Akut Kalp Damar Hastanesi’nde yeni üniteler hizmete giriyor

Güncelleme Tarihi:

Akut Kalp Damar Hastanesi’nde yeni üniteler hizmete giriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2024 05:16

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, Sağlık Bakanlığı’ndan ikinci anjiyografi salonunun ve bir adet sanal anjiyo (tomografik anjiyografi) sisteminin kurulmasıyla ilgili gerekli izinleri aldıklarını ve bu ünitelerin yıl sonuna kadar hastaların hizmetine sunulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

 

 

 

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, 24 Mayıs 2012 yılında hasta kabulüne başladıklarını belirterek, 12 yıl boyunca İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye ve dünyaya ciddi sağlık hizmetleri verdiklerini söyledi. On binlerce hastanın tedavisini gerçekleştirdiklerini kaydeden Yakut, “Alanında uzman ve deneyimli hekim arkadaşlarımız ve yardımcı sağlık personellerimizle hastalarımıza ileri yöntemlerle hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Karotis damarı (şah damarı) ameliyatları, küçük kesilerle (kapalı kalp ameliyatları) kalp ameliyatlatrı, endoskopik (kapalı yöntem) yöntemle by-pass için bacaktan damar alma gibi cerrahi bölümünde ulusal ve uluslararası alanda ciddi başarılar kazanıldı. Bu işlemler içerisinde hasta için konforlusu kapalı yöntem ile by-pass için bacaktan damar alma işlemidir” dedi.

 

Haberin Devamı

YÜZDE 100 KAPALI YÖNTEM

 

Doç. Dr. Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceleri, yani açık yöntemde bacak boydan boya açılmakta ve yaklaşık 70 cm lik bir kesi oluşmaktaydı. Ciddi bir oranda hastaneye yeniden yatış gerekmekteydi. Oysa kapalı yöntemde hastaneye yeniden yatış oranı yüzde sıfırdır. Bu yüzden uzun bir süreden beri hastaların tamamından damar alma işlemini kapalı yöntem ile yapmaktayız. Kısaca Türkiyede hastalarının tamamını kapalı yönteme çeviren ilk hastaneyiz. Bunun yanında kardiyolojik işlemlerde de ciddi başarılar kazanıldı. Örneğin kardiyoloji alanında üst düzey hizmetleri olan Prof. Dr. Harun Evrengül ülkemizin önemli elektrofizyologlarından biri olup elektrofizyoloji ve kalp pilleri konusunda çok önemli ve ileri tekniklerle önemli sağlık hizmetleri uygulamaktadır.”

 

HEKİM KADROSU GENİŞLEDİ

 

Haberin Devamı

Doç. Dr. Necmeddin Yakut, “Hastalarımızın memnuniyeti ve hastaneye başvuru oranlarının artması nedeniyle hekim kadromuzu çoğaltma gerekliliği doğdu. Başlangıçta Sağlık Bakanlığı’ndan alınan hekim kadrolarının yeterli olduğunu düşünüyorduk fakat hastalarımızın memnuniyeti ve yoğun ihtiyaç üzerine her seferinde pozitif gerekçe ile Sağlık Bakanlığı`ndan ek kadro istedik. Yapılan her denetimden sonra Sağlık Bakanlığı yetkilileri hastaneye ek hekim kadroları vermiştir. Bu kadrolarla hastalarımıza ileri yöntemlerle kalp damar cerrahisi ve kardiyolojik işlemlerde hizmet verilmeye devam edilmektedir” diye konuştu.

 

BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

 

Hastanenin sağlık hizmeti vermeye başladığı günden beri tek bir anjiyo ünitesine sahip olduğunu söyleyen Yakut, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi ikinci bir anjiyo ünitesi açma izni tamamen Sağlık Bakanlığı’na aittir. Sağlık Bakanlığı’na pozitif gerekçelerle ikinci anjiyo ünitesi için istekte bulunduk ve Sağlık Bakanlığı yetkililerince yapılan denetim sonucu hastanenin ikinci anjiyo salonu açmasına izin vermiştir. Sağlık Bakanlığı’nın bize vermiş olduğu izinle yıl sonuna kadar ikinci anjiyo salonumuz ve bir adet sanal anjiyo (tomografik anjiyo) hastalarımızın hizmetine sunulmuş olacaktır. Bu anlamda hastalarımıza hizmet kalitemizi artıracağımızdan dolayı mutluyuz.”

Haberin Devamı

Doç. Dr. Yakut, “Verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanlığı’na, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve her hastayı kendi ailesinden bir birey gibi görüp ellerinden geleni yaparak tedavi eden başta hekim arkadaşlarım olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca 2012 yılında hastanemizin projesini çizen ve yılın en iyi tasarım projelerin içine dahil olmasını sağlayan M artı D Mimarlık’ın öncüleri Mimar Metin Kılıç ve Mimar Dürrin Süer’e de bize olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

EĞİTİM VE ARAŞTIRMAYA DEVAM

 

 

2000 yılının başında kalp damar cerrahisi uzmanı olarak ihtisas eğitimini tamamladığını söyleyen Doç. Dr. Necmettin Yakut, uzmanlık eğitiminin ardından meslek hayatının tamamının İzmir’de geçtiğini söyledi. 7 gün 24 saat, çoğunlukla hiç dinlenmeden 24 yıl boyunca nitelikli sağlık hizmeti vermeye çalıştığını kaydeden Yakut, şunları söyledi: “Hiçbir zaman bir özel hastane statüsünde çalışmadım. Sağlık Bakanlığında özel hastane ruhsatımız olmasına rağmen eğitim ve insan yetiştirmenin bir parçası olarak eğitim ve araştırmaya her zaman önem verdik. Dünyada bir çok noktada ilkleri başardık. Nisan ayında dünyanın en prestijli toplantıları arasında kabul edilen İngiltere Kraliyet Ailesi destekli CX sempozyumuna bilimsel anlamda davet edilen tek grup ve çalışma olduk. 22 yıllık çalışmanın sonuçları ve üç binin üstünde hasta ile, 'Yakut Methodu' olarak geliştirdiğimiz bu metodu uluslararası alana hakkımızla kabul ettirdik ve bu çalışma Charing Cross yönetimi tarafından sertifikalandırıldı. Öte yandan kalbi durdurmadan yapılan by-pass'lar ile ilgili yaptığımız çalışma, Amerika'da çok önemli bir kalp cerrahisi dergisine kapak olmuştu. Bu tür çalışmalarla tıp bilimine katkı sağladığımız için mutluyuz ve bu alanda eğitim ve araştırmaya da devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!