Ülkemizde mesela gerçek suböreği kayboluyorsa bunun bir nedeni de belki içe kapalılık. Ama bu durumdan çıkış noktası da tamamen ‘dışa kapalılık’ değil, şeflerimizin dolaşımı, farklı ürün ve teknikleri öğrenmeleri. Ondan sonra iyi bildikleri yemekleri, belki daha geniş bir açıdan bakıp daha iyi pişirirler.
#GURMEÇorbalar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılarıyla ilgi çeken Türk mutfağının, dünyada hak ettiği yerde olmadığını ifade eden İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, Türk şeflerin de yabancı mutfaklar üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Gök, şef adaylarına verilecek eğitimle Türk mutfağını birinci lige çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.
#İstanbul Okan ÜniversitesiÇeyrek asırlık bir Mardin markası olan İpek Bulgur, büyük çoğunluğu Ortadoğu ülkelerine olmak üzere, yıllık ihracatını 40 bin tona çıkardığını açıkladı. Türkiyenin en büyük bulgur üreticisi ve ihracatçısı olan, aynı zamanda dünyanın en büyük bulgur üretim tesisine sahip İpek Bulgurun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faysal Sun, yurtdışında yeni pazar ararken yurtiçinde de pazar payını büyütmek için yeni ürünler geliştirmeye önem verdiklerini söyledi.
#World Food İstanbulEndonezya’da, Java Adası’nın derinlerinde dünyanın en güzel çay bahçelerinden bazıları yer alıyor. Volkanik Malabar Dağları’nın 1200 metre irtifadan başlayıp 2 bin metreye kadar uzanan bahçelerinden elde edilen yapraklar alçak bölgelerdekinden daha kaliteli. Ulaşımı zor olduğu için henüz popüler turistik rotalar arasına girmeyen bölge çay meraklılarının uğrak yeri. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Türkoğlu, üç ay önce bölgeye gitti, izlenimlerini yazdı.