Türk girişimcilerin geliştirdiği uygulama sayesinde yurtdışındaki hastalar kilometrelerce öteden sağlık merkezlerini gezebiliyor. Dijital olarak hastaneye klonlanan sağlık çalışanları hastalara hastaneyi gezdiriyor, ekipmanları tanıtıyor ve istedikleri bilgileri anında veriyor.
#PandemiBu hafta İngiliz rock grubu Editors Zorlu PSM’de, Talinn Oda Orkestrası İş Sanat Kuleleri Salonu’nda konser verecek. Elektronik müzik tutkunları Alman DJ Ben Klock’u Dorock XL Venue’de dinleyebilir. ‘La Bayadere’ balesi AKM’de devam ediyor. Sanal gerçeklik ve sinemanın buluştuğu ‘Virtual Landscapes’ sergisi Müze Gazhane’de, kaçırmayın.
#KonserTürkiye’de 5G teknolojisi İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törenle ilk kez test amaçlı uygulanmaya başlandı. Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Avrupa’nın en yoğun havalimanı İstanbul Havalimanı artık 5G’li oluyor. 5G altyapımızı tamamlayarak tüm milletimizin hizmetine de sunacağız. 2023’te 5G ihalesini yapacağız. 5G teknolojisini yerli ve milli imkânlarla üretmek durumundayız” dedi.
#İstanbul HavalimanıDijital sağlık alanında farklı uygulamaların hayata geçirilmesi dikkatleri tıptaki teknolojik gelişmelere yoğunlaştırıyor. 5G ile yapılan uzaktan ameliyatlar, bazı hastalıkların teşhisi için kullanım onayı alan yazılımlar ve tedavide kullanılan VR uygulamalar tıp alanındaki teknolojik gelişmelerin ileride topluma sağlayacağı katkıların habercisi.
#Serap TorunTürk Telekom, Nokia ile geliştirdiği 5G denemelerini Türk Telekom Ümraniye Teknopark'ta kurulan ve uluslararası 3GPP standartları ile uyumlu olan 5G test şebekesi üzerinden yeni nesil haberleşme teknolojisinin yüksek hız, kapasite ve düşük gecikme kabiliyetlerini tanıttı.
#Stoxx EuropeUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, fiber altyapısını ülke genelinde yaygınlaştırmak için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Otonom araçlar, uzaktan sağlık kontrolü, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve yapay zeka uygulamaları 5G ve ötesi ile adeta yeniden şekillenecek." dedi.
#5GMobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress - MWC) tüm hızıyla devam ediyor. İspanya’nın Barcelona şehrindeki fuarda, farklı alanlarda yer alan geleceğin mobil teknolojileri sergileniyor. Yeni nesil akıllı telefonlar, mobil iletişim altyapıları ve 5G teknolojisi bu konuların başında. Konu gelecek olunca Türk şirketler de Mobil Dünya Kongresi’ndeki yerini aldı. Yerli akıllı telefon üreticileri Vestel ve General Mobile, son modellerini Barcelona’da dünya vitrinine çıkardı. Türk Telekom, yaptığı işbirlikleriyle fuardaki yerini aldı. İş Bankası müşteri deneyimini Google ile zenginleştirdiğini duyurdu. Netaş ise dünyaya açılma hedefini ilan etti. 29 yerli şirketle kongreye katılan İTO, bu şirketlere kendilerini dünyaya tanıtma imkanı sundu. Ericsson Türkiye davetiyle katıldığımız kongrede yerli şirketler açısından dikkat çeken detaylarını bir araya getirdik.
#GazetehaberleriTürk Telekom, dünyanın önde gelen global bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcılarından Huawei ile birlikte AR ve VR tabanlı eğitim içeriklerine 5G’li bulut bağlantısı ile uzaktan erişimi test etti. Türkiye’nin ilk 5G bulut uygulaması olan bu çalışma, sektörün en önemli buluşması olan Mobil Dünya Kongresi 2019 kapsamında Barselona’da Huawei’nin faaliyet gösterdiği ülkeler arasındaki “En İyi 5G Bulut Dikey Sektör Uygulamalarından Biri” olarak gösterildi.
#Türk TelekomYeni nesil ağ teknolojilerinin geliştirilmesinde dünyanın önde gelen açık inovasyon platformlarından biri olan Open Networking Foundation (ONF) İcra Direktörü Guru Parulkar, Türkiye'nin 5G ve ötesi teknolojilerde dünyaya öncülük etmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip olduğunu belirterek, "Şu anda Türkiye, bu ezber bozan teknolojiyi hayata geçirmeye en yakın ülke." dedi.
#Türk TelekomGLOBAL stratejisi çerçevesinde yeniden yapılanma sürecine giren ABD’li teknoloji şirketi Intel, Türkiye’deki operasyon yapısını değiştiriyor. 2016 sonunda başlayan değişim sonrasında şirketin pazarlama başta olmak üzere birçok departmanı yurtdışı ofislerine tanışırken Intel’in yeni Türkiye Genel Müdürü Yalım Eriştiren oldu.
#IntelDün kapılarını açan oyun fuarı Gaming İstanbul, oyunseverlerden büyük ilgi gördü. 3.7 milyar liralık dev bir sektöre dönüşen oyun sektörüne bir yatırım da Çinli dev Tencent’ten geldi. Türkiye’ye 5 milyon dolar yatıran Tencent, başarılı oyunların yayılmasında Türkiye’nin önemine dikkat çekti.
#Gaming İstanbulTürk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOT, dördüncü dönemini tamamlandı. Bu kapsamda düzenlenen ‘Demo Day’ etkinliğinde ekosistemin önde gelen yatırımcı ve girişimcileri bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, inovasyon ve girişimciliğin Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu belirtti.
#Türk TelekomDünya genelinde 130 ofisi bulunan ve 1979’dan beri yaklaşık 70 bin Küçük ve Orta Boy İşletme (KOBİ) niteliğindeki şirketin satışına ya da ortak bulmasına aracılık eden Valued Representation (VR), yatırımcı network’ünü Türkiye’nin KOBİ’leri için de kullanacak.