Türkiye haritasını siyasi olarak inceleyenler pek çok verilerle karşılaşmaktadırlar. Türkiye siyasi haritası Türkiye'nin genel bitki örtüsü ve il sınırları hakkında bilgi vermektedir. Son aylarda Türkiye siyasi haritası arama motorlarında en fazla araştırılan şeylerden bir tanesi olmuştur. Güncel 2025 Türkiye Haritası çizimi ile Türkiye'deki iller, bölgeler ve ülkemizin komşuları isimleri listesi merak ediliyor. Türkiye Haritası detaylı içeriğimizde Türkiye Siyasi Haritası ve Türkiye fiziki haritası ile Türkiye şehirler ve bölgeler haritası büyük renkli halleri ile yer almaktadır. Türkiye siyasi haritası oldukça önemli bilgiler verir. Yerleşim alanları ve il ilçe sınırları hakkında detaylı bilgiler vermektedir. Türkiye siyasi haritası Türkiye idari bölünü haritası olarak da adlandırılmaktadır. İşte, Türkiye haritası ile ilgili detaylı bilgiler ve Türkiye'nin 81 il haritası
#Türkiye HaritasıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldiği iftar programı sonrası değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Suriye'de gerçekleşen yeni duruma işaret ederek, Türkiye'nin Suriye'de tavrını ve ilkelerini ortaya koyduğunu; bunun Suriye'nin toprak bütünlüğü, Suriye'de hiçbir terör örgütünün, silahlı örgütün kalmaması, bunların bir tek ulusal silahlı kuvvetler çatısı altında ortaya konulması ve herkesi kapsayan bir sistemin, yeni bir yönetimin kurulması olduğunu anlattı.
#Numan KurtulmuşTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının Genel Yayın Yönetmenleriyle iftar programında bir araya geldi. Terörsüz Türkiye hedefi ile ilgili konuşan Kurtulmuş “TBMM, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözüm yeridir. Dolayısıyla mesele TBMM'deki siyasi partilerin ortak tavrıyla çözümlenecekti. Gerektiğinde gerektiği zaman biz de devreye girerek bu konuyla ilgili meselenin şeffaf, açık, samimi bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Sonuçta Meclis de üzerine düşen sorunluluğu yerine getirecek" dedi.
#Numan KurtulmuşTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye istikametindeki adımlar atıldı. PKK’yla irtibatlı, iltisaklı diğer örgütlerin de tamamen silah bırakmasıyla birlikte Türkiye bu belayı tarihin çöplüğüne atmış olacak.' dedi.
#TBMMBİR ülkenin mutfak kültürü, aslında onun dünyaya açılan en sıcak, en samimi ve en lezzetli yüzü... İşte Gökmen Sözen, yıllardır Türkiye’nin gastronomi sahnesini dünyaya tanıtma misyonuyla hareket eden isimlerden biri. Ama sıradan bir gastronomi figürü değil... Onu, bir gastronomi diplomatı, hatta belki de bir mutfak stratejisti olarak tanımlamak daha doğru...
#1Birleşmiş Milletler (BM), 2016 yılında 17 başlık altında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kabul etti ve 2030 yılına kadar hedeflerin gerçekleşmiş olması bekleniyor. Bu maddelerden 6 ve 7’nci maddeler hariç diğer 15 maddenin hepsi, üniversitelerin, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren faaliyetler.
#Konuk YazarDünya Haritası içeriğimizde Dünya Siyasi ve Fiziki haritası ile birlikte Ülkeler, Okyanuslar, Sular, Dağlar, Boğazlar ve başlıca bilinen akarsular yer almaktadır. Her biri için ayrı ayrı harita bilgisine erişim sağlayabilirsiniz. Dünya haritasında ülkeler ve kıtalar kolayca görülebilir.
