'da, yine İzlanda'daki Eyjafjallajökull yanardağı faaliyete geçmiş, Avrupa'nın hava trafiği haftalarca felç olmuştu. Milyonlarca insanı mağdur eden ve Avrupa kıtası üzerinde kilometrelerce uzunluğunda kül bulutu oluşturan Eyjafjallajökull'ün 1 ve 2 Mayıs tarihindeki öfkesi, böyle görüntülendi.
#Htvhaber