Omicron varyantı belirtileri ve vaka sayısı merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Omicron varyantı ile ilgili bilgi verildi. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) "Endişe Verici Varyantlar" arasında sınıflandırdığı Omicron varyantının yaygınlaşması kaygıları da beraberinde getirirken, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda Omicron vakalarının yüzde 42 olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Peki, Omicron varyantı hangi illerde görüldü? Omicron belirtileri nelerdir?
#Omicron VaryantıOmicron varyantı belirtileri gündemde yer alıyor. Omicron varyantı, Güney Afrika'dan yayılan ve B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni bir mutasyonun adıdır. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili açıklama yapmış ve varyantın ülkemizde hangi illerde görüldüğünü açıklamıştı. Peki, omicron varyantı belirtileri nelerdir?
#Omicron Varyantı13 Kasım Koronavirüs Türkiye vaka sayısı tablosu hasta ve iyileşen sayısı ile güncelleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından günlük yayınlanan korona virüs Türkiye tablosu son dakika olarak açıklandı. Güncel verilere göre, son 24 saatte ne kadar test yapıldığı ve güncel rakamlar belli oldu. Diğer yandan, İstanbul ve diğer illerde coronavirüs istatistik verileri belli oldu. Covid19.gov.tr üzerinden açıklanan istatistik verilerine göre, bir önceki güne göre bölgelerdeki yeni hasta değişim yüzdesine bakıldığında; en fazla azalış Batı Anadolu Bölgesinde gerçekleşti. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde son durum nedir? İşte, il il koronavirüs vaka ve ölüm sayılarındaki son durum ve illere göre covid 19 haritasında güncel veriler...
#KoronavirüsKoronavirüs tablosu ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Türkiye Koronavirüs vaka sayısı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşımda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, "Bugün yapılan yaklaşık 100 bin yeni test ile 1509 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. Virüsü yenecek güç birlikte mücadeledir." ifadelerini kullanmıştı. Gözler bugüne ait bilgilerde iken beklenen açıklama geldi ve 13 Eylül güncel koronavirüs rakamları netleşti. İşte, Koronavirüs tablosunda son durum: 13 Eylül Sağlık Bakanlığı illere göre corona virüs ölüm ve vaka sayısı...
#Koronavirüs TablosuCorona virüs 17 Haziran günlük tablosu iyileşen, hafta ve ölüm sayısı ile güncelleniyor. Veriler ülkemizde anlık olarak değişirken korona virüs salgını dünya genelinde 8 milyonu aşan vaka sayısı ile yayılmaya devam ediyor. Toplamda 444 bin kişinin hayatını kaybettiği covid 19 salgınında 4 milyona yakın kişi hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Koronavirüs 17 Haziran tablosunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni iyileşen hasta sayının şu an yeni vaka sayısından daha az olduğunu belirterek, vefat sayısının 19 olduğunu belirtti. Son dakika bilgilere göre, corona virüste İspanya Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgınından son bir haftada hayatlarını kaybedenlerin sayısının 30 olduğunu açıkladı. Peki 17 haziran corona virüs tablosunda son durum nedir? İşte ülkelerden gelen son haberler ve Türkiye koronavirüs tablosundaki son durum bilgiler...
#Corona VirüsDünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 280 bini geçti.<br><br>Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 280 bin 162'ye, vaka sayısı 4 milyon 97 bin 429'a ulaştı. Öte yandan Sağlık Bakanı da Türkiye'deki güncel verileri açıkladı.
#Corona Virüs30 Nisan corona virüsü son durum tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Günlük corona tablosunu açıklayan Bakan Koca koronavirüs hasta ve vaka sayısı hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 42 bin 4 test yapıldı. Bu kapsamda 2 bin 615 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu." ifadelerini kullandı. Korona virüsü günlük haritasına göre toplam iyileşen sayısı 48 bin 886'ya yükseldi oldu. Peki, corona virüsünde son durum ne? İşte, Türkiye'de corona virüsü son durum haritası ve Covid 19 Türkiye tablosu...
#Covid 19Dünyadaki ve Türkiye'deki Corona virüsü vakalarında son durum günün en çok merak edilen konularından biri. Her geçen gün yeni bilgilerin paylaşıldığı ve uzmanların çalışmalarını sürdürdüğü Corona virüsüyle ilgili sayısal veriler, günlük olarak vatandaşlarla paylaşılıyor. Kovid-19 salgınının ortaya çıktığı Çin ana karasında, son 24 saatte 108 yeni vaka görüldüğü ve 2 kişinin öldüğü bildirildi.Açıklamada ayrıca enfekte hastalarla yakın teması olan ve müşahede altında tutulan 1092 kişinin de tıbbi gözetimden çıktığı kaydedildi. Peki, Türkiye'de spn durum ne? Türkiye'de vaka sayısı kaç oldu?