#Dünya HaritasıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunuyor. OVP'de enflasyonun 2024 yılı için yüzde 41,5'e, 2025'te yüzde 17.5'e, 2026 yılında da yüzde 9.7 ile tek haneye, 2027 yılında yüzde 7'ye düşmesi bekleniyor.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. OVP'de enflasyonun 2024 yılı için yüzde 41,5'e, 2025'te yüzde 17.5'e, 2026 yılında da yüzde 9.7 ile tek haneye, 2027 yılında yüzde 7'ye düşmesi bekleniyor.
#Mehmet ŞimşekBursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan Kayapa-Yenişehir fay hattı keşfedildi. 7.3 büyüklüğünde deprem üretebileceği değerlendirilen fay ile ilgili olarak Prof. Dr. Şükrü Ersoy çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ersoy, ‘Alüvyonla kapalı alanlarda araştırma ile yeni faylar bulunabiliyor. Bursa’dan Yalova’ya kadar kısımları etkileyebilecek bir fay.’ dedi.
#DepremSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çırağan Sarayı'nda 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi "Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler" sempozyumuna katıldı. Yılmaz "Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesindedir. Kasım ayında tarihin en yüksek aylık ihracat rakamı olan 23 milyar 11 milyon dolara ulaşılmıştır. Merkez Bankası’nın brüt rezervleri 1 Aralık itibarıyla 140,1 milyar dolar ile tarihi rekor seviyesine yükselmiştir" dedi.
#Cevdet YılmazDeprem sonrası yıkımın büyük olduğu Hatay’da kent merkezinin yeniden ihyası için çalışmalar devam ediyor. Bu konuda gönüllü olan Türkiye Tasarım Vakfı, kentteki Türk ve yabancı uzmanlarla bir araya gelerek tasarım sürecini değerlendirdi. Uzman mimarların odağında şehrin ruhunu kaybetmeden yenilenmesi var. Depremzedeler ise yerinde dönüşüm ve güven ortamının sağlanmasını istiyor.
#DepremTicaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te 'İş Dünyası ile İstişare Toplantısı'nda yaptığı açıklamada "Amacımız enflasyon problemini 2-3 yıllık bir süre zarfında tek haneli rakamlara getirmek" dedi.
#Ömer BolatAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir CNN TÜRK’te Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir Ankara'daki terör saldırısı girişimi ile ilgili olarak, 'Olayı her aşaması ortaya çıkartılacak. Kim destek olduysa devletimiz hesabını sorar. Türk polisi kahramanlığını gösterdi.' dedi.
#Erkan KandemirAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir CNN TÜRK’te Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir Ankara'daki terör saldırısı girişimi ile ilgili olarak, 'Olayın her aşaması ortaya çıkartılacak. Kim destek olduysa devletimiz hesabını sorar. Türk polisi kahramanlığını gösterdi.' dedi.
#AK PARTİGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği GastroANTEP Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girdi. Geçen hafta düzenlenen festivalin ilk üç günü oradaydım ve uluslararası bir ‘gastrocity’ olma yolundaki Gaziantep’te bu kez bambaşka deneyimler yaşadım.
#Gülay Barbaros ALTANCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok konuşulan Elon Musk ile görüşmesinin detaylarını da anlattı. Erdoğan, "Musk ile gerek Tesla'nın Türkiye'de yatırım yapması gerekse uzay çalışmalarında müşterek adım atma konularını görüştük. Arkadaşlarımızla bir çalışma inşallah yapacaklar. Ben kendisini İzmir Teknofest'e davet ettim. İzmir Teknofest'e de büyük ihtimalle gelecek" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emekli maaşlarıyla ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, "Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi. CHP'deki 'değişim' tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik "En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor. Fakat bunda böyle bir şey yok." ifedelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanAK Parti, 2023 seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesinde kentsel dönüşüm için atılacak adımlar ve afetlere yönelik alınacak önlemler dikkat çekti. Beyannameye göre; kentsel dönüşümde vatandaşa 15 yıla varan finans desteği sunulacak ve 99 öncesi yapılarda risk analizi zorunlu olacak
#Kentsel Dönüşüm