Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de eğitimin son 20 yılıyla ilgili bilgiler içeren bir kitap yayınladı.. “Türkiye’de Eğitimin 20 Yılı: 2000-2019” başlıklı kitapta 2000 ile 2019 yılları arasında eğitimde yaşanan dönüşüm, eğitim göstergeleri üzerinden ele alındı. Kitaptaki verilere göre tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranı arttı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azaldı.
#Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerÖzel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, Sağlık Bakanlığı’ndan ikinci anjiyografi salonunun ve bir adet sanal anjiyo (tomografik anjiyografi) sisteminin kurulmasıyla ilgili gerekli izinleri aldıklarını ve bu ünitelerin yıl sonuna kadar hastaların hizmetine sunulacağını açıkladı.
#1Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Kocabaş, sürdürülebilir kıyı ve olta balıkçılığı için bilinçli avlanmanın önemini vurguladı. Olta balıkçılığının ücrete tabi tutulmasını öneren Prof. Dr. Kocabaş, "Olta balıkçısı ne kadar balık yakaladı, ne tuttu, denetleyen yok. Olta balıkçılığı dünya genelinde para ödenerek yapılıyor. Neden bizde de olmasın. Neden bedava olsun?" dedi.
#TürkiyeŞap hastalığı insanlara geçer mi, öldürür mü? Şap yenilen etten bulaşır mı? sorularının yanıtları özellikle Kurban Bayramı'na gelinen bu günlerde sıklıkla aranank konular arasında. Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır.
#ŞapMillî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Londra'da İngiltere'nin Eğitimden Sorumlu Devlet Bakanı Nick Gibb ile bir araya geldi. Özer, Türkiye'nin büyük bir deprem felaketi yaşadığını ve bu felakette yaklaşık 50 bin vatandaşımızı kaybettiğini hatırlatarak yaraları sarmak için devletin tüm imkânlarıyla seferber olduğunu söyledi.
#Nick GibbSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üniversite tercihi yapacak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Varank, "Üniversiteye başlıyorsanız, kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmamalı. Siz kendi yolunuzu kendi kendinize çizebilir, ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz. Kendi araştırma projelerinizi yapabilirsiniz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kendi yolunuzu çizerken sizin en önemli yoldaşlarınızdan bir tanesi olacaktır" dedi.
#Mustafa VarankYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 20 araştırma üniversitesine 100 milyon liralık kaynak tesis edileceğini açıkladı. Özvar, "Destek programı kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından üniversitelerimizin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçelerine kaynak aktarımı yapılacak ve bu kaynak, üniversitelerin yönetmeliği kapsamında kullanılacaktır" dedi.
#Erol ÖzvarYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, şimdiye kadar Ukrayna’daki savaş nedeniyle öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan 3 bin 583 kişinin yatay geçiş ve özel öğrencilik statüsü için başvuruda bulunduğunu söyledi. YÖK, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile 'Araştırma Üniversiteleri Destek Programı İş Birliği Protokolü’ imzaladı.
#Yükseköğretim KuruluTürkiye’de altyapı konusunda uzman olan U17 Milli Takımı Teknik Direktörü Soykan Başar, Bursa Yıldırımspor U19 Takımı Teknik Sorumlusu Kemal Yavuz, Samsun Kadıköyspor Futbol Şube Sorumlusu Hakkı Yeşilyurt ve Altınordu ile Fenerbahçe altyapılarında antrenörlük yapan Gençlik Gelişim Şef Scoutu Serhat Pekmezci, işte o isimlerini bilmediğimiz genç yetenekleri Spor Arena Plus’a açıkladı...
#FenerbahçeDarüşşafaka Cemyieti’nin 2020 Yılı Entegre Raporu, 3 kategoride başvuru yaptığı MarCom Ödülleri’nde, tüm başvurularında ödüle layık görüldü. Raporun şeffaflık, yönetişim ve hesap verilirlik kavramlarıyla doldurulduğunu ve temelini ekip ruhunun oluşturduğunu belirten Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, nitelikli eğitimin temel güvencesinin düzenli bağışlar olduğunu vurguladı.
#MarcomTürkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız, ülke tanıtımının önemine değinerek, “Bizim çocuk ve gençlerimiz olarak ülkemizin tanıtımı açısından donanımlı, bilinçli ve bilgili olmamız lazım. Bizim hedefimiz 2022’nin sonuna kadar en az 5 milyon insanımızı kültür ve turizm elçisi yapabilmektir” dedi.
