Türk Telekom PİLOT 4. dönemini tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom PİLOT 4. dönemini tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 10:19

Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOT, dördüncü dönemini tamamlandı. Bu kapsamda düzenlenen ‘Demo Day’ etkinliğinde ekosistemin önde gelen yatırımcı ve girişimcileri bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, inovasyon ve girişimciliğin Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

PİLOT programının dördüncü dönemi tamamlandı. Bu çerçevede düzenlenen ve Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerini buluşturan ‘Demo Day’ etkinliğinde, programdan mezun olan altı PİLOT girişimi, “büyük veri, sanal gerçeklik (VR), mobil uygulamalar, B2B çözümleri ve eğitim teknolojileri” alanlarındaki projelerini tanıttı.

Türk Telekom PİLOT’un ‘Demo Day’ etkinliğinde açılış konuşmasını yapan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, girişimciliğin ve inovasyon çalışmalarının Türkiye ekonomisinin kalkınması için önemini vurguladı. Doany, “Geleneksel şirketler en iyi ihtimalle yaptıkları işi ‘geliştirirler’ ve genellikle değişim için gereken cesarete sahip değildirler. Girişimler ise geleceğe odaklanırlar ve risk almaktan çekinmezler. Bu noktada her ikisinin birbirine ihtiyacı var. Bizler, onların yenilikçiliğinden ve çevikliğinden faydalanırken, onlar da bizim altyapılarımızdan ve piyasaya erişim gücümüzden faydalanıyorlar. Girişimlerin bizim deneyimimizden faydalanacağı çok şey olduğu gibi, bizim de onların cesaretinden öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT’un dördüncü döneminden; Datapare, Ekmob, Jetract, Mentalup, Mihmandar ve Teleporter başarı ile mezun oldu. Program sonunda her girişim, 75’er bin TL’lik nakit desteği almaya hak kazandı.

Program kapsamında girişimler, 12 hafta boyunca Türk Telekom’un alanında uzman profesyonellerinden, girişimcilik ekosisteminin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinden toplam 240 saat birebir mentorluk aldılar. Girişimler aynı zamanda yalın girişim, kullanıcı deneyimi, dijital pazarlama ve yatırımcı sunumu gibi konularda toplam 80 saat eğitim gördüler. Program kapsamında ofis alanı imkânı, 100 bin dolar değerinde bulut hizmetleri, mobil iletişim paketi ve projelerinin tanıtımı için iletişim desteği gibi imkanlardan faydalanan girişimler ayrıca Türk Telekom ile iş birliği fırsatlarını değerlendirme şansı buldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!