GeriKadın Sağlığı Kilo Kontrolü Sağlayan Sonbahar Çorbası Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kilo Kontrolü Sağlayan Sonbahar Çorbası Tarifi

Kilo Kontrolü Sağlayan Sonbahar Çorbası Tarifi

"Yaz aylarını geride bıraktığımız bugünlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve vücudun kışa hazırlanması hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli. Mevsim geçiş döneminde öğünlerde her sebzeye mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, sonbahar çorbası tarifi verdi."

Kabak, lahana, bal kabağı, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar ve pazı sezonu yaklaşırken, vücudumuz da sonbahar mevsimiyle birlikte kışa hazırlık dönemine geçiyor.

Kilo Kontrolü Sağlayan Sonbahar Çorbası Tarifi

Sıcak havaları yavaş yavaş geride bırakırken birbirinden renkli ve lezzetli meyvelere de veda ediliyor. Bir de üzerine yazın tüketilen meyve ve tatlı gibi besinler eklenince yaz kiloları da tuzu biberi oluyor. Geçiş mevsiminde kilo kaybederken bağışıklık sistemi de güçlü tutulmalı.

Kilo kontrolü için meyve ve kuruyemiş dikkatli tüketilmeli

Bu da yine aynı şekilde kilo kısır döngüsüne sebep olan başka bir etken. Özellikle meyve porsiyonu kilo açısından riskli olduğu için günde 1 avuç kadar meyve ara öğün olarak tüketilebilir. Kuruyemiş tüketimine de dikkat edilmeli ancak ceviz, badem ve yer fıstığı tüketilmesi uzun süre tok hissetmeyi sağlar.

Mevsimin gözdeleri

  • *Eylül
  • *Üzüm ve fındık
  • *Ekim
  • *Turp ve havuç
  • *Kasım
  • *Pazı ve Ispanak


SONBAHAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

  • *500 gr bal kabağı
  • *1 adet orta boy patates
  • *1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • *2 adet büyük boy soğan
  • *1/2 adet havuç
  • *2-3 adet kereviz sapı
  • *1 yumurta beyazı
  • *1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • *1 litre su
  • *1/2 bardak süt
  • *10-12 yaprak pazı
  • *2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • *5 adet dövüşmüş ceviz
  • *5 adet dövülmüş fındık
  • *1 yemek kaşığı pul biber
  • *Karabiber

Kilo Kontrolü Sağlayan Sonbahar Çorbası Tarifi

Yapılışı

  • *Tüm malzemeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin ve kaynayan suya atın.
  • *Yumurta akı, süt, dövülmüş ceviz ve fındığı başka bir kapta çırpın.
  • *Hazırladığınız karışımı kaynayan sebzelerin içine dökün.
  • *Yeterince kaynayan karışımı soğuttuktan sonra blenderdan geçirin.
  • *Çorbayı biraz dinlenmesi için kenara alın.
  • *Pul biber ve zerdeçal ekleyerek servis edebilirsiniz.
False