Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla oluşturduğumuz yerli ve milli bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlesinin gerçekleşmesi için ihtiyacımız olan şey; topyekun sahiplenme. Hedefimiz; tüm sektörle, sanayimiz, üniversitelerimiz, araştırma merkezlerimiz, yerel yönetimlerimiz, bilim insanlarımız ve geleceğimiz olan gençlerimizle birlikte ülkemizi dünyanın teknoloji ve üretim merkezi haline getirmek. Bir kişinin ya da bir kurumun bile bu işin dışında kalması, bu hedefe sırtını dönmesi, hedefe ulaşmamıza darbe vurur" dedi.
#Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıl dönümünde Ay'a gönderilmesi hedeflenen insansız aracın milli ve özgün hibrit motorlu roketinin geliştirildiği Delta V Uzay Teknolojileri AŞ tesislerinde incelemelerde bulundu. Ziyaretinde Türkiye Uzay Ajansının (TUA) bütçesine ilişkin eleştirilere yanıt veren Varank, "Bu eleştirileri yapanlar hem devletin işleyişinden hem de bu projeler nasıl yapılıyor, bundan bihaberler. Bizim bir bütçe sıkıntımız yok." dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Uzay alanındaki hedefleri anlatan Bakan Varank, "Türkiye Uzay Ajansı iddialı ama uzay alanında kabiliyetler kazandıracak, mevcut durumun üstüne çıkaracak, uzay ekonomisi noktasında önemli bir noktaya getirecek program hazırladı" dedi. Varank uzaya gönderilecek kişide aranan özelliklerden bahsederken, Uzay Limanı gelişmelerini de duyurdu.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Uzay alanındaki hedefleri anlatan Bakan Varank, "Türkiye Uzay Ajansı iddialı ama uzay alanında kabiliyetler kazandıracak, mevcut durumun üstüne çıkaracak, uzay ekonomisi noktasında önemli bir noktaya getirecek program hazırladı" dedi. Varank uzaya gönderilecek kişide aranan özelliklerden bahsederken, Uzay Limanı gelişmelerini de duyurdu.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varankİskandinav mitolojisindeki tanrı Odin’in yönettiği Asgard’dan esinlenilen Asgardia uzay ülkesi, web sayfasındaki bilgilere göre, “Yeryüzünde bulunan diğer ülkelerin kısıtlamalarından bağımsız, özgür yaşama ortamı” sunacak. Tarihin ilk uzay ülkesi olarak 2016 yılında kurulan Asgardia, artık vatandaşlık için yıllık ücret talep ediyor. Karar, Asgardia'nın parlamentosu tarafından alındı.
#AsgardiaIgor Aşurbeyli, Azerbaycan kökenli Rus iş ve bilim insanı. Amacı, 25 sene içinde dünya dışında ‘Asgardia’ adlı yeni bir ülke kurmak. Bütün birikimini, vaktini, enerjisini ve parasını bu uğurda harcıyor. Şöyle anlatayım, eğer hâlâ Soğuk Savaş döneminde yaşasaydık, Mars’a insan yollamaya çalışan ABD’li Elon Musk’ın Doğu Bloku versiyonu olacaktı. Dünyanın dört bir yanında 200’ün üzerinde uzman bu proje için çalışıyor. İlk uydularını geçen yıl fırlattılar bile. Müstakbel ülkenin şu anda 240 bin vatandaşı var, yakında Asgardia pasaportu dağıtmaya başlayacaklar... Asgardia, belki de hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir hayal. Gazeteci diliyle söylersek, Asbardia... Ama hayalini bile kurması güzel değil mi: İnsanların eşit olduğu, bombaların patlamadığı, sellerin, depremlerin olmadığı, çocukların kaçırılıp tecavüz edilmediği bambaşka ve yeni bir ülke... Belki de bu yüzden Türkiye en çok başvuru yapılan ikinci ülke. Bizle birlikte ilk dörtte ABD, Çin ve Hindistan var. Nüfusla orantılarsak Türkler dünyadan tası tarağı toplamaya en hevesli millet. Buyurun size pazar keyfi: Ta Orta Asya’dan kopup buralara kadar geldiğimizi anlatıyor kitaplar. Bir kısrak başı gibi azıcık da Samanyolu’na uzansak ne olur ki?
