Milan Kundera, yaşama veda etmesinin ardından kariyeri ve hayatı ile merak konusu oldu. Milan Kundera, 1 Nisan 1929 Brno, Çekoslovakya doğumludur. Çek asıllı Fransız romancı, yazar. 1969 tarihli Gülünesi Aşklar başlıklı düzyazı çalışmasıyla meşhur oldu. Ticarî olarak en başarılı eseri ise 1984 tarihli Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği başlıklı romanı oldu. Eserlerini 1993 yılından beri Fransızca olarak kaleme alan Kundera, hayatını Paris'te sürdürmektedir ve yaşayan son varoluşçu olarak nitelendirilir. İşte, Milan Kundera hakkında detaylı bilgiler
#Milan Kunderaİncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce edisyon lansmanı geçen hafta Londra’da yapıldı. Türkiye ve gastronomisinin tanıtımının yapıldığı davet ilgiyle karşılandı. İşte İngiliz gastronomi ve medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı geceden anekdotlar...
#İncili Gastronomi RehberiAdli tıp uzmanı ve yazar Prof. Dr. Sevil Atasoy ‘Cinayet Kokusu’nda gerçek seri katillerin hikâyelerinin peşine düşüyor. Seri katillerin bilinmeyenlerini sunarken, olay yeri inceleme ve adli bilimlerin katili bulmadaki becerisini ve tekniğin tarihsel gelişimini de aktarıyor.
#Sevil Atasoy2022 Nobel Barış Ödülü, Belarus'tan insan hakları savunucusu Ales Bialiatski, Rus insan hakları örgütü Memorial ve Ukraynalı insan hakları örgütü Sivil Özgürlükler Merkezi'ne verildi. Bu gelişmeyle birlikte Ales Bialiatski hayatı hakkında detaylar da merak ediliyor. Peki Ales Bialiatski kimdir? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Ales Bialiatski KimdirHem eğitim bakımından hem de gündelik hayatın içerisinde işaret zamiri çok sık olarak kullanılmaktadır. Özellikle de dil bilgisinin en önemli yapıları arasında kendisine yer bulmaktadır. Bu bakımdan konu hakkında bilgi sahibi olunması önemlidir. İşaret zamiri nedir? İşaret zamirleri örnekleri ve cümleleri ile konu anlatımı başlıklarını detaylarıyla birlikte derledik.
#EğitimKitap okumak, herkes tarafından kazanılması gereken önemli bir alışkanlıktır. Ebeveynlerin bu konuda çocuklarına örnek olarak bu alışkanlığı kazandırması gerekir. Kitap okumak için işe ünlü yazarları ve eserlerini inceleyerek, öğrenerek başlayabiliriz. En ünlü İngiliz yazarlar kimlerdir? Eserleri ve kitapları nelerdir? İngiliz edebiyatına dair merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#EğitimKayseri Kitap Fuarı için geri sayım başladı. Normalde Ekim ayında yapılması beklenirken erteleme kararı alınan Kayseri Kitap Fuarı, 2022 yılı başlamadan gerçekleşecek. Peki, Kayseri Kitap Fuarı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Kayseri Kitap FuarıAlmanya’da politikaya atılan ilk Türkler arasında yer alan, Türkiye’deki öğrenci hareketlerine destek amacıyla öğrencilik döneminde Berlin’de düzenlenen gösterilere öncelik eden ve iki kez Türk vatandaşlığından atılıp hakkını sonuna kadar arayarak Türk vatandaşlığını iki kez yeniden kazanan Prof. Hakkı Keskin’le de göç hikayesini konuştuk. 1980’li yıllardan beri tanıdığım ve emekli olduktan sonra zamanının önemli bir bölümünü Türkiye’de geçiren Hakkı Keskin sorularımı şöyle yanıtladı:
#AlmanyaFenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın bugünkü bölümü sona erdi. Kulüp tarihinde ikinci kez statta yapılacak olan genel kurulda yarın 30 bine yakın üye oy kullanabilecek. Başkan Ali Koç'un tek aday olarak gireceği seçim öncesi gözler Aziz Yıldırım ve kurmaylarında. Dünkü sert açıklamalar sonrası Yıldırım ve ekibi otoparkın kullanıma açılmadığı gerekçesiyle katılım sağlamayacaklarını duyururken sarı lacivertli kulüp konuya açıklık getiren bir açıklama yayınladı. Camianın beklentisi yüksek katılımlı bir kongre. İşte Fenerbahçe kongresi öncesi tüm detaylar...
