Kök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeŞalgam suyu kilo aldırır mı merak edilen konulardan biridir. Özellikle çoğu kişinin sevmesinden dolayı da şalgam kalorisi araştırılan besinler arasındadır. Bu bakımdan şalgam kilo aldırır mı araştırabilir ve rahatlıkla tüketmeyi ya da tüketmemeyi seçebilirsiniz. Şalgam suyu kilo aldırır mı verdirir mi? Şalgam suyu ile kilo alma ya da verme mümkün müdür detaylıca derledik.
#Sağlıklı YaşamDemir eksikliği nasıl giderilir sorusu internetet aranan konular arasında geliyor. Demir eksikliği çeşitli belirtiler ile hissedilebilen bir rahatsızlık. Peki Demir eksikliği nasıl giderilir? İşte demir eksikliğini gideren besinler.
#Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücudun kışa hazırlanması hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli. Mevsim geçiş döneminde öğünlerde her sebzeye mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Kabak, lahana, bal kabağı, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar ve pazı sezonu yaklaşırken, vücudumuz da sonbahar mevsimiyle birlikte kışa hazırlık dönemine geçiyor” dedi.
#Sonbahar ÇorbasıHer mevsimin kendine ait özel meyve ve sebzeleri mevcut. Meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesinin daha doğal ve sağlıklı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Mevsiminde tüketilen yiyecekler katkı maddesine ihtiyaç duymadığı için en doğal seçenektir” dedi, eylül, ekim ve kasım aylarındaki mevsim besinlerine ilişkin önemli bilgiler verdi.
#Mevsim SebzeleriYaz aylarını geride bıraktığımız bugünlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücudun kışa hazırlanması hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli. Mevsim geçiş döneminde öğünlerde her sebzeye mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, sonbahar çorbası tarifi verdi.
#Çorba TarifiBir zamanlar Asya’nın kıymeti fark edilmeyen şehirlerindendi. Kore’nin pop kültürü öylesine önem kazandı ki şimdilerde Beijing’den Bangkok’a, modadan eğlenceye onun sözü geçiyor. Güney Kore’nin başkenti şimdilerde turizm patlamasıyla öne çıkıyor. Her yıl heyecan verici bir açılış yapılıyor. 2013’te Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi’nin Seul şubesi açıldı. 2014’te Zaha Hadid’in tasarımı Dongdaemun Design Plaza hizmete girdi. Geçen yıl Affordable Art Fair Seoul başlatıldı. İki yıl sonra Kış Olimpiyatları kent yakınlarındaki Pyeongchang’da yapılacak. Şehri keşfin tam zamanı.
#SeulSeul, bir zamanlar Asya’nın kıymeti fark edilmeyen şehirlerindendi. Kore’nin pop kültürü öylesine önem kazandı ki şimdilerde Beijing’den Bangkok’a, modadan eğlenceye onun sözü geçiyor. Güney Kore’nin başkenti Seul şimdilerde turizm patlamasıyla öne çıkıyor. İşte 36 saatte Seul gezi ve kültür turu
#SeulMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirYaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.
#Hangi Mevsimde Hangi Sebze TüketilmeliÖzellikle evden çok sık çıkmamaya çalıştığımız bu dönemlerde yiyeceklerimizi bol bol alıp stokluyoruz. Ancak bazen doğru saklamadığımız için aldığımız yiyecekler küflenebiliyor. Bu durum peynirlerden meyvelere birçok yiyecek için geçerli. Küflenen yiyecekleri gördüğümüzde bazılarımız direkt kaldırıp atıyoruz, bazılarımız da küflenen kısımları temizleyip kalanını yiyebileceğimizi düşünüyoruz. Peki bunun hangisi doğru? Doğru cevap: Duruma göre değişir. İşte çok işinize yarayacak bir küflenme rehberi…
#KüflenmeSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#Sebze