#Corona VirüsüHavaların soğumasıyla birlikte norovirüs vakalarında artış gözlemleniyor. İngiltere'de son iki haftada vaka sayısı beşte bir oranında yükselirken, Türkiye'de de benzer bir durum yaşanıyor. Uzmanlar, norovirüsün grip ve Covid gibi diğer virüslere benzer şekilde kolayca mutasyona uğrayabildiğini vurgularken, dünya genelinde her yıl bu virüs nedeniyle yaklaşık 200 bin ölüm gerçekleştiği konusunda uyarıyor. Peki, norovirüsün belirtileri neler? Nasıl yayılıyor, ne kadar süre varlığını sürdürüyor ve en çok hangi yaş grubunu etkiliyor? Bunun gibi pek çok soruyu Doç. Dr. Hüsrev Diktaş ile mercek altına aldık.
#Sağlık13 yaşındaki bir çocuğun AIDS’ten ölümü, tehlikeyi göz önüne serdi. İstanbul Tıp Fakültesi’nde 100 çocuğun HIV nedeniyle tedavi gördüğü belirtilirken Hürriyet’e konuşan uzmanlar “Vakalarda en çok artış 25-35 yaş grubunda ancak onları 15-19 yaş aralığı takip ediyor” dedi.
#İzmirSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür'e "Yendioğan çetesi"nin nasıl çökertildiğine ilişkin tüm detayları anlattı. "Çok gizli çalıştık, hastanelere bebek nakli yaptırmamaya çalıştık. Savcılarımız çok büyük mesai harcılar" diyen Bakan Memişoğlu, "Bir tane CİMER başvurusu ile bir çeteyi çökerttik, biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü denetimimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bir şikayet geldiğinde denetliyoruz. İnsanlarımız şüphelenmesin, başka vaka var mıdır diye? Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" ifadelerini kullandı.
#Yendioğan ÇetesiTBMM Genel Kurulunda, çocukların korunmasıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, "Bugün kurduğumuz komisyon, 'ihtiyaçların, güncel gelişmelerin ışığında yapılabilecek ne var?' sorusunun peşinde koştuğumuz bir çalışmadır." dedi.
#TBMM Genel KuruluSağlık istatistiklerine göre, 2023 yılında Türkiye’deki toplam kızamık vaka sayısı 5 bin 88’e yükseldi. Bebek ölüm hızı binde 9.8’e çıktı. Sezaryen doğum oranı yüzde 61.5, muayene sayısı ise 973 milyon 519 bin 87 oldu.
#Sağlık İstatistikleriİstismar mağduru çocukların, adli süreçte ikinci kez travma yaşamalarını önlemek için kurulan bir Çocuk İzlem Merkezi’ndeyiz. İzmir’deki bina bir hastanenin içinde. Tabelası yok. Amaç gizliliği sağlamak. Merkezi gezerken uzmanlarla konuşuyoruz. Vaka sayılarının özellikle tatil dönüşü arttığını söylüyorlar. Çünkü çocukların yaşadıkları olaylar “Tatilde ne yaptınız” konulu kompozisyonlara yansıyor.
#Adalet BakanlığıAlzheimer 21’inci yüzyılın kâbusu. Her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor. Hem hastanın hem de ona bakanların yaşam kalitesi her gün biraz daha düşüyor, çaresizlik evlere ateş düşürüyor. Bu derlemeyi bir gazeteci olarak değil, sekiz yıldır bu illetle mücadele eden bir babanın kızı olarak yazıyorum. İçinde bol miktarda bilgi ve gerçekle birlikte test edilmiş deneyim ve moral bulacaksınız. Okuyan ferahlık bulsun, Alzheimer Günümüz (21 Eylül) kutlu olsun…
#AlzheimerDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından acil durum ilan edilen M çiçeği (MPOX) virüsüyle ilgili İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile birlikte toplamda 11 Afrika ülkesinden gelen uçuşların yakın takibe alındığını ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadığını açıkladı.