#Fenerbahçe KongresiTürk edebiyatının bütün dönemlerinde çeşitli söz sanatlarının kullanıldığı görülüyor. Her dönem farklı yoğunluklarla kullanılan bu söz sanatları arasında hem gerçek hem mecaz manaya gelecek şekilde kullanılan kinaye özel ve önemli bir yere haiz. Ünlü yazarlar ve şairler başta olmak üzere usta kalemlerin eserlerinde zaman zaman yer verdikleri kinaye bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin ilgisini çekiyor. Peki kinaye nedir? Kinaye söz sanatı özellikleri ve örnekleri hakkında bilgileri detaylarıyla derledik.
#Kinaye Nedir?Başta baharat olmak üzere birçok hoş kokunun yükseldiği özel bir yer... Ama öte yandan da kimi yükselişlerin ve alçalışların yaşandığı bir iktidar alanı... Evet, mutfaklardan bahsediyoruz: Mutfaklar ve oraların sakinlerinden. Bu hafta odağımıza ‘şef’leri alıyoruz. İşlerine ruhlarını ve yeteneklerini katan tutkulu insanları yani. İşte size ‘şef’leri anlatan ve arka planda ilginç mutfak öyküleri sunan filmlerden bir derleme...
#YazarOrhan Pamuk’un “Lise edebiyat derslerinin yazarlığıma katkısı sıfır” sözlerine, okuduğu Robert Kolej’in 40 yıllık edebiyat öğretmeni Mehmet Uysal’dan yanıt geldi. Mehmet Hoca, “Yadırgadık” dedi.
#GazetehaberleriFransızca, İngilizceden sonra dünya genelinde en çok konuşulan Avrupa dillerinden biridir. Fen - Edebiyat fakültesinde yer alan bölüm bir lisans programıdır. Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünün eğitim programında hangi dersler var? Bölümden mezunlar Türkiye'de ve yurt dışında, hangi işlerde çalışabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fransız Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir?Kadın ve Demokrasi Derneği'nin T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte düzenleyeceği 4’üncü Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 26-28 Kasım 2020 tarihleri arasında ‘Dijital Çağda İnsan Kalmak’ ana teması ile online yapılacak. Dünya çapında önemli konuşmacıların katılacağı zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
#Kadın Ve Adalet ZirvesiTürk edebiyatında pek çok ünlü yazarlar yer almaktadır. Behçet Necatigil'de Türk edebiyatına katkısı olmuş en ünlü yazarlar arasında gösterilmektedir. Yazarın adını ilk defa duyan kişiler ise Behçet Necatigil hakkında araştırma yapmaktadırlar. Peki Behçet Necatigil kimdir? Behçet Necatigil'in kısaca hayatı, eserleri(kitapları), sözleri ve şiirleri nedir? İşte Behçet Necatigil'e dair merak edilenleri sizler için derledik.
#Behçet Necatigil Kimdir?Dünyanın en köklü ve büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’un her yeri tarihi mirasla, her köşesi hikayelerle dolu. Gezi yazarı Şenay Akkurt, duayen gazeteci Coşkun Aral’la birlikte İstanbul’un boş sokaklarını paylaşırken; teknoloji yazarı Timur Akkurt da drone kullanarak sessiz şehirden görüntüler aldı.
#DroneAşk, dünyanın en karmaşık duygusu olabilir ama dünyaca ünlü yazarlar yazdıkları kitaplarla bu duyguyu ustaca işlediler. Üstelik sadece aşk teması değil; toplumsal, ruhsal, siyasal derinlikli bu kitaplar yaşadıkları döneme damga vurdu. Dünya edebiyatını sarsmış, en çok okunan aşk romanlarını bir araya getirdik! <br><br>Bu bir ilandır.
#Dünya EdebiyatıHer yıl 150 bin prematüre doğumun gerçekleştiği Türkiye’de, kritik olarak kabul edilen 31’inci haftadan önce doğan bebeklerin hayatta kalma oranı yüzde 50 seviyelerinde kalıyor. Bu duruma dikkat çekmek ve prematüre doğumlar konusunda farkındalık oluşturmak için aralarında 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde bir ödül töreni düzenlenecek.
#PrematüreEdebiyat dergileri sadece edebiyat çerçevesi içinde var olmamışlardır, o günün dünya görüşünü, ülkenin kültürel hayatındaki yerini de yansıtmışlardır. Aslı Uçar’ın ‘1950’ler Türkiye’sinde Edebiyat Dergileri’ adlı çalışması, iyi bir dergi okuru olduğum günlerle örtüştüğünden ilgimi çekti.
#Aslı Uçarİlk kez geçen yıl düzenlenen ‘Yazmanın İncelikleri’ sertifika programının ikincisi başlıyor. Program, ünlü yazarlar ile edebiyat ve kurmacaya ilgi duyanları bir araya getirecek. Yazarlar, eğitimlerde kalem oynatmanın sırlarını da katılımcılarla paylaşacak.
#Beykoz Üniversitesi