#TurizmTurkcell’in 2020 sonu itibarıyla Türkiye’ye toplam 50 milyar TL’lik yatırım yaptığını ifade eden Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, “Turkcell 27 yıl önce bir GSM şirketi olarak kuruldu. Ancak geldiğimiz noktada Turkcell, sunduğu ürün ve hizmetlerle küresel bir teknoloji markasına dönüştü” dedi.
#GazetehaberleriTürk Telekom tarafından 10 yıl önce hayata geçirilen Telefon Kütüphanesi uygulamasında bulunan içeriklerin bugüne kadar 13 milyon dakika dinlendiği açıklandı. Kütüphanede en çok beğenilen ve dinlenen eser ise Dostoyevskinin Suç ve Ceza isimli kitabı oldu.
#TelefonTürkiye’nin önde gelen okullarından bir tanesi olan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. Kendi elektriğini üreten, yağmur suyunu depolayıp kullanan ve 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı olan lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.
#GazetehaberleriHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi preklinik öncesi dönem öğrencileri, klinik ortamlarda uygulanması gereken ve koronavirüs nedeniyle yapılamayan hasta ve sağlık çalışanı güvenliği eğitimlerini, sanal gerçeklik simülasyonu sayesinde hastane ortamındaymış gibi gerçekleştiriyor.
#Hacettepe ÜniversitesiŞeker hastalarının günlük yaşamında 'diyabet' hep ön planda olur. Yemek yerken veya egzersiz yaparken hastalık asla akıldan çıkmaz. Dünya Diyabet günü, insanları diyabet risklerinden daha fazla haberdar etmek ve bu hastalığın ne kadar tehlikeli olabileceğini anlatmak için gündeme gelen bir etkinlik. Sağlık sonuçları yıkıcı olabileceğinden, şeker hastalığında erken teşhis şart. Diyabet günü çerçevesinde hastalık bilinci kazandıran eğitimlerin ve farkındalık yaratmanın önemli olmasının nedeni bu. Özellikle hastalığından habersiz olanlar için!
#DiyabetHAKKARİ’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu vatanın her karış toprağında huzurun ve güvenliğin sağlanması için ant içtiklerini belirterek, "Her biri bir değer olan gençlerimizin vatana, millete yararlı birer vatandaş olarak yetiştirilmesini sorumluluğumuz olarak gördük. İnsanımızın refaha, işe, aşa, yola, köprüye, suya, elektriğe, eğitim imkanlarına kavuşması için el ele verdik. Hep birlikte çalışıp, başaracağız. Biz doğru kişilerle yola çıktık. Onlarla birlikte milletimizi yoldaş edindik" dedi.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoğluTürkiye'nin ilk robot kulübünün ilk kız takım kaptanı Belsu Seyran (18), azmi ve başarısıyla kendisine hayran bırakıyor. Mersinde 2011 yılında girdiği Darüşşafaka sınavını kazanan ve Türkiyenin ilk Robot Kulübü Sultans Of Türkiyenin ilk kız takım kaptanı olan Belsu Seyran, başarısıyla takdir topluyor. 15 yaşında girdiği Darüşşafa Robot Takımına 2 yıl sonra kaptan olan Seyran, ekibiyle birlikte 2019da NASA sponsorlu ’İlham veren mühendislik’ ödülünü kazandı.
#RobotSon dakika haberine göre; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Kurban Bayramında koronavirüs ile mücadele de alınması gereken tedbirlere ilişkin uyarılarda bulundu. Önceliğin her zaman maske ve sosyal mesafede olduğunu ifade eden Prof. Dr. Metintaş, ”Gelin yakınlarımızı telefonla arayalım, hallerini ve hatırlarını soralım. Ev ziyareti yapmazsak çok daha iyi. Hele ki anne ve babalarımız onlar bizim canlarımız ama Covid-19 için riskteler. Bu riski ortadan kaldırmak için belki açık havada görüşebiliriz” dedi.
#Kurban BayramıGöz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuran Şık Küçük, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan çocukların uzun süre bilgisayar ekranına maruz kaldığını belirterek, bunun da göz sağlığı açısından olumsuz sonuçları olduğunu dile getirdi. Dr. Küçük, Uzun süreli ekran kullanımı, gözde rahatsızlık, kızarıklık, batma, sulanma, kaşınma, yorgunluk, bulanık görme, çift görme, kuru göz, baş-boyun ve omuz ağrısı gibi semptomlara yol açabilir. Bu durum dijital görme zorluğu olarak da anılan ’Bilgisayar Görme Sendromu’ riskini artırdı" dedi.
#Koronavirüs