#M ÇiçeğiDünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği M-Çiçeği virüsü, Afrika ve Avrupa'nın ardından Asya'ya da yayıldı. Yeni varyantının daha tehlikeli olduğu belirtilirken, aşı erişiminin artırılması hayati önem taşıyor. Afrika Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Dr. Jean Kaseya, etkilenen bölgelere 10 milyon doz aşı gerektiğini ve erişim iyileştirilmezse binlerce kişinin korunmasız kalacağını belirtti. Mevcut aşıların virüse karşı tam koruma sağladığı, yeni aşıların gerekip gerekmediği ve önceki çiçek aşılarının etkinliği gibi sorular ise yanıt bekliyor. Prof. Dr. Nafiz Koçak, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#M-ÇiçeğiYouTube’un eski CEO'su Susan Wojcicki, küçük hücreli olmayan akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Yılda yaklaşık 230 bin yeni vaka ile teşhis edilen bu tür kanser, akciğerlerin büyük hücrelerinin kontrolsüz büyümesiyle ortaya çıkıyor. Hastalık yaygın olmasına rağmen genellikle de geç teşhis ediliyor. Peki bunun arkasında yatan nedenler neler? Türkiye’de ne sıklıkla görülüyor? Hangi belirtilerle kendini gösteriyor? Doç. Dr. Pelin Uysal ile mercek altına aldık.
#SağlıkAfrika Birliği, hızla yayılan M çiçeği salgını ve yaşanan çok sayıdaki can kaybıyla birlikte kıta genelinde acil durum ilan etmek zorunda kaldı. Virüs nedeniyle yaşanan ölümler 2022’den beri bin 500’e yaklaşırken yetkililer kararın tüm kıtanın güvenliği için alındığının altını çizdi.
#Afrika KıtasıElektrik tesisat altyapısında ‘yetkili fen adamı’ açığı çok büyük. İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali, 100 milyar TL’lik yıllık büyüklüğe sahip sektörde işlerin sadece yüzde 10’unu ‘yetkili fen adamı’ ruhsatlı teknisyenlerin yaptığını belirtti. Bozali, “Gençler ilgi duymadı, sektörde eğitimli, ruhsatlı fen adamı azaldı. Sektörün yüzde 90’ı korsanların elinde. Ruhsatlar kiralanıyor. Büyük bir tehlike var” dedi.
#Haluk BozaliDang humması, sivrisineklerle bulaşan ciddi bir hastalık olarak biliniyor. 2024 yılı ise dang humması açısından en kötü yıl olarak kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü, 176 ülkede 11 milyon şüpheli vaka bildirildiğini açıkladı. Tehlike komşumuz İran’a da sıçradı; 14 Haziran'dan itibaren vaka sayısı 12'ye yükseldi. Bu durum Türkiye'de de endişe yarattı. Peki, dang hummasını hangi sinek türleri taşıyor? Ülkemizde görülme olasılığı nedir ve belirtileri nelerdir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkAXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken, kamunun üzerindeki sağlık yükünün her geçen yıl arttığını belirterek, “Sağlık sigortacılığını geliştirmenin tam zamanı. Bu iş tek başına sigorta sistemi ile olmaz, özel hastanelerle işbirliği yapmalıyız” dedi.
#AXA TürkiyeSokak hayvanlarına ilişkin yasa tasarısı dün Meclis’te görüşülmeye başlanırken HAYKONFED de milletvekillerine çözüm önerilerinin yer aldığı bir rapor yolladı. Raporda 1403 belediyede günlük sadece 11 kısırlaştırma yapıldığında tüm köpeklerin 264 işgününde kısırlaştırabileceği belirtildi.
#Sokak HayvanlarıAile ve Gençlik Fonu'ndaki son başvuru sayısına ilişkin soru üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği fona bugüne kadar 11 bin 257 çiftin başvurduğu bilgisini verdi.
#Evlilik KredisiDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), FLiRT ve LB.1 gibi Covid-19 virüsü varyant gruplarının dünya çapına baskın hale geldiğini doğrulayarak tehlikeye dikkat çekti. İngiltere, ABD ve Yunanistan gibi ülkeler ise yeni varyantlar yüzünden vaka sayılarında artış tespit ettiklerini açıkladı.
#CovidAlmanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı 2023 istihbarat raporunu tanıttı. Raporun tanıtımında konuşan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya’da demokrasiyi istikrarsızlaştırmaya yönelik artan eğilimler konusunda uyarıda bulunurken, “Demokrasimizi aktif bir şekilde savunmalıyız” dedi. Raporu Faeser ile birlikte İstihbarat Başkanı Thomas Haldenwang da tanıttı.
#Almanya