Uyuz vakalarının son günlerde artmaya başlaması hastalık hakkında bilgilerin araştırılmasına neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada son günlerin gündeminde yer alan uyuz salgını ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Uyuz vakaları son günlerde artış göstermişti. Peki, uyuz salgını var mı? Uyuz belirtileri neler, nasıl bulaşır, tedavisi var mı? İşte, Sağlık Bakanı Koca'nın uyuz hastalığı açıklaması...
#UyuzUyuz hastalığının yaygınlaşmasıyla alarm verildi. Türkiye’de tekrar görülmeye başlayan uyuz hastalığı bu yıl da geçen yıla göre artış gösterirken, uyuz belirtileri ve nasıl bulaştığı da vatandaşların gündeminde yer aldı. Genellikle hasta olan biriyle doğrudan ve uzun süreli yakın temas ile bulaşabilen uyuz hastalığı ilaç yöntemi ile tedavi edilebiliyor. El bileğinin iç yüzü, bilekler, koltuk altları, dirsekler ve kasıklarda kaşıntılarla görülen uyuz, maruz kaldıktan 1-4 gün içinde ortaya çıkıyor. Peki, uyuz hastalığı nedir, nasıl geçer? Uyuz nasıl bulaşır? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler. Uyuz belirtileri nelerdir, nasıl geçer ve bulaşır? Uyuz hastalığı nedir? Vakalarda yüzde 30 artış... Uzmanlardan uyuz uyarısı!
#Uyuz Belirtileri NelerUyuz hastalığının yaygınlaşmasıyla alarm verildi. Türkiye’de tekrar görülmeye başlayan uyuz hastalığı bu yıl da geçen yıla göre artış gösterirken, uyuz belirtileri ve nasıl bulaştığı da vatandaşların gündeminde yer aldı. Genellikle hasta olan biriyle doğrudan ve uzun süreli yakın temas ile bulaşabilen uyuz hastalığı ilaç yöntemi ile tedavi edilebiliyor. El bileğinin iç yüzü, bilekler, koltuk altları, dirsekler ve kasıklarda kaşıntılarla görülen uyuz, maruz kaldıktan 1-4 gün içinde ortaya çıkıyor. Peki, uyuz hastalığı nedir, nasıl geçer? Uyuz nasıl bulaşır? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Uyuz Belirtileri NelerUyuz hastalığı cilt hastalık türlerinden biri olarak bilinir. Kişinin vücudunda hem döküntü hem de kaşıntı gibi cilt ile ilgili problemler meydana getirebilir. Özellikle sonbahar aylarında ve kış aylarında artış oranı gösterir. Son derece bulaşıcı olan uyuz hastalığı çocuklar arasında daha fazla bulaşıcılığı bulunan bir hastalıktır. Kişisel hijyene bağlı olmaksızın her yaştan bireyde görülebilen bir virüs hastalığıdır. Gece olduğu zaman etkisini daha fazla göstermekte ve kişiyi daha çok etkilemektedir. Uyuz hastalığı şüphesi başladığından itibaren erken tanı ve tedavisi yapılması büyük önem taşır. Çocuklarda uyuz hastalığı belirtileri hakkında merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.
#ÇocukGünümüzde pek çok cilt hastalığı bulunmaktadır. Birbirinden farklı nedenlere bağlı olan bu cilt hastalıkları uygun teknikler ile tedavi edildiğinde iyileşme sağlanabilir. Uyuz hastalığı nedir ve neden olur? Uyuza ne iyi gelir ve nasıl geçer? Uyuz hastalığı tedavisi nasıl olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Uyuz Hastalığı Nedir Ve Neden Olur?Uyuz, 0.3 mm boyutunda bir böceğin (parazit) neden olduğu bir hastalıktır. Yaygın görülen bir parazit hastalığıdır. Son iki yıl içinde görülme sıklığı yaklaşık olarak 5-10 kat artmıştır. Çok kaşıntılı bir hastalıktır ve gece kaşıntısı görülür. Hastalar kaşıntıdan geceleri uyuyamazlar ve geceleri kaşıntıyla uyanırlar.
#UyuzSarkoptların deri altına yerleşmesiyle oluşan her yaş insanda görülebilen, çok bulaşıcı, şiddetli kaşıntılı paraziter bir hastalık olan uyuz, küçük noktasal kızarıklıklar ile kendini belli ediyor. Vatandaşlar da bu hastalık hakkında bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, uyuz nedir? Uyuz belirtileri neler?
#UyuzDermatologlar, her gün çok sayıda uyuz vakasına şahit olduklarını söylüyor. O hastalardan biri de iş arkadaşından uyuz hastalığı kapan 30 yaşındaki Eda A. Doktoru, genç kadına "Bugün gelen sekizinci vakasın" dedi. Bu cümle bile durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu artış neden kaynaklanıyor ve biz korunmak için ne yapabiliriz?
