Yeni bir araştırma ile kapalı ortamlardaki sigara dumanı kalıntılarının, giysiler ve yüzeyler tarafından emilerek içici olmayan bireyleri de etkilediği ortaya çıktı. 'Üçüncü el duman' olarak adlandırılan bu kavramla pasif içicilik de tekrar mı tanımlanacak? İçmeyenler hangi koşullarda sigaradan zarar görmeye devam ediyor? Sigara içen biri bebeklerle temas bile etmemeli mi? Uzmanlar anlattı...
#Üçüncü El Sigara DumanıBirkaç arkadaşımla hayal ettiğimiz “Dünya Seyahatini” nihayet gerçekleştirdik. Amacımız, İstanbul’dan çıkıp, sürekli batıya giderek tekrar İstanbul’a dönmekti. Bilet fiyatlarının yüksekliği ve zamansızlık nedeniyle bu yolculuğu sürekli erteledik.
Yeni bir araştırma, otel odaları ve otomobilde tütün dumanı kokusunu gidermek için ozonlu sprey kullanımının hatalı olduğunu ortaya çıkarttı. Gelişmiş ülkelerde gıda, tekstil, lojistik ve sağlık sektörlerinde dezenfektan olarak kullanılan ozon bile tütün dumanının kokusunu doğru dürüst temizleyemiyor; hatta daha tehlikeli bir durum ortaya çıkıyormuş!
SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Sezer, sigara kokusu sinmiş eşyaların zehir dolu olduğunu ve kanser riski taşıdığını belirterek, “Özellikle bebek anneleri dikkatli olmalı” dedi.