COVID-19 hayatımıza girdiğinden beri yediklerimizin sağlıklı olmasına daha çok özen gösteriyoruz. Neyse ki Türkiye’nin birçok şehrinde üreticiyle tüketiciyi buluşturan gıda kooperatifleri var. 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü vesilesiyle jürimize, “Hangilerine sipariş verebiliriz?” diye sorduk; meyve-sebzeden süte kadar farklı seçenekleri derledik.
#GazetehaberleriKaradeniz’in birçok yerinde doğal olarak yetişen ‘Laz Kirazı’ ve ‘Karayemiş’ olarak da bilinen taflana kadın eli değdi. Devlet-sivil toplum işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında Ordu’nun Perşembe ilçesinde sadece kadınların çalıştığı bir taflan kurutma tesisi açıldı. İlk yıl 400 ton işleme ve kurutma hedeflenen proje kapsamında 50 kadın istihdam edilerek üretime dahil oldu.
#Gazetehaberleriİzmir Büyükşehir Belediyesinin verdiği eğitim ve desteklerle istiridye mantarı üretimine başlayan Kiraz'ın emekçi kadınları, Bayındırlı hemcinslerine de örnek oldu. 'İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu' alıp hızla üretime başlayan Bayındırlı kadınlar, şimdi artan talebe yetişemiyor.
#İstiridye Mantarı