MasterChef Türkiye haftanın son eleme adayı belli oldu. MasterChef eleme adayı kim oldu sorusunun yanıtı, 7 Eylül 2024 Cumartesi akşamı yanıtını buldu. İzleyenler tarafından heyecanla takip edilen MasterChef Türkiye'nin 7 Eylül tarihli son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, haftanın son oyununda, 'tuzda balık' hazırlamak için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer, Mehmet Şef'in istediği yemeği en iyi tabağı yapan isimler; Emre, Ezgi, Kerem, Semih, Ayşe, Yudum ve Nevzat olurken gecenin finaline Akın ve Kaan kaldı. Şeflerin kararı ile daha başarısız tabağı yapan isim MasterChef 7. eleme adayı seçildi. Peki, dün MasterChef son eleme adayı kim oldu? 7 Eylül son bölümde MasterChef eleme potasına kim gitti, kimler kazandı? İşte, MasterChef 7. son eleme adayı ve dün gece yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıTuzda balık tarifi, MasterChef yeni bölümü ile izleyiciler tarafından merak ediliyor. Balık lezzetinin yanı sıra sağlıklı olmasıyla da sofraların vazgeçilmezi. Balığı farklı şekilde pişirmek isterseniz bu tarife bir şans verebilirsiniz. Peki Tuzda balık nasıl yapılır? İşte tuzda balık tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Tuzda Balık TarifiMasterChef’te son eleme adayı dün yayınlanan yeni bölüm ile belli oldu. Heyecanla izleyenler tarafından takip edilen MasterChef All Star'ın 14 Ekim tarihli 118. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım tuzda balık hazırlamak için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer, Mehmet Şef'in istediği yemeği en iyi tabağı yapan isimler Eren, Barbaros, Alican, Hasan, Dilara, Tanya olurken, gecenin finaline ise Azize ve Tolga kaldı. Şeflerin kararı ile daha başarısız tabağı yapan isim MasterChef son eleme adayı seçildi. Peki, MasterChef'te eleme adayı kim oldu? MasterChef'te eleme potasına giden son isim kim oldu? İşte, 14 Ekim MasterChef 7. eleme adayı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıYÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1Her ziyaretimde beni şaşırtmaya devam ediyor Bodrum. Pandemi dönemiyle yaz-kış nüfusu inanılmaz artmış. Fotoğraflarda gördüğümüz, çocukluğumuzun huzurlu Bodrum’u ve ‘yeni Bodrum’ sanki ikiye ayrılmış gibi. Değişiminin hızına yetişmek imkânsız ama ortağım-yazar Serda Büyükkoyuncu ile bütün yarımadayı Yalıçiftlik’ten başlayarak adım adım gezdik, her zevke ve bütçeye uygun, seçeneği bol bir rehber hazırladık.
#HürriyetGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#GastronomiMercan ailesinin bir üyesi olan sinaritin vücudu kalın ve iri pullarla kaplıdır. Beyaz, sıkı, yağsız ve lop etlidir. Balıkçıların dikkatini en çok çeken balıklar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu balığın özelliklerini ve nasıl avlanabileceğini merak ediyor. Sinarit balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Sofrayı rengârenk donatan mezeler, baştan çıkarıcı lezzette ara sıcaklar ve mevsiminde, tazecik, kurumadan pişirilmiş balıklar... Ülkemizde balık restoranına gidip mest eden bir manzaraya karşı keyif yapmanın yeri bir başka! Peki, Türkiye’nin en iyi balık restoranları hangileri? Jürimiz, favori adreslerini paylaştı.
#TürkiyePandemi önlemleri nedeniyle sadece otel restoranlarının açık olması tatile gideceğimiz otellerde ‘iyi yemek’ kriterini daha da önemli kıldı. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi işinizi kolaylaştırmak için hem romantik hem de gurme butik otellerden bir seçki hazırladım...
#SeyahatEvlerde oturuyor olabiliriz ama bu arada boş durmayıp ilk fırsatta yapabileceğimiz seyahati planlayabiliriz. Bu yazımda birlikte Türkiye turuna çıkalım ve Kars’tan Adapazarı’na tam mevsiminde olan malzemeler nelerdir, bunlarla damaklar nasıl şenlendirilir göz atalım.
#Kars YemekleriVAN Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Taylan Bükülmez, yemek borusu kanserinin (Özofagus) Türkiye'de en fazla görüldüğü 2 şehrin Van ve Erzurum olduğunu söyledi. Bu 2 şehrin Türkiye ortalamasını çok fazla yükselttiğini belirten Dr. Bükülmez, "Van ve Erzurum şehrini şöyle düşünebiliriz. Bu hastalık daha çok dünyada Uzakdoğu'da görülmektedir. Sanki Van Çin'in bir eyaleti, Erzurum da Japonya'nın bir eyaleti gibi. Yani bu kadar dramatik bir fark vardır" dedi.
#Onkoloji Uzmanı Dr. Taylan BükülmezYemeklerini ön plana çıkarıyorlar; yeni lezzet merkezleri, restoranlar açıyorlar; karşılığını da alıyorlar: Yemek düşkünleri bu şehirleri ya çoktan keşfetti ya da listelerinin başına yerleştirdi bile. Hızlıca bir dünya turu yapıp eksiğiniz var mı, bakalım mı?
#Marakeş YemekleriMasterChef Türkiye'de bu akşam oldukça heyecan dolu dakikalar yaşanmaya devam etti. Yarışma başlamadan önce şefler büyük bir sürpriz yaparak, yarışmacıların daha motive olması amacıyla büyük ödülün ne kadar olacağını söylediler. Öte yandan kaptanlığı kazanan Uğur, mavi takıma Burcu ve Meltem'i aldı. Kırmızı takım kaptanı ise Eslem oldu ve kırmızı takımda yer alan diğer isimler Kerem ve Hakan oldu. Pişirilen yemeklerin ardından dokunulmazlık oyunu kazanan takım belli oldu. Peki, MasterChef Türkiye'de eleme adayı kim oldu? İşte kazanan yarışmacının alacağı büyük ödül.
#MasterchefTuzda balık nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balığın farklı bir teknikle yapılma biçimi olan tuzda balık için tarif merak ediliyor. Peki, tuzda balık nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı
#Tuzda BalıkArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriTarihi bağlar ve şaraphanelerin arasından geçip Porto’da okyanusa dökülen Douro, baharı karşılıyor. İç bölgelerde kıyıları mimozalarla sarıya boyanmış. Porto’nun nehir manzaralı yamaçlarındaysa kamelya coşkusu yaşanıyor. 29 parkta, 600’ü aşkın çeşitte, kimileri asırlık kamelya ağaçları rengârenk çiçeklenmiş. Nisanda Porto, göz, kulak ve damaklar için tam bir şenlik yeri.
#Porto