vajinal duş haberleri sayfasında vajinal duş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 173 vajinal duş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vajinal duş, doğum kanalının (hazne) yani vajinanın temizlenmek maksadıyla su ya da başka sıvılarla yıkanmasıdır. Bu konuda halk arasında en sık su ile yıkama kullanılır. Peki vajinal duş gerçekten faydalı mıdır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güçlü Kaleağası açıkladı.
#Vajinal DuşHer kadın genital temizliğine dikkat eder. Daima güzel kokmasını ve temiz olmasını ister. Fakat bunun için uyguladığımız işlemler aslında vajinamızın doğal dengesini bozup enfeksiyonlara neden olabilir. İşte genital bölgenize asla yapmamanız gereken 8 şey...
#Genital BölgeSon zamanlarda özellikle sosyal medyada kadın sağlığını tehlikeye atan pek çok denetimsiz ürün satılıyor. 'Vajinal detoks' adı altında satılan bitkisel karışımlar, inciler, buhar banyoları, yumurtalar ve buna benzer pek çok ürün hiç sorgulanmadan onlarca kadın tarafından sepete atılıyor. Vajina sağlığı için alternatif tıptan yardım alanlar, 'Bitkisel üründen zarar gelmez' diyenler, nasıl tehlikelerle karşı karşıya olduklarının farkında değiller… Biz de bu ürünleri ve olası zararlarını konunun uzmanları ile konuştuk.
#Vajinal DetoksSağlıklı her kadının vajinası farklı kokularda olabilmektedir. Bu nedenle piyasada pek çok ürün bu kokunun giderilmesi amacı ile üretilmektedir. Bu bölgede koku oluşumu için olası birçok neden bulunmaktadır. Peki, Kokulu akıntı neden olur? Hamilelikte, doğumdan sonra ya da adetten sonra kokulu akıntının sebepleri nelerdir? Sizin için tüm detayları ile derledik.
Uzun süre gebe kalmamak için çeşitli yolları denemiş olan kadınlar çocuk yapma kararı aldıklarında bir an önce gebe kalmak ister. Kural olmamasına rağmen, 35 yaş altında ve sağlıklı bir kadında düzenli ilişkiyle gebeliğin ilk 12 ay içinde, 35 yaş üstü çiftler için 6 ay arasında gerçekleşmesi beklenir. Özel Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Özden gebe kalmayı kolaylaştıracak yöntemler hakkında bilgi verdi.
#SağlıkGenital hijyen, kadın sağlığı ve üreme sağlığının korunmasında ki en önemli basamaktır. Sağlıklı bir genç kızda genital organlar flora olarak adlandırılan birçok mikroorganizmayı içerir. Bu mikroorganizmalar arasındaki dengenin bozulması enfeksiyonlara yol açarak üreme sağlığına zarar verebilir. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, genital hijyen ve olası genital enfeksiyonlar hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Genital BölgeKaşıntı, akıntı, kızarıklık… Bu üçlüyü tanımayan kadın yoktur sanırım. Mantar enfeksiyonu, kadınların yakından tanıdığı, günlük hayatı güçleştiren ve kronikleştiği zaman da kelimenin tam anlamıyla çekilmez olabilen bir vajinal enfeksiyondur. Psikolojiyi bozar, ilişkileri etkiler, kabusun ta kendisidir.
#Vajinal MantarVajinal duş, doğum kanalının (hazne) yani vajinanın temizlenmek maksadıyla su ya da başka sıvılarla yıkanmasıdır. Bu konuda halk arasında en sık su ile yıkama kullanılır. Peki vajinal duş gerçekten faydalı mıdır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güçlü Kaleağası açıkladı.
#Vajinal DuşSmear testi halk arasında simir testi, sürüntü testi, pap test, pap simir veya rahim ağzı kanseri testi olarak da ifade edilmektedir. Smear testi rahim ağzı kanserinin erken tanısı için kullanılan bir testtir. Rahim ağzı kanseri özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sık rastlanılan bir kanser türüdür. Jinekolojik kanserler içinde 2. sıklıkta görülen kanserdir.
#Smear TestiDış gebelik sorusunun cevabı; sperm ile yumurta birleşmesinin ardından oluşan embriyonun rahim zarı dışında herhangi bir alana tutunması ile oluşan durumdur. En fazla fallop tüplerine yerleştiği görülmüştür ve bu yerleşme oranı %95’tir. Dış gebelik görülme sıklığı genel olarak %1-2 civarındadır. Gebeliğe bağlı olarak görülen anne ölümlerinin yüzde 10’unu civarındadır.