#Igor AşurbeyliUzay ülkesi Asgardia nedir? Uzay ülkesine başvuru şartları nelerdir? "Gökyüzü kenti" olarak da bilinen uzay ülkesi nerededir? Asgardia başvuru şartları nelerdir? Uzay ülkesinde kaç kişi yaşayacak? Uzay ülkesi başvuru nasıl olur? Uzay vatandaşlığı nedir? Uzay vatandaşlığına nasıl geçilir?Uzay ülkesine kimler başvurabilir? Igor Ashurbeyli kimdir? Uzay ülkesi başvuru süreci nasıl? Uzay ülkesi vatandaşı nasıl olunur? Uzay ülkesi başvuru süreci ile ilgili tüm bilgiler bu haberimizde.
#Uzay ÜlkesiUzay ülkesine başvuru şartları nelerdir? Asgardia başvuru şartları nelerdir? Uzay ülkesi Asgardia nedir? "Gökyüzü kenti" olarak da bilinen uzay ülkesi nerededir? Uzay ülkesinde kaç kişi yaşayacak? Uzay ülkesi başvuru nasıl olur? Uzay vatandaşlığı nedir? Uzay vatandaşlığına nasıl geçilir?Uzay ülkesine kimler başvurabilir? Igor Ashurbeyli kimdir? Uzay ülkesi başvuru süreci nasıl? Uzay ülkesi vatandaşı nasıl olunur? Uzay ülkesi başvuru süreci ile ilgili tüm bilgiler bu haberimizde.
#Uzay Vatandaşlığına Nasıl GeçilirUzay ülkesi Asgardia nedir? Uzay ülkesine başvuru şartları nelerdir? "Gökyüzü kenti" olarak da bilinen uzay ülkesi nerededir? Uzayda kurulması planlanan Asgardia uzay ülkesinin başvuru şartları nelerdir? Uzay ülkesinde kaç kişi yaşayacak? Uzay ülkesine kimler başvurabilir? Igor Ashurbeyli kimdir? Uzay ülkesi vatandaşı nasıl olunur? Uzay ülkesi ile ilgili tüm bilgiler bu haberimizde.
#Asgardia‘İlk uzay ülkesi’ olma hedefiyle yola çıkan Asgardia, örgütlenmesini tamamladı ve devlet başkanını seçti. Aynı zamanda oluşumun ‘gurusu’ konumundaki Azeri iş insanı Igor Ashurbeyli’nin devlet başkanı seçildiği tören, önceki gün Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirildi.
#Asgardia"İlk uzay ülkesi" olma hedefiyle ortaya çıkan Asgardia'ya şu ana dek en çok Türkler başvuru yaptı. Asgardia yöneticilerinden De Winne DW Türkçe ile söyleşisinde, başvuru istatistiklerinin araştırılabileceğini söyledi.
#Son DakikaAsgardia başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca kişi bu başvuruların bir daha yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladılar. Asgardia'nın ne olduğunu merak eden vatandaşlar ise internet yoluyla bu girişimin detaylarını araştırmaya başladılar. Asgardia, uzayda kurulması hedeflenen ülkenin ismidir. Uzayda kurulacak olan bu ülkeye dahil olmak isteyen ülkeler arasında Türkiye en çok başvuru yapan ülkelerden biri oldu. Peki, Asgardia vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.
#AsgardiaTarihin ilk uzay ülkesi olması için oluşturulan proje kapsamında kurulması planlanan ‘Asgardia’ için vatandaşlık başvuruları başladı. 'Yeryüzündeki diğer ülkelerin kısıtlamalarından tamamen bağımsız, özgür bir ortam' diye tanıtılan projenin, 18 ay içerisinde fırlatılacak bir uyduyla başlayacağı belirtildi. Projenin internet sitesinde duyurulan başvuru verilerinde şu an Türkiye Çin'den sonra ikinci sırada yer alıyor. Şehir bazında ise İstanbul ilk sırada... İşte detaylar...
#AsgardiaSanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, savunma sistemlerindeki gelişmelere ve hedeflere ilişkin "Hedef; hiç kimsenin Türkiye'nin kılına dahi zarar veremeyeceğini aklından dahi geçiremeyeceği bir sistem. Bütün akıllı sistemlerde yerlilik gayreti içindeyiz. Türkiye bütün bunlarda inanılmaz kabiliyet seti oluşturdu. Çoğu gitti azı kaldı, zoru gitti daha kolayı önümüzde. Yeter ki bu projelere millet olarak sahip çıkalım. Savunma sanayinde muazzam ihracat kapasitesi geliştirdik. İHA pazarında dünyada yüzde 70'e geldik. Önümüzdeki dönemde milletimizi yeni başarı hikayelerle buluşturmayı devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fatih KacırTemel eğitimin tüm kademelerinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 8 Kasım Cuma günü başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, 11-18 Kasım arasında okula ara veren öğrencileri hafta boyunca renkli ve eğlenceli aktiviteler bekliyor.
#ÇocuklarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'te yaptığı açıklamada "İsrail, Hamas bahanesiyle önce Gazze'yi işgal etti, şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döküyor" dedi. Erdoğan, "Bölgede ateşkese, barışa ve huzura her yaklaşıldığında, İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her yola başvuruyorlar. Uluslararası hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Savunma sanayi ekosistemi, bugün 3 bin 500'den fazla firması ve 90 bini aşkın çalışanıyla ülkemiz ekonomisine en yüksek katkıyı veren sektörlerden biri haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararlılığıyla yüzde 20'lerde olan savunma sanayi yerlilik oranı yüzde 80'leri aşmıştır. Başarısını sahada ispat etmiş insansız hava araçlarının tasarımı, üretimi ve satışında Türkiye, dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer almaktadır" dedi.
#Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YılmazEurasiantimes haber sitesinde yayınlanan bir analizde Türkiye'nin milli savunma alanında attığı adımlara dikkat çekildi ve insansız hava aracı ANKA, Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar TB2 İHA'larının Türkiye'nin önde gelen bir savunma üreticisi olarak itibarını güçlendirdiği yazıldı.
#TürkiyeABD Başkanı Joe Biden'ın önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından yaptığı ilk ulusa sesleniş konuşması öncesinde ABD Ordusu flaş bir duyuruda bulundu. ABD Hava Kuvvetleri, 2 adet Rus ve 1 Çin bombardıman uçağının ortak bir şekilde ABD sınırına yakın uçtuklarını tespit ettiklerini ve bu uçaklara önleme yaptıklarını açıkladı. Son zamanlarda bu üç ülke arasında Pasifik ve Kuzey Buz Denizi bölgesi odaklı gelişmeler nedeniyle gerilim artıyor. Çin'in Alaska'da savaş uçağı uçurmasının ise bir ilk olduğu bildiriliyor.
#Tu-95Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı... "Uydu üretiminde ilk 11'deyiz" diyen Bakan Kacır, TÜRKSAT 6A'nın 2. ateşleme sürecinin başladığını duyurdu. Öte yandan Bakan Kacır, "BYD heyeti anlaşma sonrası Manisa'ya bir ziyaret yaptı. BYD'nin hedefi Manisa'da fabrika kurmak. Anlaşmamız 2026'da üretime geçmek." diye konuştu. Yerli otomobil TOGG'a ilişkin ise Kacır, "TOGG yollara çıktığında 'Türkiye'de üretilmiyor' diyorlardı. Bir yılda 33 bin araç yollara çıktı. TOGG bizim milli kaynağımız, şampiyonumuzdur. TOGG 'u desteklemeye bundan sonra da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
#Mehmet Fatih KacırHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#Sponsorlu İçerikHepimizin uzaktan izlediği Silikon Vadisi’nde inovasyon, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan ve aynı zamanda teknolojide küresel bir lider olan, Afrika’dan Amerika’ya akıllı teknolojilerin mimarlarından Ayşegül İldeniz ile bir araya geldim. Uzunca süredir kendisini gururla ve merakla takip ediyordum. Başarı onu bulmamış, o başarıyı çalışkanlığıyla, aklıyla, azmiyle, tutkusuyla elde etmiş biri. O; ülkesine, milletine inanıyor, gençlere güveniyor. Kendisinin milyonlara ilham olduğunun farkında mı bilmiyorum ama Ayşegül İldeniz büyük düşünüyor ve başarıları da o ölçüde büyük oluyor. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bilime, bilişime, teknolojiye, yapay zekaya ilgiliyseniz -ilgili olmasanız bile hayatımızın her yanındalar, bilmek durumundayız-, başarı hikayelerini merak ediyorsanız, ülkemizin bir değerini tanımak ve dünyadaki gelişmelere içeriden bir gözle bakmak istiyorsanız Ayşegül İldeniz’le yaptığım bu röportajı okuyup, saklayın. Zira ‘ilham olmaya’ devam ediyoruz!
#1