#UyuzUyuz vakaları artış gösterirken belirtileri ve tedavisi ile merak ediliyor. Ciddi derecede kaşıntılara sebep olan uyuz hastalığı sonbahar ve kış aylarında daha sık görülüyor. Son günlerde artış göstermesiyle paniğe yol açan uyuz rahatsızlığı hayatı olumsuz etkiliyor. Peki, uyuz nedir, belirtileri nelerdir, uyuz neden olur, uyuzdan korunmak mümkün mü, uyuz tedavisi nasıl yapılır? İşte uyuz hastalığı hakkında merak edilenler…
#Uyuzİş arkadaşından uyuz hastalığı kapan 30 yaşındaki Eda A.'ya doktoru, "Bugün gelen sekizinci vakasın" dedi. Bu cümle bile durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Uzmanlar, son altı aydır özellikle dirençli uyuz vakalarında gözle görülür bir artış olduğunun altını çiziyor. Peki bu artış neden kaynaklanıyor ve biz korunmak için ne yapabiliriz?
#UyuzGGT testi, kan içerisinde bulunan GGT enzimlerinin miktarını ölçer. Kimyasal reaksiyon için gerekli olan bu enzimler, yüksek veya düşük miktarlarda olunca çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. GGT nedir, GGT değeri kaç olmalı, düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri neler, sorularının yanıtlarını sizler için yanıtladık.
#GGT NedirAlternatif tıpta kullanılan birçok bitki pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Hastalık çeşitlerinin artması insanları alternatif tıpa yönlendirmektedir. Özellikle bulunduğu bölgede yaygın olarak yetişen bir bitkiyi insanlar hasta oldukları zaman kullanmayı tercih etmektedirler. Günlük sakızı da bu bitkilerden biri olarak özellikle Akdeniz bölgesinde yaşayan kişiler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Peki, günlük sakızı nedir, ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Günlük sakızı yetişkinlerde ve bebeklerde nasıl kullanılır? İşte, günlük sakızı hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkDermatoloji halk dilinde cildiye; deri ve deri ekleri rahatsızlıkları, cinsel yol ile bulaşan rahatsızlıkların tanısı, tedavisi, takibiyle ilgilenen tıp dalı şeklinde tanımlanabilir. Bunun yanı sıra cildin sağlıklı ve güzel görünmesi ile de ilgilenmektedir. Peki, dermatoloji nedir, hangi hastalıklar ile ilgilenir tüm detaylara yer verdik.
#Dermatoloji Nedir?Tüm vücutta kaşıntıya sebep olan uyuz hastalığı belirtileri nelerdir? Uyuz hastalığı tedavisi nasıl uygulanır? Uyuz hastalığından nasıl korunmak gerekir? Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman uzun hastalığı ile ilgili bilgiler verdi.
#Uyuz BelirtileriCiddi derecede kaşıntılara sebep olan uyuz hastalığı sonbahar ve kış aylarında daha sık görülüyor. Son günlerde artış göstermesiyle paniğe yol açan uyuz rahatsızlığı hayatı olumsuz etkiliyor. Peki, uyuz nedir, belirtileri nelerdir, uyuz neden olur, uyuzdan korunmak mümkün mü, uyuz tedavisi nasıl yapılır? İşte uyuz hastalığı hakkında merak edilenler…
#UyuzSağlık Bakanlığı tarafından, piyasada uyuz ilacı bulunamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, stoklarda ihtiyacı karşılayabilecek miktarda ürünün bulunduğu bildirildi. Açıklamalar ardından uyuz hastalığına ilişkin bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, uyuz nedir? Uyuz hastalığı belirtileri neler?
#Uyuz NedirEhli keyif bir baba, evde tangolar söyleyerek sofralar kuran bir anne... Eski yazlık sinemalarda, Halit Ziya Uşaklıgil’in çalışma odasında, oturdukları köşkün arkasındaki çayırlıkta geçen neşe içinde bir çocukluk... Derken öğrencilik yılları, ablası vesilesiyle yutulan ilk sahne tozu ve sanata adanan koskoca bir ömür... Ama Türkiye onu tiyatro sahnesinde 16 yılda canlandırdığı onlarca karakterle değil, TRT ekranındaki “Domates Güzeli” olarak tanıdı. Bir gecede gelen bu inanılmaz şöhrete, en çok da kendisi şaşırdı. Bugün beyazcamda gözümüzü alamadan izlediğimiz Ertem Eğilmez filmlerinin çoğunda adı var. O bize, Yeşilçam’ın en güzel yıllarından yadigar. Şimdilerde sevenleriyle Kanal D’nin sevilen dizisi “Beş Kardeş”le hasret gideriyor. İşte huzurlarınızda biraz deli, çok neşeli, hayatı sanatla dolu bir usta, Ayşen Gruda...
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.