#Dış GebelikVajina, kadın vücudunda anatomik olarak hassas bir bölgede bulunuyor. Vajinanın dışarıdan gelen zararlı bakterilere karşı savaşabilmesi için, vajinadaki sağlıklı bakterilerin yaşaması gerekiyor. Bunun için genital bölge temizliği çok önemli. Peki genital bölge ve vajina nasıl yıkanmalı, nasıl temizlenmeli? Vajinal duş sağlıklı mı? Vajina temizliği jelleri ve günlük ped kullanımı vajina sağlığı için zararlı mı? Kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Pınar Kadiroğulları, Hürriyet Lifestyle'dan Gizem Aydoğan'a açıkladı.
#HtvuzmanasorSıcak havaların gelmesi ile birlikte kadınlarda vajinal ve idrar yolları enfeksiyonlarında artış gözleniyor. Özellikle tatil zamanı ıslak mayo ile oturmak, dar kıyafetler giymek, hijyenik olmayan tuvaletler kullanmak hastalıklara davetiye çıkartıyor.
#Yazın Genital HijyenSıcak havaların gelmesi ile birlikte kadınlarda vajinal ve idrar yolları enfeksiyonlarında artış gözleniyor. Özellikle tatil zamanı ıslak mayo ile oturmak, dar kıyafetler giymek, hijyenik olmayan tuvaletler kullanmak hastalıklara davetiye çıkartıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Nilgün Turhan, yaz aylarında genital hijyen için 10 öneride bulundu.
#Genital Duş NedirVajinal akıntılar, aslında kadın genital sisteminin temizliği konusunda önemli bir yere sahiptir. Vajinadan gelen bu sıvı, salgı bezleri tarafından üretilir, içinde ölü hücreleri ve bakterileri taşır. Böylece vajina temiz kalır ve enfeksiyonlardan korunur. Peki, vajinal akıntısı olan kadınlar hangi durumda doktora gitmeli? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Vajinada Sümüksü Akıntı Neden OlurEktopik gebelik halk tarafından bilinen adıyla dış gebelik, bir gebelik komplikasyonudur. Ektopik gebelik en sık olarak Fallop tüplerinde (tuba uterina) görülür ve tubal gebelik adını alır. Bununla birlikte yumurtalıkta, servikste, abdomende de görülebilir. Hatta rahimi alınmış kadınlarda bile gösterilmiştir. Peki, dış gebelik tam olarak nedir? Dış gebelik riskleri neler?
#Dış Gebelik NedirVajinal akıntı, kadınların ortak şikayetlerinden biridir. Vajinal akıntı; şeffaf, süt beyazı, beyaz ve pütürlü, yeşil, sarı, gri, kahverengi, pembe veya kırmızı renkte olabilir. Her rengin farklı anlama geldiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağlar Helvacıoğlu, vajinal akıntı konusunda önemli bilgiler verdi.
#Vajinada Sümüksü AkıntıUzmanlar dünyada her yıl yaklaşık 500 bin kadının HPV nedeniyle rahim ağzı kanserine yakalandığını belirtiyorlar. Oysaki yılda bir kez yaptırılması önerilen pap smear testi ile rahim ağzı kanserlerinin yüzde 90’ı erken dönemlerinde tedavi edilebiliyor. Smear testinin amacını, ne sıklıkta yaptırılması gerektiğini ve nasıl yapıldığını Jin. Op. Dr. Turgay Karakaya anlatıyor.
#SmearGebelikte vajinal akıntı normal mi? Hamilelik dönemimde akıntının nedenleri nelerdir? Hamilelikte hangi akıntılar tehlikelidir? Hangi renkte akıntı nelerin habercisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağlar Helvacıoğlu anlatıyor.
#Gebelikte AkıntıHer kadın genital temizliğine dikkat eder. Daima güzel kokmasını ve temiz olmasını ister. Fakat bunun için uyguladığımız işlemler aslında vajinamızın doğal dengesini bozup enfeksiyonlara neden olabilir. İşte genital bölgenize asla yapmamanız gereken 8 şey...
#Genital Bölge“Kadın anatomisi ve fizyolojisi gereği sağlıklı her kadının vajinal akıntısı olur” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür Ağlamış; yeşil, sarı, kahverengi, beyaz, kokulu veya köpüklü akıntının nedenleri anlattı, tedavilerine ilişkin neler yapılabileceğinden söz etti.
#Vajinal Akıntı TedavisiVajinit, vajinada gerçekleşen iltihaplanma olarak tanımlanabilir. Kadınların üçte biri, yani önemli bir çoğunluğu hayatının bir döneminde bu hastalığın belirtilerini görebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy, vajinit hakkında detaylı bilgi verdi.
#VajinitVajinal akıntılar hemen hemen her kadının başına gelen, tıbbi olarak normal kabul edilen ve hatta sağlıklı bir bedenin habercisi olarak görülen bir hadise olmasına karşın, toplumda birçok yanlış anlaşılmaya da sebep oluyor. İşte doğru bilinen o yanlışlar!
#Ped