2019 Eylül’ünde iki lider girişimci Şükrü Cem Akçay ve Emre Aksoy, Ege'nin bereketli topraklarında geleneksel tarımsal yöntemleri ve geçmişten gelen bilgileri, geleceğin teknolojisiyle birleştirerek yeni bir tarım modeli yaratmak amacıyla bir yolculuğa çıktı. İlk bakışta cazip görünmeyen bir arazi, onların vizyonu ve azmiyle tarımsal yeniliklerin merkezi haline geldi.
#1Noni’s House’un kurucusu Selin Solmazer, yıllar içinde geliştirdiği tariflerden Cunda Adası’nda geçirdiği çocukluğuna, New York’ta bir fine dining restoranda edindiği deneyimden yaşamına birçok konuyu ‘Arka Bahçemin Renkleri’ isimli kitapta toplamış. Kitabın geliri ise öğrencilere burs olacak.
#1Yıllık 20 bin ton dolayında dökme olarak kuru üzüm işleme ve 3 bin ton selefon paketleme (25 gramdan 3 kilograma kadar) kapasiteye sahip olan Erkanlar Üzüm, yüzde 100 ihracat yapıyor. Firmanın ana ihracat pazarı AB ülkeleri. Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, İtalya başta olmak üzere Japonya, İngiltere, Jamaika, Tayvan, Tayland ve Çin gibi pazarlarda da çalışmalarını sürdürüyor.
#1Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü(FAO) ortaklığında ve Doğa Koruma Merkezi(DKM) iş birliği ile başkentte yerli üreticilere yönelik, ‘Ankara’da Soğan, Kimyon ve Üzüm Üretim Teknikleri Çiftçi Eğitim Programı’ düzenlendi.
#FaoÜzüm en fazla tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Hem taze hali hem de kurutulmuş hali çok fazla tüketilmekte olan bir meyvedir. Yaz aylarında sıklıkla tüketilmekte olan üzüm nasıl yetişir? En fazla nerelerde yetiştirilir? Öğrenmek isterseniz üzüm ile ilgili bilgileri sizin için derledik.
#ÜzümTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hem TMO olarak hem Tariş olarak 2019 yılı kuru üzüm fiyatımız 9 numara için 10 liradır. Kuru üzüm üreticilerimizin emeklerinin karşılıklarını korumak için en kısa zaman aralığında alımlara başlıyoruz" açıklamasında bulundu.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir PakdemirliYakın geçmişin sözlü yasası “Tabağı boş göndermek olmaz”, artık dünyada anlam kazanıyor. 2. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde tanıştığımız ‘gastrodiplomasi’ kavramına bu gözle bakmak da mümkün. Kültürlerarası iletişimin yeni aktörlerini uzmanlardan dinledik.
#Global Gastroekonomi ZirvesiTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Bizim milli bir markamızın olması lazım. Bunun altında da tarım ürünlerini pazarlamamız lazım. Türk Hava Yolları gibi. Tüm emtialar yurt dışına göre daha ucuz kaldılar ve ucuz ihraç ediyoruz. Yarın onları pahalı olarak geri kalmak durumunda kalabiliriz. O yüzden bununla ilgili gerekli izleme görevimizi yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
#Tarım Ve Orman Bakanı